Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Moeizame IFKS voor skûtsje De Eenvoud

25-08-2017

HARLINGEN - Ook dit jaar zeilt De Eenvoud de IFKS.

Moeizame IFKS voor skûtsje De Eenvoud Foto: Jaap Cuperus.

Het is al weer de 9e seizoen dat het team Harlingen vertegenwoordigt in de grote skûtsje klasse. Tot nu toe zijn de resultaten teleurstellend, maar vandaag was er een mooie opsteker met een derde plek in Echtenerbrug.

 

Het avontuur begon op 19 augustus in Hindeloopen. Er stond een 5 Bft met uitschieters tot 23 knopen. De wind kwam uit het westen. Dit betekende dat Hindeloopen een lagerwal was, met bijbehorende grote golven. Het team is gespannen, het is de eerste race en we moeten gelijk aan de bak. Iedereen is blij als de startprocedure begint. We hebben een redelijke start en gaan vol voor een goede klassering. De wind haalt verder aan. De Eenvoud is "overpowerd" en we kunnen niet verder reven. Met grote moeite houden we het schip overeind. Over op "overleven" en de race schadevrij uit te varen. We finishen als laatste, twee uitvallers en een DSQ zorgen er voor dat we uiteindelijk 13e worden.

 

Op 21 augustus is Stavoren aan de beurt. Er is minder wind voorspeld, veel minder wind. Na lang uitstel wordt er gestart. Er ligt een gate. De Eenvoud ligt goed op de lijn en we denken met 3 schepen weg te rennen. Helaas, de wedstrijd wordt afgebroken. Uit de tweede start lijken we weer goed weg te komen. We draaien vroeg naar stuurboord voor onze hoogte slag. Al snel komen twee schepen voor langs, welke naar de boei zeilen. Wij sluiten aan op hun lijn en zeilen ook naar de boei. Hé, iets hoger ligt ook een boei…. Met zijn drieën zeilen we naar de verkeerde boei. We proberen hoger te varen, maar moeten overstag. En weer overstag voor verkeer en weer overstag en weer. We komen als laatste bij de boei aan en horen dat de finish er in ligt. Worden we weer laatste? Gelukkig, de wedstrijd wordt afgebroken.

 

Op 22 augustus komen we uit in Heeg. Er staat een matig oosten windje 1 tot 2 Bft. Er wordt een Olympische baan gezeild. Tijdens de start hebben we een licht touché met een ander skûtsje. Protest over en weer, de umpire heeft het niet gezien. Dan zien we dat wel na de wedstrijd. Bij de eerste boei gaan we te vroeg overstag. We halen deze net niet. We moeten wachten totdat er ruimte is om ook de boei te passeren. Laatste. Er wordt hard gestreden bij de diverse boeien en er worden heel wat stuivertjes gewisseld. Ook bij ons. We worden uiteindelijk 15e. Dan het protest. Na een zitting van twee en een half uur verliezen we het protest, DSQ.

 

Op 23 augustus zijn we in Sloten. Er staat een lekkere 3 Bft en er wordt een gate gevaren. Na een mooie start varen we met een mooie slag naar de 6e plek. Bij de boventon komen we over bakboord aan. Bij het ronden van de boei worden we aangevaren door een schip over stuurboord. Er is schade aan het roer, maar we kunnen door. Bij de benedenton kiezen we voor de stuurboordsboei. We verwachten mee te lopen met de vloot, maar kunnen geen "vloot houden". We worden hard ingelopen en overlopen. We proberen de boot op gang te krijgen, maar het lukt niet. We snappen er niks van en verliezen flink terrein, 16e.

 

Op 24 augustus varen we bij Echtenerbrug op het Tjeukemeer. De resultaten vallen ons tegen, we gaan weer terug naar de basis. Alles op de trim moet worden nagelopen. Rakbanden worden verzet, zwaardbouten wat losser gedraaid en de ballast verplaatst. We gaan inzeilen en trimmen. Er staat een mooie constante 2 Bft uit het westen. Er wordt een olympische baan gezeild. Bij de start zitten we er goed bij en komen als tweede bij de boventon. Dit geven we niet meer weg. Er is wel druk van twee schepen achter ons, maar die hebben het ook druk met elkaar. Uiteindelijk worden we tweede. Na de start krijgen we controle van de Technische Commissie. Alles is in orde, maar er mist een borgboutje van het roer. De TC kiest voor een protest. Het protest wordt behandeld en we krijgen een 10% straf. Wat neer komt op 1,6 punten extra. We worden daarom 3e.

 

Vandaag en morgen varen we de finale in Lemmer.  Er kan in het klassement nog van alles gebeuren. De derde plaats motiveert. Hebben we nu het "lek boven"? Kunnen we weer competitief mee strijden of eindigen we weer achter aan? Over twee dagen weten we meer.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 34-2017

25-08-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van week 34.

Harlingen zondag tegen Oerterp

25-08-2017

HARLINGEN - Terwijl de profcompetities alweer zijn begonnen, duurt het nog een maandje voordat de amateurs los gaan.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber
BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine