Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Leerling Joël de Jong van RSG Simon Vestdijk zet nieuw Nederlands record op zijn naam

06-06-2017

HARLINGEN - Joël de Jong, leerling 3 vwo, heeft op Atletiek, onderdeel 100 meter heren een nieuw Nederlands record op zijn naam gezet.

Een hele prestatie, mede omdat in zijn zesde levensjaar zijn been tot boven de knie, vanwege botkanker, geamputeerd moest worden. Op de vraag hoe hij dit voor elkaar heeft gekregen begint hij verlegen te glimlachen. “Veel trainen en niet opgeven.” Twee weken terug, op maandag blesseerde ik me behoorlijk. Zo erg, dat ik mijn beenprothese niet meer aan kon en helemaal niet meer mobiel was. Mijn been was helemaal opgezet. Balen, waarom nu? Zaterdag waren immers de Open Nederlandse kampioenschappen Para Atletiek in Terneuzen, waaraan ik aan mee zou doen en waar maanden van training aan vooraf zijn gegaan.

 

Dinsdag heeft mijn moeder de fysio gebeld met de vraag of ze mij wat op konden lappen. Dat kon zei de telefoniste. Ik was helemaal blij en de volgende dag konden we al naar de fysio. Tijdens dit consult werden de nodige administratieve handelingen verricht en er werd een pleister geplakt, om de pijnplek te ontlasten. Verder kreeg ik het advies mee om het rustig aan te doen. “Ik zie je vrijdag terug, kijken we dan hoe het gaat.” Op zo’n moment wil je dit niet horen. Vrijdag zouden we namelijk al afreizen naar Zeeland, om daar zaterdag de wedstrijd te lopen waar ik zo lang voor getraind had. Ik zag de hele wedstrijd in gedachten al aan me voorbij gaan.

 

Maar donderdag hing de vlag er heel anders bij na mijn bezoek aan Frank Jol voor het passen van mijn nieuwe koker aan mijn sportprothese. Frank wordt ook de “Oranje prothesekoning” genoemd. Hij maakt ook de protheses van de sporters van het paralympische team. Ik paste de nieuwe prothese en het voelde gelijk als een huis. Er was een nieuwe zogenaamde BOA-sluiting op de koker geplaatst, die ik zelf nauwkeurig kan instellen. Misschien was er toch nog een kansje dat we de volgende dag naar Zeeland konden afreizen voor het ONK.

 

De volgende dag: “Gaan we wel of gaan we niet”. 's Middags de boel toch ingepakt en naar Zeeland vertrokken. Nog steeds zonder prothese en alleen kleine stukjes lopen op krukken.

 

Dan is het zaterdag 20 mei 2017, de dag van het Open Nederlandse Kampioenschap. Door de nieuwe koker met instelbare sluiting durfden mijn trainer Frank Dik en ik het wel aan. Ook omdat de trainer mij zou coachen op de onderdelen waar ik aan mee zou doen.

 

Het eerste onderdeel was het verspringen. Van de 6 pogingen, waren er 5 goed. Alle 5 boven het geregistreerde Nederlandse record. Toen de 100 meter heren. In deze serie voor het eerst met Jeroen Teeuwen gelopen, supervet! Jeroen zit namelijk in dezelfde klasse T42, dus amputatie boven de knie en is zelfs in Rio geweest. Een kei in Hoogspringen. Hij heeft het Nederlands record 100 meter heren op zijn naam staan. De koker van mijn sportprothese opnieuw afgesteld, instructie mee van mijn coach en gaan. Maar op het moment van lopen was de wind ons niet gunstig gezind.

 

Maar een paar minuten later klonk door de speaker dat ik naast het Nederlands record verspringen, ook het Nederlands record 100 meter sprint heren gelopen had. De blessure was snel vergeten. Jammer genoeg kwam aan het einde van de dag toch nog een kleine teleurstelling. De scheidsrechter kwam vertellen dat de windmeter tijdens de series verspringen defect was. Het probleem was verholpen, maar daarmee telde het verspringrecord niet mee in de recordlijst. Aan de aanvraag van een Nederlands record zijn hele strenge regels verbonden. Op de formulieren moet namelijk ook de windmeting zijn ingevuld en dat kon dus niet. Nou ja, er komen meer verspring wedstrijden dit seizoen en krijg nog genoeg kansen om dit nog eens te doen. Van 14 tot en met 18 juni zit ik in Berlijn voor mijn eerste internationale wedstrijd.

 

Onderwijs Sport & Recreatie

Meer nieuws

Rockschool Jeroen Booy in Harlingen

06-06-2017

HARLINGEN - Vanaf oktober wordt Rockschool Jeroen Booy actief in Harlingen.

IKC Prins Johan Friso houdt Sponsorloop

06-06-2017

HARLINGEN - Na maanden van voorbereidingen en wekenlang sponsoren zoeken, was het donderdag 1 juni dan eindelijk zover: de sponsorloop van IKC Prins Johan Friso.

Eerste fc Harlingen "Blue Ladies Toernooi" groot succes

06-06-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag organiseerde fc Harlingen voor de 1e keer het “Blue Ladies Toernooi” voor dames en meisjes voetbalteams.

Reacties

Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda