Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Misthoorngeloei

28-02-2018

HARLINGEN - Ik zie dat er in het VVD-raadsverslag op Harlingen Boeit een fout staat, nl. dat alleen de CU tegen hun misthoornmotie stemde.

De WAD'N PARTIJ stemde ook tegen. Dat hebben we toegelicht, maar voor de bezoekers van deze site moet dat natuurlijk ook even uitgelegd worden.

De club die de misthoorn terug wil hebben heeft ons in december om ons standpunt gevraagd. Voor of tegen. Wij hebben geantwoord dat we nog heel wat vragen hebben en onduidelijkheden opgeklaard willen zien alvorens tot een standpunt te kunnen komen. Op deze vragen kregen we als “antwoord” dat we eerst een standpunt moeten innemen.

 

In de gemeenteraad van 21 februari j.l. heb ik dat ook gemeld en dat wat ons betreft de wereld zo niet in mekaar zit. Wij nemen niet vantevoren al een standpunt in. Wat er in de raad op tafel lag was een motie om onderzoek te doen en met enkele betrokken partijen in overleg te gaan over het terugplaatsen van de misthoorn. Daar hadden we best voor kunnen stemmen omdat je je er geen buil aan kunt vallen.

 

MAAR, wat is de andere kant?

Alleen al dat onderzoek/overleg gaat geld kosten. Ambtenaren en medewerkers van het nieuwe havenbedrijf doen dit niet als vrijwilligers. Mogen we dan eerst antwoorden verlangen op voor de hand liggende vragen alvorens dit traject in te gaan?

 

Bij het geplande overleg schuiven wel de voorstanders van de misthoorn aan, maar geen tegenstanders. Hoe open en onpartijdig is zo'n overleg dan? Als reactie hierop zei Paul Schoute (VVD en indiener van de motie) dat de bedoeling natuurlijk wel is dat tot terugplaatsing van de misthoorn wordt overgegaan. Kortom, tegenstanders mogen achteraf wel reageren, maar ze mogen niet meepraten. Dat geeft die motie wel een andere lading mee dan de neutrale bewoordingen doen vermoeden. Dus (min of meer) principieel tegengestemd. Daarbij is het natuurlijk ook niet open en eerlijk om tegenstanders uit het overleg te weren, en vooral ook niet efficient. Hen wordt alleen achteraf commentaar gegund, wat betekent dat ze er hard in zullen gaan. Beide partijen hebben zich dan in hun schuttersputjes teruggetrokken. Wat heb je daaraan? Als je samen om de tafel zit kun je er misschien juist uitkomen. We begrijpen dat het aanschuiven van de tegenstanders bij het overleg nu wel de bedoeling is. Maar dat stond dus niet in de motie.

 

Dom, dat tegenstemmen? Want niet populistisch zo vlak voor de verkiezingen? Tja. We hebben de indruk dat er de laatste tijd vanuit de politiek opeens nogal veel populaire/populistische/leuke-dingen-voor-de-mensen plannetjes en voorstellen gelanceerd worden. Moeten we daar dan automatisch, zonder inhoudelijke afweging, in meegaan, omdat het verkiezingstijd is? Dat is niet onze manier van opereren.

 

Wim Wildeboer,

WAD'N PARTIJ

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Minder Harlingers in de bijstand

28-02-2018

HARLINGEN - Het aantal verstrekte bijstandsuitkeringen in de gemeente Harlingen is in 2017 met 5,5% gedaald.

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie 23-02-2018

28-02-2018

HARLINGEN - Verslag en standen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen
Dio Jurien Dio Jurien Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12