Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Maritieme Academie Harlingen organiseert aantrekkelijk open huis

03-04-2017

HARLINGEN - De Maritieme Academie Harlingen heeft elk schooljaar diverse momenten waarop leerlingen en ouders kennis kunnen maken met de veelzijdige mogelijkheden van het maritiem vmbo en mbo beroepsonderwijs.

In de lente is dat het jaarlijkse Open Huis op woensdag 12 april aanstaande. Van 16.00 tot 19.00 uur zijn leerlingen uit groep 8 die nog geen keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding samen met hun ouders van harte welkom. En dat geldt ook voor vmbo-2 leerlingen die hun bestaande opleiding willen verruilen voor een maritieme opleiding en als zij-instromers deel gaan uitmaken van vmbo klas drie.

 

Wereld van denken en doen

Iedereen die het Open Huis komt bezoeken, zal ervaren dat alles bij de Maritieme Academie Harlingen in het teken staat van de combinatie van denken en doen. In de les- en praktijklokalen leggen de docenten graag uit hoe zij theorie en praktijk aan elkaar koppelen.

In het nieuwe simulatoren centrum aan het Oude Jaagpad ( 100 meter ten Noorden van het hoofdgebouw) kunnen bezoekers (jong en oud) zelf ervaren hoe het is om een modern binnenvaartschip te besturen. Ook het lifeboat centrum op het voorterrein is tijdens het Open Huis te bezichtigen. En dan zijn er nog de opleidingsschepen ms Maxima en ms Amalia die in het centrum van Harlingen liggen afgemeerd. Vanaf het hoofdgebouw van de school rijdt er een pendelbus om de bezoekers naar de schepen – ook wel varende leslokalen genoemd – te halen en te brengen.

 

Wonen op school is top

Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers ook een indruk krijgen hoe het is om op school te wonen. De huisvesting – ook wel aangeduid als Maritiem Hotel – is van alle gemakken voorzien. In het moderne restaurant zorgt de professionele keukenbrigade voor ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Er zijn allerlei recreatie mogelijkheden en er worden het team van bootslieden – dat zijn de dames en heren die 24/7 toezicht houden.- veel activiteiten georganiseerd Vanaf groep 3 is het verplicht om op school te wonen, maar het kan ook vanaf groep 1 als men van ver komt. Wonen op school is een voorproefje op het werken op schepen waar men dan voor kortere- of langere tijd samen moet leven.

 

Zij- instroom en leerwerktraject bieden kansen

Het komt voor dat leerlingen (en hun ouders) niet gelukkig zijn met de eerder gemaakte schoolkeuze en willen switchen naar een school die beter past bij hun talenten en verwachtingen. Het vmbo onderwijs in Nederland is zo ingericht dat dit ook moeiteloos kan. De Maritieme Academie Harlingen is ook ingericht op deze zogenaamde zij-instromers. Daarnaast is er voor gemotiveerde en praktisch ingestelde leerlingen vanaf 15 jaar plaats in het zogenaamde leerwerktraject. Dit bestaat uit de combinatie van varen op een binnenvaartschip en vijf periodes van twee weken les op school.

 

Tip voor bezoekers: kom op tijd!

Er is veel te zien en te doen tijdens het Open Huis van woensdag 12 april aanstaande. Daarom adviseert de Maritieme Academie Harlingen bezoekers om op tijd te komen om zoveel mogelijk indrukken en informatie op te doen.

 

Klik hier voor meer info.

Onderwijs

Meer nieuws

Youth for Christ Tour helpt kerken te ‘vertrekken’

03-04-2017

HARLINGEN - Wat gebeurt er als kerken ‘vertrekken’?

Goede vangst bij eerste bekerviswedstrijd

03-04-2017

HEERENVEEN - Op zaterdagmorgen 1 april is de eerste bekerwedstrijd van de zomercompetitie gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen.

Spanning volledig terug in de Hoofdklasse

03-04-2017

HARLINGEN - Wederom een overwinning voor JO19-1 afgelopen zaterdag.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear