Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Maritieme Academie Harlingen organiseert aantrekkelijk open huis

03-04-2017

HARLINGEN - De Maritieme Academie Harlingen heeft elk schooljaar diverse momenten waarop leerlingen en ouders kennis kunnen maken met de veelzijdige mogelijkheden van het maritiem vmbo en mbo beroepsonderwijs.

In de lente is dat het jaarlijkse Open Huis op woensdag 12 april aanstaande. Van 16.00 tot 19.00 uur zijn leerlingen uit groep 8 die nog geen keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding samen met hun ouders van harte welkom. En dat geldt ook voor vmbo-2 leerlingen die hun bestaande opleiding willen verruilen voor een maritieme opleiding en als zij-instromers deel gaan uitmaken van vmbo klas drie.

 

Wereld van denken en doen

Iedereen die het Open Huis komt bezoeken, zal ervaren dat alles bij de Maritieme Academie Harlingen in het teken staat van de combinatie van denken en doen. In de les- en praktijklokalen leggen de docenten graag uit hoe zij theorie en praktijk aan elkaar koppelen.

In het nieuwe simulatoren centrum aan het Oude Jaagpad ( 100 meter ten Noorden van het hoofdgebouw) kunnen bezoekers (jong en oud) zelf ervaren hoe het is om een modern binnenvaartschip te besturen. Ook het lifeboat centrum op het voorterrein is tijdens het Open Huis te bezichtigen. En dan zijn er nog de opleidingsschepen ms Maxima en ms Amalia die in het centrum van Harlingen liggen afgemeerd. Vanaf het hoofdgebouw van de school rijdt er een pendelbus om de bezoekers naar de schepen – ook wel varende leslokalen genoemd – te halen en te brengen.

 

Wonen op school is top

Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers ook een indruk krijgen hoe het is om op school te wonen. De huisvesting – ook wel aangeduid als Maritiem Hotel – is van alle gemakken voorzien. In het moderne restaurant zorgt de professionele keukenbrigade voor ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Er zijn allerlei recreatie mogelijkheden en er worden het team van bootslieden – dat zijn de dames en heren die 24/7 toezicht houden.- veel activiteiten georganiseerd Vanaf groep 3 is het verplicht om op school te wonen, maar het kan ook vanaf groep 1 als men van ver komt. Wonen op school is een voorproefje op het werken op schepen waar men dan voor kortere- of langere tijd samen moet leven.

 

Zij- instroom en leerwerktraject bieden kansen

Het komt voor dat leerlingen (en hun ouders) niet gelukkig zijn met de eerder gemaakte schoolkeuze en willen switchen naar een school die beter past bij hun talenten en verwachtingen. Het vmbo onderwijs in Nederland is zo ingericht dat dit ook moeiteloos kan. De Maritieme Academie Harlingen is ook ingericht op deze zogenaamde zij-instromers. Daarnaast is er voor gemotiveerde en praktisch ingestelde leerlingen vanaf 15 jaar plaats in het zogenaamde leerwerktraject. Dit bestaat uit de combinatie van varen op een binnenvaartschip en vijf periodes van twee weken les op school.

 

Tip voor bezoekers: kom op tijd!

Er is veel te zien en te doen tijdens het Open Huis van woensdag 12 april aanstaande. Daarom adviseert de Maritieme Academie Harlingen bezoekers om op tijd te komen om zoveel mogelijk indrukken en informatie op te doen.

 

Klik hier voor meer info.

Onderwijs

Meer nieuws

Youth for Christ Tour helpt kerken te ‘vertrekken’

03-04-2017

HARLINGEN - Wat gebeurt er als kerken ‘vertrekken’?

Goede vangst bij eerste bekerviswedstrijd

03-04-2017

HEERENVEEN - Op zaterdagmorgen 1 april is de eerste bekerwedstrijd van de zomercompetitie gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen.

Spanning volledig terug in de Hoofdklasse

03-04-2017

HARLINGEN - Wederom een overwinning voor JO19-1 afgelopen zaterdag.

Reacties

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda ForHim Menswear ForHim Menswear Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt