CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Meiden RSG roeien voor de tweede keer de HT

01-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag, stralend weer met een licht briesje.

Misschien iets te warm voor de HT maar we kunnen het minder treffen, zegt Katja Koornstra uit 5 havo van de rsg Simon Vestdijk in Harlingen. Katja is samen met haar team, waarvan een groot deel op de rsg Simon Vestdijk en in het examenjaar zitten er helemaal klaar voor. Wij, Sarah Rushfort, Roely Westra (4 mavo), Ante Hellevoort, Fleur Neeleman (5 havo), Mirte Kuipers, Mariëlle van Rossum (5 havo), Jaike Reitsema (5 havo), onze stuurman Simon Koornstra en ik hebben er hard voor getraind. Na de winterstop zijn we in maart, officiële start van het roeiseizoen weer begonnen met trainen.

 

Allemaal weer dol enthousiast om dit seizoen te beginnen met het gezelligste team in de leukste boot. Wij trainen vanaf maart ongeveer drie keer per week en dan per training ongeveer twee uur lang. Op de vraag of het wel te combineren is met school verteld ze dat het niet heel moeilijk te combineren is met andere dingen. Voor mij was dit jaar even anders omdat ik in mijn examenjaar zat (5 havo). Meestal sla ik geen training over maar in dit jaar ging het huis- en leer werk wel naar de eerste plek. En een keer een training overslaan is niet erg. De trainingen verschillen per keer, de ene keer roeien we een bepaalde afstand en de andere keer alleen maar sprinten. Conditie en kracht opbouwen voor de wedstrijden is het belangrijkst en dan de slag en techniek perfectioneren. Hoe gelijkmatiger we de slag hebben hoe sneller we gaan. Dat bleek ook tijdens de HT, onze trainingen hebben de vruchten afgeworpen. Maar het was zwaar, heel erg zwaar.

 

De race begon super maar zodra we de Pollendam voorbij waren begon het al zwaarder te worden. De wind van zij zorgde voor golven, maar gelukkig kwamen wij hier redelijk doorheen. Na ongeveer een half uur kregen we de wind en stroom weer mee waardoor het wat soepeler ging. Maar in de Vlieree kregen we weer vol de wind van zij en dit was ontzettend zwaar.

 

Onze stuurman Simon en supporters op de volgboot bleven ons aanmoedigen. Dit heeft ons echt geholpen. Na 3 uur roeien, op het moment dat je denkt dat je er bijna bent, begint de hel die het Schuitengat heet. Vol stroom tegen en ook weer de wind die was toegenomen tot kracht 5 er nog eens vol op. Over het stukje van ongeveer 5 km hebben we twee uur gedaan. Verschrikkelijk!! Maar dan is de eindstreep in zicht en zie je de mensen op de pier en de muziek vanuit de haven. Toen we de finish overkwamen was iedereen gesloopt en meer dood dan levend. Maar blij en trots. Het is zo’n geweldig gevoel dat we het dan toch maar even hebben gedaan.

 

 

 

Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Pre order now: Scuderia Ferrari Collectie van Ray-Ban

01-06-2017

HARLINGEN - PRE ORDER NOW! De speciale collectie Ray-Ban zonnebrillen van de Scuderia Ferrari Collectie.

Zeerobben komt met “testtoernooi”

01-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben de voetbalclub in Harlingen die constant in beweging is en zoekt naar nieuwe uitdagingen voor de jeugd maar ook probeert snel in te spelen op veranderingen die er komen gaan binnen de voetballerij.

Rectificatie scheepvaartbericht 02-03-2017 Zuidoostersingel

01-06-2017

HARLINGEN - Zuidoostersingel, geen bediening.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hema Harlingen Hema Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Almamater Almamater Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"