HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie 17-02-2017

23-02-2017

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Meromar Seafoods b.v. zaalvoetbalcompetitie 17-02-2017 Klaas van Keimpema 30 jaar coach bij PoPaLo. Foto: Guus van Hurck.

Klaas van Keimpema 30 jaar coach bij PoPaLo

Het zaalvoetbalteam van PoPaLo, Pollema Papier en Lompen, is de oudste ploeg in de Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie. Op het moment bestaan zij 35 jaar en van die 35 jaar is Klaas van Keimpema al 30 jaar de coach. En Klaas is niet alleen voor PoPaLo actief maar hij is inmiddels ook erelid geworden van AVC uit Sexbierum. Ook daar besteed hij veel aandacht aan het jeugdvoetbal. En ook is hij al jaren een begenadigd speler bij de Harlinger damclub Excelsior. PoPaLo vond het nu tijd dat Klaas van Keimpema in de bloemetjes wordt gezet. Maar liefst 30 jaar zit hij bij de mannen op de bank en dan toont hij zijn enthousiasme en coacht veel vuur. Zelfs heeft hij wel eens meegespeeld als er wat teveel afzeggingen waren. Dat was geen succes want Klaas speulde soms de verkeerde kant uut, voetballen was dus niet zijn ding. Wel kon je de beursen, horloges en telefoons voor de wedstrijd bij Klaas in leveren daar paste de man dan op. Ook een keer paste hij ur se goed op dat ie ut hele spul met naar huus nam in Sexbierum en het vergat an de voetballers terug te geven. De mannen moesten wachten tot ’s avonds laat en toen Klaas binnen kwam zei hij in het Fries, sorry jongens maar ik wie it verjitten. Klaas hoort dus bij het team PoPaLo en op zich is dat best zwaar omdat ze vaak onderin de competitie spelen, en ur oek een paar binne die niet naar de coach luustere. Om hem te eren hebben de sponsoren Hilbrand en Sjimmie Pollema en de spelers hem na die dertig jaren de ridderorde toebedacht, ridder in de orde van de voddeboeren. En iedereen hoopt dat Klaas van Keimpema nog lang mag door gaan als coach van PoPaLo.

 

Dat PoPaLo dan ook, op de feestdag van Klaas, met 11-5 verloor van Veltman Maritiem was maar bijzaak. Voor PPL scoorden Helik Norby 2x, Meinke Riem 1x en Even van Sertima 2x voor Veltman deden dat Soulaiman Snoussi 4x, Frank Pietersma 2x, Lennard Tijsen 2x, Marvin Brandsma 2x en Kevin Hobgen 1x.

 

De Loods – De Bock Computers 0-26

Dat de Bock zonder wissel speelden was deze avond niet van belang, ze hadden ut met 2 man minder oek wel redden. De Loods had een volledige misse dag en konden gien deuk in een pakje warme butter skoppe. En de keeper het een lichte hernia oplopen vanwege ut veule bukken om de bal uut het net te plukken. Absolute topscorer deze avond was Marco de Boer met 9 doelpunten, Menno Bottema maakte 6, Nils Podt ook 6, Niels de Lange 4 en keeper Johan Visser 1, eindstand 0-26.

 

Manutec – de Zwaan    4-2

Om niet nog verder op achterstand te komen moest Manutec deze wedstrijd tegen de Makkummers winnen.  Het werd toch wel een aardig gelijkwaardige strijd met 2 aanvallende ploegen. De Zwaan speelde zonder wissel omdat er nogal wat van die Makkummers op skivakantie waren. De Zwaan was aanvallender kregen kansjes maar wisten die niet te verzilveren. Daarentegen waren de uitvallen van Manutec gevaarlijk en daaruit kon Stijn B. de 1-0 maken. Maar voor de wissel tikte Klaas Bosma de gelijkmaker al weer binnen 1-1. Het ging nu op en neer Rienk Boersma tikte behendig 2-1 binnen maar al evenzo behendig was Jason Koornstra die 2-2 maakte.  Ook in de 2e helft was de Zwaan sterker maar ze hadden de hasses ur niet goed bij en misten een knorre kansen. Het nieuwe talent van Manutec, Cees Jagt zette zijn team op voorsprong 3-2. En vlak voor tijd besliste Rienk Boersma de partij 4-2 en blijft Manutec op 5 punten achter de Bock.

 

Poelstra ZWF – Cafe ’t Skutsje    2-2

Het werd een felle partij met 2 ploegen die met veel inzet speelden en ook kansen kregen. Maar om de kansen te verzilveren bleek moeilijk en beide keepers Schippers en Mons staken in een goede vorm. Bas Koster wuu de ballen ur wel in lulle maar oek dat lukte niet. Maar een prachtige boog van Martijn Bergsma over keeper Schippers heen trof wel doel 0-1. Hoe dat mogelijk was is de vraag want die keeper is oek nog hast 2 meter. Toen in de 2e helft Koen Eltink zijn tegenstander Martijn Bergsma vergat te dekken maakte hij 0-2. Het lukte niet echt bij Poelstra pas 4 minuten voor tijd wist de behendige Rob van Houwelingen wel een bal in het Skutsje doel te deponeren 1-2. Met nog 1 minuut te spelen was Bas Koster ophouden met lullen en dat hielp, hij kreeg een kans en nu raakte hij wel de roos 2-2. Er was geen tijd meer om ook nog de winnende treffer te maken het bleef 2-2. 

 

  • Foto's: Guus van Hurck.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeekadetkorps Harlingen doet mee met "NL doet"

23-02-2017

HARLINGEN - zaterdag 11 maart staat “NL doet” weer op het programma!

De Bouwvereniging voorziet huurwoningen van zonnepanelen

23-02-2017

HARLINGEN - Zonnepanelen op alle huurwoningen die hiervoor in aanmerking komen, daar werkt De Bouwvereniging het komende jaar aan.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 8-2017

23-02-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg