Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Mensenlevens redden door samenwerking Fryslân Hartveilig en Gemeente Harlingen

20-02-2017

HARLINGEN - Wekelijks worden Friezen slachtoffers van een hartstilstand.

Mensenlevens redden door samenwerking Fryslân Hartveilig en Gemeente Harlingen Foto: Joachim de Ruijter.

De overlevingskans is in Friesland kleiner dan in andere provincies en veel Friezen kunnen nog niet reanimeren.  Gemeente Harlingen en Fryslân Hartveilig gaan samen met haar inwoners en het bedrijfsleven aan de slag om van haar gemeente een hartveilige omgeving te maken.

 

Burgerhulpverleners

“Door samen te werken met burgerhulpverleners verhogen we met elkaar de overlevingskans in geval van een hartstilstand. Daarom zijn wij nu supporter van Fryslân Hartveilig”, aldus wethouder Hein Kuiken. Bij een reanimatiesituatie worden burgerhulpverleners opgeroepen door meldkamer Noord-Nederland. De burgerhulpverleners vergroten de overlevingskans vanwege de snelle start van reanimatie.

 

Gemeente Harlingen heeft ook zijn AED’s aangemeld bij het oproepsysteem van HartslagNu, zodat deze altijd worden ingezet bij een reanimatiesituatie. Hiernaast zal Harlingen zijn personeel vragen om burgerhulpverlener te worden. Wanneer ze zich hebben aangemeld als burgerhulpverlener, worden ze opgeroepen bij een reanimatiesituatie in de buurt.

 

Fryslân Hartveilig

“En uiteraard zijn wij zeer blij met de samenwerking met de Gemeente Harlingen”, zegt Erwin Duursma, voorzitter van Fryslân Hartveilig. “Zo creëren we een dekkend netwerk over Friesland en is hulp in een noodsituatie snel ter plaatse en verhogen we de overlevingskans! Samen met het bedrijfsleven, gemeenten, verenigingen, zorg-organisaties en Friese burgers kunnen we het verschil maken. Daarom zijn we ook blij dat Gemeente Harlingen als één van de eerste gemeenten in Friesland actief met ons gaat samenwerken om meer mensenlevens te redden ”.  

 

In Friesland zijn er meer dan 6.000 burgerhulpverleners, er zijn minimaal 10.000 nodig om van geheel Friesland een zogenaamde “6-minuten zone” te maken. Fryslân Hartveilig is een stichting die zich inzet om de overlevingskans van een hartstilstand te verhogen. Ruim 300 mensen in Nederland krijgen per week een hartstilstand, het is van levensbelang om binnen 6 minuten te starten met reanimatie. Daarom zet Fryslân Hartveilig een reanimatienetwerk op dat zorgt voor een snelle start van reanimatie bij een hartstilstand om meer levens te redden. 

 

Zie ook

 

Gemeente Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Elise en Sjoerd uit Harlingen in Droomhuis gezocht

20-02-2017

HARLINGEN - Maandagavond 20 feb. gaat Sybrand Niessen in het programma Droomhuis gezocht met Elise en Sjoerd op zoek naar een droomhuis in Zweden.

Sasbrug te Harlingen gestremd voor voetgangers / fietsers

20-02-2017

HARLINGEN - In verband met een defect in het aandrijfwerk is de Sasbrug te Harlingen tot nader bericht gestremd voor voetgangers en fietsers.

Vrolijke opening gerestylde Wereldwinkel Harlingen

20-02-2017

HARLINGEN - Het werd voor Wereldwinkel Harlingen een vrolijke Valentijnsdag.

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12
Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen