Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Mooie afsluiting IFKS voor Skûtsje De Eenvoud

01-09-2017

HARLINGEN - Na een prachtige wedstrijd op het Tjeukemeer, maken wij ons vol vertrouwen op voor de wedstrijden in de baai van Lemmer.

We weten dat de snelheid weer in het schip zit.

 

Vrijdag, Lemmer I

We weten goed positie te kiezen voor de eerste start en gaan met snelheid over de lijn. Helaas zijn er meerdere schepen te vroeg en is er een algehele terugroep. We starten opnieuw.

 

Wederom positie kiezen. Weliswaar iets minder mooi dan de eerste start, maar we komen goed weg. We varen een gate, waarbij we de boeien stuurboord moeten ronden. Dit vraagt om tactisch zeilen, aangezien je met de zeilen over stuurboord geen voorrang hebt bij het ronden van de boei. Bij de boei is het druk, we nemen geen risico en zeilen de boei over bakboord aan. We weten de boei als 9e te ronden.

We varen voor de wind naar de gate en kiezen voor de stuurboord boei. In het kruisrak maken we een mooie slag over het meer en weten als 5e de bovenboei te ronden. De gehele vloot kiest de volgende ronde voor de stuurboord boei en we weten de positie te behouden. We komen als 5e over de finishlijn.

 

Zaterdag, Lemmer II

We zijn op tijd op het water, zodat we tijd hebben om in te zeilen en het schip af te trimmen op de beperkte wind die er is. De C-klasse drijft vanaf 9u rond de startlijn, maar gaat uiteindelijk niet van start vanwege de beperkte wind. Even voor 11u gaat ook voor ons het uitstelsein erin. Het is drijven en afwachten. Af en toe is er wat wind, maar deze is ook snel weer weg. Rond 12.30u wordt besloten de wedstrijd niet door te laten gaan.
We zijn blij met de 11e positie die we dankzij de laatste twee wedstrijden hebben weten te behalen. Komend jaar komen we opnieuw uit in de B-klasse.

 

Club van 100 dag

Vrijdagmiddag gaan we opnieuw met De Eenvoud het water op. Ditmaal om de finale van de A-klasse te bekijken, met de leden van onze Club van 100. De drankjes staan koud en de barbecue op het voordek gloeit. Gelukkig is er net voldoende wind om de finalewedstrijd van de A-klasse van start te laten gaan en kunnen we een mooie strijd zien, onder het genot van een drankje en een hapje van de barbecue. Kortom een mooie afsluiting van een geslaagd kampioenschap.

 

Op 24 september zeilen we met de leden van onze Club van 100. Wilt u ook mee zeilen op skûtsje De Eenvoud? Stuur een mail naar info@vereniging-eenvoud.nl en word lid!

 

Zie ook: Moeizame IFKS voor skûtsje De Eenvoud.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingen bekert tegen Akkrum

01-09-2017

HARLINGEN - Dit weekend staat de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma.

Pimp je badmuts tijdens Bonte Markt Visserijdagen

01-09-2017

HARLINGEN - Pimp je badmuts bij de kraam van Het Derde Haad tijdens Bonte Markt Visserijdagen.

70 jarig jubileum Zeezwemtocht Harlingen

01-09-2017

HARLINGEN - De Zeezwemtocht of van oudsher voluit "De Nationale 2 kilometer Zeezwemtocht" behoort tot de meest bijzondere open water zwemtochten in Nederland.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt