Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Mensenlevens redden door samenwerking Fryslân Hartveilig en Gemeente Harlingen

20-02-2017

HARLINGEN - Wekelijks worden Friezen slachtoffers van een hartstilstand.

Mensenlevens redden door samenwerking Fryslân Hartveilig en Gemeente Harlingen Foto: Joachim de Ruijter.

De overlevingskans is in Friesland kleiner dan in andere provincies en veel Friezen kunnen nog niet reanimeren.  Gemeente Harlingen en Fryslân Hartveilig gaan samen met haar inwoners en het bedrijfsleven aan de slag om van haar gemeente een hartveilige omgeving te maken.

 

Burgerhulpverleners

“Door samen te werken met burgerhulpverleners verhogen we met elkaar de overlevingskans in geval van een hartstilstand. Daarom zijn wij nu supporter van Fryslân Hartveilig”, aldus wethouder Hein Kuiken. Bij een reanimatiesituatie worden burgerhulpverleners opgeroepen door meldkamer Noord-Nederland. De burgerhulpverleners vergroten de overlevingskans vanwege de snelle start van reanimatie.

 

Gemeente Harlingen heeft ook zijn AED’s aangemeld bij het oproepsysteem van HartslagNu, zodat deze altijd worden ingezet bij een reanimatiesituatie. Hiernaast zal Harlingen zijn personeel vragen om burgerhulpverlener te worden. Wanneer ze zich hebben aangemeld als burgerhulpverlener, worden ze opgeroepen bij een reanimatiesituatie in de buurt.

 

Fryslân Hartveilig

“En uiteraard zijn wij zeer blij met de samenwerking met de Gemeente Harlingen”, zegt Erwin Duursma, voorzitter van Fryslân Hartveilig. “Zo creëren we een dekkend netwerk over Friesland en is hulp in een noodsituatie snel ter plaatse en verhogen we de overlevingskans! Samen met het bedrijfsleven, gemeenten, verenigingen, zorg-organisaties en Friese burgers kunnen we het verschil maken. Daarom zijn we ook blij dat Gemeente Harlingen als één van de eerste gemeenten in Friesland actief met ons gaat samenwerken om meer mensenlevens te redden ”.  

 

In Friesland zijn er meer dan 6.000 burgerhulpverleners, er zijn minimaal 10.000 nodig om van geheel Friesland een zogenaamde “6-minuten zone” te maken. Fryslân Hartveilig is een stichting die zich inzet om de overlevingskans van een hartstilstand te verhogen. Ruim 300 mensen in Nederland krijgen per week een hartstilstand, het is van levensbelang om binnen 6 minuten te starten met reanimatie. Daarom zet Fryslân Hartveilig een reanimatienetwerk op dat zorgt voor een snelle start van reanimatie bij een hartstilstand om meer levens te redden. 

 

Zie ook

 

Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Elise en Sjoerd uit Harlingen in Droomhuis gezocht

20-02-2017

HARLINGEN - Maandagavond 20 feb. gaat Sybrand Niessen in het programma Droomhuis gezocht met Elise en Sjoerd op zoek naar een droomhuis in Zweden.

Sasbrug te Harlingen gestremd voor voetgangers / fietsers

20-02-2017

HARLINGEN - In verband met een defect in het aandrijfwerk is de Sasbrug te Harlingen tot nader bericht gestremd voor voetgangers en fietsers.

Vrolijke opening gerestylde Wereldwinkel Harlingen

20-02-2017

HARLINGEN - Het werd voor Wereldwinkel Harlingen een vrolijke Valentijnsdag.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.