CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Maritieme Academie Harlingen organiseert aantrekkelijk open huis

03-04-2017

HARLINGEN - De Maritieme Academie Harlingen heeft elk schooljaar diverse momenten waarop leerlingen en ouders kennis kunnen maken met de veelzijdige mogelijkheden van het maritiem vmbo en mbo beroepsonderwijs.

In de lente is dat het jaarlijkse Open Huis op woensdag 12 april aanstaande. Van 16.00 tot 19.00 uur zijn leerlingen uit groep 8 die nog geen keuze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding samen met hun ouders van harte welkom. En dat geldt ook voor vmbo-2 leerlingen die hun bestaande opleiding willen verruilen voor een maritieme opleiding en als zij-instromers deel gaan uitmaken van vmbo klas drie.

 

Wereld van denken en doen

Iedereen die het Open Huis komt bezoeken, zal ervaren dat alles bij de Maritieme Academie Harlingen in het teken staat van de combinatie van denken en doen. In de les- en praktijklokalen leggen de docenten graag uit hoe zij theorie en praktijk aan elkaar koppelen.

In het nieuwe simulatoren centrum aan het Oude Jaagpad ( 100 meter ten Noorden van het hoofdgebouw) kunnen bezoekers (jong en oud) zelf ervaren hoe het is om een modern binnenvaartschip te besturen. Ook het lifeboat centrum op het voorterrein is tijdens het Open Huis te bezichtigen. En dan zijn er nog de opleidingsschepen ms Maxima en ms Amalia die in het centrum van Harlingen liggen afgemeerd. Vanaf het hoofdgebouw van de school rijdt er een pendelbus om de bezoekers naar de schepen – ook wel varende leslokalen genoemd – te halen en te brengen.

 

Wonen op school is top

Tijdens het Open Huis kunnen bezoekers ook een indruk krijgen hoe het is om op school te wonen. De huisvesting – ook wel aangeduid als Maritiem Hotel – is van alle gemakken voorzien. In het moderne restaurant zorgt de professionele keukenbrigade voor ontbijt, lunch en avondmaaltijd. Er zijn allerlei recreatie mogelijkheden en er worden het team van bootslieden – dat zijn de dames en heren die 24/7 toezicht houden.- veel activiteiten georganiseerd Vanaf groep 3 is het verplicht om op school te wonen, maar het kan ook vanaf groep 1 als men van ver komt. Wonen op school is een voorproefje op het werken op schepen waar men dan voor kortere- of langere tijd samen moet leven.

 

Zij- instroom en leerwerktraject bieden kansen

Het komt voor dat leerlingen (en hun ouders) niet gelukkig zijn met de eerder gemaakte schoolkeuze en willen switchen naar een school die beter past bij hun talenten en verwachtingen. Het vmbo onderwijs in Nederland is zo ingericht dat dit ook moeiteloos kan. De Maritieme Academie Harlingen is ook ingericht op deze zogenaamde zij-instromers. Daarnaast is er voor gemotiveerde en praktisch ingestelde leerlingen vanaf 15 jaar plaats in het zogenaamde leerwerktraject. Dit bestaat uit de combinatie van varen op een binnenvaartschip en vijf periodes van twee weken les op school.

 

Tip voor bezoekers: kom op tijd!

Er is veel te zien en te doen tijdens het Open Huis van woensdag 12 april aanstaande. Daarom adviseert de Maritieme Academie Harlingen bezoekers om op tijd te komen om zoveel mogelijk indrukken en informatie op te doen.

 

Klik hier voor meer info.

Onderwijs

Meer nieuws

Youth for Christ Tour helpt kerken te ‘vertrekken’

03-04-2017

HARLINGEN - Wat gebeurt er als kerken ‘vertrekken’?

Goede vangst bij eerste bekerviswedstrijd

03-04-2017

HEERENVEEN - Op zaterdagmorgen 1 april is de eerste bekerwedstrijd van de zomercompetitie gevist van HSV de Voorn, HSV De Deinende Dobber en HSV Ons Genoegen.

Spanning volledig terug in de Hoofdklasse

03-04-2017

HARLINGEN - Wederom een overwinning voor JO19-1 afgelopen zaterdag.

Reacties

Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad