CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Met de Visserijdagen moet je varen

01-09-2017

HARLINGEN - Varen met loodsboot en klassieke KNRM schepen.

Op dé dag voor alle Harlingers, de zaterdag van de Visserijdagen, organiseert de Lionsclub Tsjerk Hiddes samen met het Loodswezen al jaren boottochten op het Wad. In eerdere edities van de stadsfeesten werden de tochten gemaakt met het loodsschip. Geen uitje voor watjes, want met de loodsboot stuiter je met vliegende vaart over het water! Een adembenemende belevenis voor jong en oud. Dit jaar krijgt u daarnaast de unieke gelegenheid om aan boord te stappen van twee historische heldinnen; de ‘Rutgers van Rozenburg’ uit 1907 en de ‘Brandaris’, werkzaam op Terschelling vanaf 1923.

De ‘Rutgers’ is de oudste motorreddingboot. Gebouwd op de Kromhoutwerf van D. Goedkoop in Amsterdam, was ze begin vorige eeuw revolutionair met haar benzinemotor. In die tijd werden de reddingboten voortbewogen door roeiers of stoom. De ‘Rutgers van Rozenburg’ deed tot 1930 dienst op de stations Scheveningen en Lemmer en redde in die periode 44 levens. In 2003 werd het schip door de Stichting Behoud Oudste Motoreddingboot Jhr. J.W.H. Rutgers van Rozenburg op Terschelling in oude luister hersteld.

 

De ‘Brandaris’ redde tot 1960 ruim 500 mensen van de verdrinkingsdood! Met recht een oude heldin. Na jarenlange omzwervingen als plezierjacht, bracht de Stichting Behoud de zwaar gehavende oude dame in haar originele staat terug en voorzag haar van twee vrijwel nieuwe Kromhoutmotoren. Dit met hulp van goeden-doelen fondsen en bedrijven. Meer dan 10 vrijwilligers zijn vrijwel dagelijks in touw om beide schepen te bemannen en te onderhouden.

 

De Lions en het Loodswezen organiseren dit jaar dus een wel heel uniek evenement op de Nieuwe Vissershaven. Een tocht met het loodsschip voor de dare devils en de gelegenheid voor liefhebbers om te varen op twee historische reddingsschepen, die samen tientallen levens redden. Het Loodswezen stelt de loodsboot belangeloos ter beschikking. Alle opbrengsten zijn voor de KNRM.

 

Leden van de Lionsvereniging helpen u zaterdag 2 september van 10.00 uur tot 17.00 uur aan boord van de schepen. Vanaf de Nieuwe Vissershaven ter hoogte van het Loodswezen vaart u door de haven het Wad op. Volwassen betalen slechts € 5 en kinderen €2,50.

 

 

Evenement

Meer nieuws

Harlingen bekert tegen Akkrum

01-09-2017

HARLINGEN - Dit weekend staat de eerste ronde van de bekercompetitie op het programma.

Pimp je badmuts tijdens Bonte Markt Visserijdagen

01-09-2017

HARLINGEN - Pimp je badmuts bij de kraam van Het Derde Haad tijdens Bonte Markt Visserijdagen.

Mooie afsluiting IFKS voor Skûtsje De Eenvoud

01-09-2017

HARLINGEN - Na een prachtige wedstrijd op het Tjeukemeer, maken wij ons vol vertrouwen op voor de wedstrijden in de baai van Lemmer.

Reacties

Almamater Almamater Visie Events Visie Events Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Ons Food&Wine Ons Food&Wine