CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Medewerkers Bibliotheken Noord Fryslân scoren als hoogste van Nederland op klanttevredenheid en klantvriendelijkheid

12-05-2017

HARLINGEN - De medewerkers van Bibliotheken Noord Fryslân hebben plezier in hun werk en stralen dit uit tijdens hun werk.

Uit het onderzoek ‘Medewerkers van de bibliotheek’ door onderzoeksbureau ProBiblio, Biebpanel, scoort Bibliotheken Noord Fryslân ontzettend hoog op klantvriendelijkheid, deskundigheid, enthousiasme en op digitale vaardigheden.

 

In december 2016 deed het Biebpanel onder onderzoek naar de tevredenheid over medewerkers van de bibliotheek. Het onderzoek werd landelijk door 14.415 personen ingevuld en in Noord-Fryslân deden 270 panelleden mee. We zijn ontzettend blij met de resultaten en fungeren op veel gebieden als best practice voor andere bibliotheken in het land.

 

Bijna alle leden zijn tevreden of zeer tevreden over de medewerkers

Bibliotheken Noord Fryslân dient voor de rest van het land dan ook als best practice op dit gebied. De panelleden zijn vooral te spreken over de vriendelijkheid (97%), deskundigheid (93%), het enthousiasme (83%), de digitale vaardigheden (86%) en het meedenken met de klant (92%) door de medewerkers. Ook is het merendeel van het panel tevreden over het aantal beschikbare medewerkers in de Bibliotheek.

 

De ideale bibliotheekmedewerker

De ideale bibliotheekmedewerker is volgens onze leden vriendelijk, beschikbaar, deskundig, behulpzaam en betrokken. Het panel geeft aan dat onze medewerkers daar in zeer grote mate aan voldoen. Dat is mooi, want uit eerder onderzoek bleek dat onze medewerkers vooral belangrijk zijn voor ouderen en lager opgeleiden. Het zijn ook juist die groepen die we door het openen van Digi-Taalhuizen en het organiseren van belastingspreekuren en digitale spreekuren steeds vaker in de bibliotheek zien. Het is mooi dat onze medewerkers klaar staan om hen -en alle andere bezoekers, van jong tot oud- te ontvangen.

 

Vragen, tips en advies

95% van de leden heeft wel eens contact met medewerkers tijdens een bibliotheekbezoek. Meestal gaat dit over het vinden van materialen (55%), maar er wordt medewerkers van Bibliotheken Noord Fryslân ook vaker dan landelijk gemiddeld om tips en advies (28%) gevraagd of een gezellig praatje (34%) gemaakt.

 

Optreden tegen ongewenst gedrag

De leden zijn het minst tevreden over het optreden tegen ongewenst gedrag in de Bibliotheek. We merken dat het steeds vaker noodzakelijk is om op te treden tegen storend gedrag. Daarom hebben inmiddels al onze medewerkers een training gevolgd. Deze training was ten tijde van het onderzoek nog niet afgerond.

 

Als organisatie zijn we ontzettend trots op onze medewerkers en op hun inzet en passie voor hun vak.

 

Meer informatie

Het volledige rapport kunt u vinden op onze website www.ontdekdebieb.nl/Overons

 

Algemeen Regio

Meer nieuws

Straatfestival Harlingen gaat door!

12-05-2017

HARLINGEN - Waar het in de afgelopen jaren tot kort voor het Straatfestival Harlingen nog onduidelijk was of het Straatfestival daadwerkelijk door zou gaan, heeft het bestuur van Stichting Straatfestival Harlingen dit jaar nu reeds de seinen op groen gezet.

Voorverkoop Dokfestival met Jan Smit en Douwe Bob start zaterdag 13 mei

12-05-2017

HARLINGEN - Vanaf zaterdag 13 mei begint de online voorverkoop.

LTO Noord tevreden over metingen energiecentrale Harlingen

12-05-2017

HARLINGEN - De Reststoffenenergiecentrale (REC) van Omrin in Harlingen heeft geen schadelijke effecten op gewassen in de buurt.

Reacties

Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien
Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber