Samen de N31 op!

Samen de N31 op!

Samen 1 WKND: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Meiden RSG roeien voor de tweede keer de HT

01-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen vrijdag, stralend weer met een licht briesje.

Misschien iets te warm voor de HT maar we kunnen het minder treffen, zegt Katja Koornstra uit 5 havo van de rsg Simon Vestdijk in Harlingen. Katja is samen met haar team, waarvan een groot deel op de rsg Simon Vestdijk en in het examenjaar zitten er helemaal klaar voor. Wij, Sarah Rushfort, Roely Westra (4 mavo), Ante Hellevoort, Fleur Neeleman (5 havo), Mirte Kuipers, Mariëlle van Rossum (5 havo), Jaike Reitsema (5 havo), onze stuurman Simon Koornstra en ik hebben er hard voor getraind. Na de winterstop zijn we in maart, officiële start van het roeiseizoen weer begonnen met trainen.

 

Allemaal weer dol enthousiast om dit seizoen te beginnen met het gezelligste team in de leukste boot. Wij trainen vanaf maart ongeveer drie keer per week en dan per training ongeveer twee uur lang. Op de vraag of het wel te combineren is met school verteld ze dat het niet heel moeilijk te combineren is met andere dingen. Voor mij was dit jaar even anders omdat ik in mijn examenjaar zat (5 havo). Meestal sla ik geen training over maar in dit jaar ging het huis- en leer werk wel naar de eerste plek. En een keer een training overslaan is niet erg. De trainingen verschillen per keer, de ene keer roeien we een bepaalde afstand en de andere keer alleen maar sprinten. Conditie en kracht opbouwen voor de wedstrijden is het belangrijkst en dan de slag en techniek perfectioneren. Hoe gelijkmatiger we de slag hebben hoe sneller we gaan. Dat bleek ook tijdens de HT, onze trainingen hebben de vruchten afgeworpen. Maar het was zwaar, heel erg zwaar.

 

De race begon super maar zodra we de Pollendam voorbij waren begon het al zwaarder te worden. De wind van zij zorgde voor golven, maar gelukkig kwamen wij hier redelijk doorheen. Na ongeveer een half uur kregen we de wind en stroom weer mee waardoor het wat soepeler ging. Maar in de Vlieree kregen we weer vol de wind van zij en dit was ontzettend zwaar.

 

Onze stuurman Simon en supporters op de volgboot bleven ons aanmoedigen. Dit heeft ons echt geholpen. Na 3 uur roeien, op het moment dat je denkt dat je er bijna bent, begint de hel die het Schuitengat heet. Vol stroom tegen en ook weer de wind die was toegenomen tot kracht 5 er nog eens vol op. Over het stukje van ongeveer 5 km hebben we twee uur gedaan. Verschrikkelijk!! Maar dan is de eindstreep in zicht en zie je de mensen op de pier en de muziek vanuit de haven. Toen we de finish overkwamen was iedereen gesloopt en meer dood dan levend. Maar blij en trots. Het is zo’n geweldig gevoel dat we het dan toch maar even hebben gedaan.

 

 

 

Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Pre order now: Scuderia Ferrari Collectie van Ray-Ban

01-06-2017

HARLINGEN - PRE ORDER NOW! De speciale collectie Ray-Ban zonnebrillen van de Scuderia Ferrari Collectie.

Zeerobben komt met “testtoernooi”

01-06-2017

HARLINGEN – Zeerobben de voetbalclub in Harlingen die constant in beweging is en zoekt naar nieuwe uitdagingen voor de jeugd maar ook probeert snel in te spelen op veranderingen die er komen gaan binnen de voetballerij.

Rectificatie scheepvaartbericht 02-03-2017 Zuidoostersingel

01-06-2017

HARLINGEN - Zuidoostersingel, geen bediening.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater
De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg