Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Met de Visserijdagen moet je varen

01-09-2017

HARLINGEN - Varen met loodsboot en klassieke KNRM schepen.

Op dé dag voor alle Harlingers, de zaterdag van de Visserijdagen, organiseert de Lionsclub Tsjerk Hiddes samen met het Loodswezen al jaren boottochten op het Wad. In eerdere edities van de stadsfeesten werden de tochten gemaakt met het loodsschip. Geen uitje voor watjes, want met de loodsboot stuiter je met vliegende vaart over het water! Een adembenemende belevenis voor jong en oud. Dit jaar krijgt u daarnaast de unieke gelegenheid om aan boord te stappen van twee historische heldinnen; de ‘Rutgers van Rozenburg’ uit 1907 en de ‘Brandaris’, werkzaam op Terschelling vanaf 1923.

De ‘Rutgers’ is de oudste motorreddingboot. Gebouwd op de Kromhoutwerf van D. Goedkoop in Amsterdam, was ze begin vorige eeuw revolutionair met haar benzinemotor. In die tijd werden de reddingboten voortbewogen door roeiers of stoom. De ‘Rutgers van Rozenburg’ deed tot 1930 dienst op de stations Scheveningen en Lemmer en redde in die periode 44 levens. In 2003 werd het schip door de Stichting Behoud Oudste Motoreddingboot Jhr. J.W.H. Rutgers van Rozenburg op Terschelling in oude luister hersteld.

 

De ‘Brandaris’ redde tot 1960 ruim 500 mensen van de verdrinkingsdood! Met recht een oude heldin. Na jarenlange omzwervingen als plezierjacht, bracht de Stichting Behoud de zwaar gehavende oude dame in haar originele staat terug en voorzag haar van twee vrijwel nieuwe Kromhoutmotoren. Dit met hulp van goeden-doelen fondsen en bedrijven. Meer dan 10 vrijwilligers zijn vrijwel dagelijks in touw om beide schepen te bemannen en te onderhouden.

 

De Lions en het Loodswezen organiseren dit jaar dus een wel heel uniek evenement op de Nieuwe Vissershaven. Een tocht met het loodsschip voor de dare devils en de gelegenheid voor liefhebbers om te varen op twee historische reddingsschepen, die samen tientallen levens redden. Het Loodswezen stelt de loodsboot belangeloos ter beschikking. Alle opbrengsten zijn voor de KNRM.

 

Leden van de Lionsvereniging helpen u zaterdag 2 september van 10.00 uur tot 17.00 uur aan boord van de schepen. Vanaf de Nieuwe Vissershaven ter hoogte van het Loodswezen vaart u door de haven het Wad op. Volwassen betalen slechts € 5 en kinderen €2,50.

 

 

Evenement

Meer nieuws

Harlingen bekert tegen Akkrum

01-09-2017

HARLINGEN - Dit weekend staat de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma.

Pimp je badmuts tijdens Bonte Markt Visserijdagen

01-09-2017

HARLINGEN - Pimp je badmuts bij de kraam van Het Derde Haad tijdens Bonte Markt Visserijdagen.

Mooie afsluiting IFKS voor Skûtsje De Eenvoud

01-09-2017

HARLINGEN - Na een prachtige wedstrijd op het Tjeukemeer, maken wij ons vol vertrouwen op voor de wedstrijden in de baai van Lemmer.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie