Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Meiden RSG roeien voor de tweede keer de HT

01-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag, stralend weer met een licht briesje.

Misschien iets te warm voor de HT maar we kunnen het minder treffen, zegt Katja Koornstra uit 5 havo van de rsg Simon Vestdijk in Harlingen. Katja is samen met haar team, waarvan een groot deel op de rsg Simon Vestdijk en in het examenjaar zitten er helemaal klaar voor. Wij, Sarah Rushfort, Roely Westra (4 mavo), Ante Hellevoort, Fleur Neeleman (5 havo), Mirte Kuipers, Mariëlle van Rossum (5 havo), Jaike Reitsema (5 havo), onze stuurman Simon Koornstra en ik hebben er hard voor getraind. Na de winterstop zijn we in maart, officiële start van het roeiseizoen weer begonnen met trainen.

 

Allemaal weer dol enthousiast om dit seizoen te beginnen met het gezelligste team in de leukste boot. Wij trainen vanaf maart ongeveer drie keer per week en dan per training ongeveer twee uur lang. Op de vraag of het wel te combineren is met school verteld ze dat het niet heel moeilijk te combineren is met andere dingen. Voor mij was dit jaar even anders omdat ik in mijn examenjaar zat (5 havo). Meestal sla ik geen training over maar in dit jaar ging het huis- en leer werk wel naar de eerste plek. En een keer een training overslaan is niet erg. De trainingen verschillen per keer, de ene keer roeien we een bepaalde afstand en de andere keer alleen maar sprinten. Conditie en kracht opbouwen voor de wedstrijden is het belangrijkst en dan de slag en techniek perfectioneren. Hoe gelijkmatiger we de slag hebben hoe sneller we gaan. Dat bleek ook tijdens de HT, onze trainingen hebben de vruchten afgeworpen. Maar het was zwaar, heel erg zwaar.

 

De race begon super maar zodra we de Pollendam voorbij waren begon het al zwaarder te worden. De wind van zij zorgde voor golven, maar gelukkig kwamen wij hier redelijk doorheen. Na ongeveer een half uur kregen we de wind en stroom weer mee waardoor het wat soepeler ging. Maar in de Vlieree kregen we weer vol de wind van zij en dit was ontzettend zwaar.

 

Onze stuurman Simon en supporters op de volgboot bleven ons aanmoedigen. Dit heeft ons echt geholpen. Na 3 uur roeien, op het moment dat je denkt dat je er bijna bent, begint de hel die het Schuitengat heet. Vol stroom tegen en ook weer de wind die was toegenomen tot kracht 5 er nog eens vol op. Over het stukje van ongeveer 5 km hebben we twee uur gedaan. Verschrikkelijk!! Maar dan is de eindstreep in zicht en zie je de mensen op de pier en de muziek vanuit de haven. Toen we de finish overkwamen was iedereen gesloopt en meer dood dan levend. Maar blij en trots. Het is zo’n geweldig gevoel dat we het dan toch maar even hebben gedaan.

 

 

 

Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Pre order now: Scuderia Ferrari Collectie van Ray-Ban

01-06-2017

HARLINGEN - PRE ORDER NOW! De speciale collectie Ray-Ban zonnebrillen van de Scuderia Ferrari Collectie.

Zeerobben komt met “testtoernooi”

01-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben de voetbalclub in Harlingen die constant in beweging is en zoekt naar nieuwe uitdagingen voor de jeugd maar ook probeert snel in te spelen op veranderingen die er komen gaan binnen de voetballerij.

Rectificatie scheepvaartbericht 02-03-2017 Zuidoostersingel

01-06-2017

HARLINGEN - Zuidoostersingel, geen bediening.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)