Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Medewerkers Bibliotheken Noord Fryslân scoren als hoogste van Nederland op klanttevredenheid en klantvriendelijkheid

12-05-2017

HARLINGEN - De medewerkers van Bibliotheken Noord Fryslân hebben plezier in hun werk en stralen dit uit tijdens hun werk.

Uit het onderzoek ‘Medewerkers van de bibliotheek’ door onderzoeksbureau ProBiblio, Biebpanel, scoort Bibliotheken Noord Fryslân ontzettend hoog op klantvriendelijkheid, deskundigheid, enthousiasme en op digitale vaardigheden.

 

In december 2016 deed het Biebpanel onder onderzoek naar de tevredenheid over medewerkers van de bibliotheek. Het onderzoek werd landelijk door 14.415 personen ingevuld en in Noord-Fryslân deden 270 panelleden mee. We zijn ontzettend blij met de resultaten en fungeren op veel gebieden als best practice voor andere bibliotheken in het land.

 

Bijna alle leden zijn tevreden of zeer tevreden over de medewerkers

Bibliotheken Noord Fryslân dient voor de rest van het land dan ook als best practice op dit gebied. De panelleden zijn vooral te spreken over de vriendelijkheid (97%), deskundigheid (93%), het enthousiasme (83%), de digitale vaardigheden (86%) en het meedenken met de klant (92%) door de medewerkers. Ook is het merendeel van het panel tevreden over het aantal beschikbare medewerkers in de Bibliotheek.

 

De ideale bibliotheekmedewerker

De ideale bibliotheekmedewerker is volgens onze leden vriendelijk, beschikbaar, deskundig, behulpzaam en betrokken. Het panel geeft aan dat onze medewerkers daar in zeer grote mate aan voldoen. Dat is mooi, want uit eerder onderzoek bleek dat onze medewerkers vooral belangrijk zijn voor ouderen en lager opgeleiden. Het zijn ook juist die groepen die we door het openen van Digi-Taalhuizen en het organiseren van belastingspreekuren en digitale spreekuren steeds vaker in de bibliotheek zien. Het is mooi dat onze medewerkers klaar staan om hen -en alle andere bezoekers, van jong tot oud- te ontvangen.

 

Vragen, tips en advies

95% van de leden heeft wel eens contact met medewerkers tijdens een bibliotheekbezoek. Meestal gaat dit over het vinden van materialen (55%), maar er wordt medewerkers van Bibliotheken Noord Fryslân ook vaker dan landelijk gemiddeld om tips en advies (28%) gevraagd of een gezellig praatje (34%) gemaakt.

 

Optreden tegen ongewenst gedrag

De leden zijn het minst tevreden over het optreden tegen ongewenst gedrag in de Bibliotheek. We merken dat het steeds vaker noodzakelijk is om op te treden tegen storend gedrag. Daarom hebben inmiddels al onze medewerkers een training gevolgd. Deze training was ten tijde van het onderzoek nog niet afgerond.

 

Als organisatie zijn we ontzettend trots op onze medewerkers en op hun inzet en passie voor hun vak.

 

Meer informatie

Het volledige rapport kunt u vinden op onze website www.ontdekdebieb.nl/Overons

 

Algemeen Regio

Meer nieuws

Straatfestival Harlingen gaat door!

12-05-2017

HARLINGEN - Waar het in de afgelopen jaren tot kort voor het Straatfestival Harlingen nog onduidelijk was of het Straatfestival daadwerkelijk door zou gaan, heeft het bestuur van Stichting Straatfestival Harlingen dit jaar nu reeds de seinen op groen gezet.

Voorverkoop Dokfestival met Jan Smit en Douwe Bob start zaterdag 13 mei

12-05-2017

HARLINGEN - Vanaf zaterdag 13 mei begint de online voorverkoop.

LTO Noord tevreden over metingen energiecentrale Harlingen

12-05-2017

HARLINGEN - De Reststoffenenergiecentrale (REC) van Omrin in Harlingen heeft geen schadelijke effecten op gewassen in de buurt.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns