CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Mooie afsluiting IFKS voor Skûtsje De Eenvoud

01-09-2017

HARLINGEN - Na een prachtige wedstrijd op het Tjeukemeer, maken wij ons vol vertrouwen op voor de wedstrijden in de baai van Lemmer.

We weten dat de snelheid weer in het schip zit.

 

Vrijdag, Lemmer I

We weten goed positie te kiezen voor de eerste start en gaan met snelheid over de lijn. Helaas zijn er meerdere schepen te vroeg en is er een algehele terugroep. We starten opnieuw.

 

Wederom positie kiezen. Weliswaar iets minder mooi dan de eerste start, maar we komen goed weg. We varen een gate, waarbij we de boeien stuurboord moeten ronden. Dit vraagt om tactisch zeilen, aangezien je met de zeilen over stuurboord geen voorrang hebt bij het ronden van de boei. Bij de boei is het druk, we nemen geen risico en zeilen de boei over bakboord aan. We weten de boei als 9e te ronden.

We varen voor de wind naar de gate en kiezen voor de stuurboord boei. In het kruisrak maken we een mooie slag over het meer en weten als 5e de bovenboei te ronden. De gehele vloot kiest de volgende ronde voor de stuurboord boei en we weten de positie te behouden. We komen als 5e over de finishlijn.

 

Zaterdag, Lemmer II

We zijn op tijd op het water, zodat we tijd hebben om in te zeilen en het schip af te trimmen op de beperkte wind die er is. De C-klasse drijft vanaf 9u rond de startlijn, maar gaat uiteindelijk niet van start vanwege de beperkte wind. Even voor 11u gaat ook voor ons het uitstelsein erin. Het is drijven en afwachten. Af en toe is er wat wind, maar deze is ook snel weer weg. Rond 12.30u wordt besloten de wedstrijd niet door te laten gaan.
We zijn blij met de 11e positie die we dankzij de laatste twee wedstrijden hebben weten te behalen. Komend jaar komen we opnieuw uit in de B-klasse.

 

Club van 100 dag

Vrijdagmiddag gaan we opnieuw met De Eenvoud het water op. Ditmaal om de finale van de A-klasse te bekijken, met de leden van onze Club van 100. De drankjes staan koud en de barbecue op het voordek gloeit. Gelukkig is er net voldoende wind om de finalewedstrijd van de A-klasse van start te laten gaan en kunnen we een mooie strijd zien, onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue. Kortom een mooie afsluiting van een geslaagd kampioenschap.

 

Op 24 september zeilen we met de leden van onze Club van 100. Wilt u ook mee zeilen op skûtsje De Eenvoud? Stuur een mail naar info@vereniging-eenvoud.nl en word lid!

 

Zie ook: Moeizame IFKS voor skûtsje De Eenvoud.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingen bekert tegen Akkrum

01-09-2017

HARLINGEN - Dit weekend staat de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma.

Pimp je badmuts tijdens Bonte Markt Visserijdagen

01-09-2017

HARLINGEN - Pimp je badmuts bij de kraam van Het Derde Haad tijdens Bonte Markt Visserijdagen.

70 jarig jubileum Zeezwemtocht Harlingen

01-09-2017

HARLINGEN - De Zeezwemtocht of van oudsher voluit "De Nationale 2 kilometer Zeezwemtocht" behoort tot de meest bijzondere open water zwemtochten in Nederland.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear