Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Mooie afsluiting IFKS voor Skûtsje De Eenvoud

01-09-2017

HARLINGEN - Na een prachtige wedstrijd op het Tjeukemeer, maken wij ons vol vertrouwen op voor de wedstrijden in de baai van Lemmer.

We weten dat de snelheid weer in het schip zit.

 

Vrijdag, Lemmer I

We weten goed positie te kiezen voor de eerste start en gaan met snelheid over de lijn. Helaas zijn er meerdere schepen te vroeg en is er een algehele terugroep. We starten opnieuw.

 

Wederom positie kiezen. Weliswaar iets minder mooi dan de eerste start, maar we komen goed weg. We varen een gate, waarbij we de boeien stuurboord moeten ronden. Dit vraagt om tactisch zeilen, aangezien je met de zeilen over stuurboord geen voorrang hebt bij het ronden van de boei. Bij de boei is het druk, we nemen geen risico en zeilen de boei over bakboord aan. We weten de boei als 9e te ronden.

We varen voor de wind naar de gate en kiezen voor de stuurboord boei. In het kruisrak maken we een mooie slag over het meer en weten als 5e de bovenboei te ronden. De gehele vloot kiest de volgende ronde voor de stuurboord boei en we weten de positie te behouden. We komen als 5e over de finishlijn.

 

Zaterdag, Lemmer II

We zijn op tijd op het water, zodat we tijd hebben om in te zeilen en het schip af te trimmen op de beperkte wind die er is. De C-klasse drijft vanaf 9u rond de startlijn, maar gaat uiteindelijk niet van start vanwege de beperkte wind. Even voor 11u gaat ook voor ons het uitstelsein erin. Het is drijven en afwachten. Af en toe is er wat wind, maar deze is ook snel weer weg. Rond 12.30u wordt besloten de wedstrijd niet door te laten gaan.
We zijn blij met de 11e positie die we dankzij de laatste twee wedstrijden hebben weten te behalen. Komend jaar komen we opnieuw uit in de B-klasse.

 

Club van 100 dag

Vrijdagmiddag gaan we opnieuw met De Eenvoud het water op. Ditmaal om de finale van de A-klasse te bekijken, met de leden van onze Club van 100. De drankjes staan koud en de barbecue op het voordek gloeit. Gelukkig is er net voldoende wind om de finalewedstrijd van de A-klasse van start te laten gaan en kunnen we een mooie strijd zien, onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue. Kortom een mooie afsluiting van een geslaagd kampioenschap.

 

Op 24 september zeilen we met de leden van onze Club van 100. Wilt u ook mee zeilen op skûtsje De Eenvoud? Stuur een mail naar info@vereniging-eenvoud.nl en word lid!

 

Zie ook: Moeizame IFKS voor skûtsje De Eenvoud.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingen bekert tegen Akkrum

01-09-2017

HARLINGEN - Dit weekend staat de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma.

Pimp je badmuts tijdens Bonte Markt Visserijdagen

01-09-2017

HARLINGEN - Pimp je badmuts bij de kraam van Het Derde Haad tijdens Bonte Markt Visserijdagen.

70 jarig jubileum Zeezwemtocht Harlingen

01-09-2017

HARLINGEN - De Zeezwemtocht of van oudsher voluit "De Nationale 2 kilometer Zeezwemtocht" behoort tot de meest bijzondere open water zwemtochten in Nederland.

Reacties

Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt