Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Kwekerij Witte Kas wil verkassen: kansen voor de gemeente

14-11-2016

HARLINGEN - Harlingen heeft afgelopen woensdag weer een belangrijke stap gezet in het oplossen van de parkeeroverlast, dat door toeristen van Terschelling en Vlieland wordt veroorzaakt.

Harlinger Belang heeft daarbij na afweging van alle voor- en tegenargumenten ingestemd met de gemeentelijke aankoop van de orchidee kwekerij ‘Witte Kas’ en hiervan een parkeerterrein voor de eilandbezoekers te maken.

 

De aankoop biedt een duurzame, toekomstbestendige, profijtelijke en integrale oplossing voor het zogenaamde ‘eilander blik’. Daarnaast biedt dit de kans op meer serviceverlening aan de toeristen, zoals bagageafhandeling op het parkeerterrein, milieuvriendelijk transport naar de veerbootterminal, digitalisering van betalingen, duidelijke bebording, afspraken over ticketprijzen, etc. Met de aankoop ziet de raadsfractie mogelijkheden om een verkeersveilige inrichting van de Oude Ringmuur en de Waddenpromenade te realiseren.

 

De aankoop van het terrein past ook geheel in de visie van Harlinger Belang. In ons verkiezingsprogramma schreven wij:

Harlinger Belang steunt een uitbreiding van het parkeerterrein bij de Tsjerk Hiddesz sluizen en pleit daarbij voor hogere pachtopbrengsten voor de gemeente“.

 

Maar ook:

Harlinger Belang wil een herinrichting van de Waddenpromenade. Daarbij zouden de huidige in-en uitstapfaciliteiten voor personenauto’s moeten worden verplaatst naar het parkeerterrein nabij de Tjerk Hiddessluizen”.

 

Nu de exploitant van de Witte Kas voornemens was op middellange termijn te vertrekken, omdat hij op de huidige locatie geen mogelijkheden tot uitbreiding zag, deed zich een unieke kans voor. Eenvoudig gezegd: “Buurmans erf komt maar een keer te koop!” Met de aankoop, kan de gemeente voortaan maximale sturing te geven aan de problematiek rondom het ‘eilander blik’.

 

Andere argumenten die de raadsfractie heeft meegewogen in haar besluit zijn:

  • Met de invoering van het door ons bepleitte parkeervignet is de parkeeroverlast in de woonwijken fors afgenomen. Hierdoor heeft de gemeente echter ook de verantwoordelijkheid om een passende oplossing voor het ‘eilander blik’ te zoeken.
  • De raad heeft eerder uitgesproken, dat het langparkeren aan de noordzijde van het Van Harinxmakanaal moest worden geconcentreerd om zo verkeersoverlast in de binnenstad en op de Waddenpromenade te vermijden.
  • Het alternatief, een parkeerdek op het huidige terrein, bleek te duur.
  • Een ander alternatief, de aankoop van het huidige parkeerterrein van ‘De Ried’, bleek niet mogelijk nadat de exploitant zich uit de onderhandelingen had teruggetrokken.
  • De gemeenten Vlieland, Terschelling, de provincie en rederij Doeksen hebben altijd aangegeven het niet als hun probleem te beschouwen en daarom geen financiële bijdrage te willen leveren.

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

fc Harlingen 1 met lege handen op Ameland

14-11-2016

HARLINGEN - Het vlaggenschip van fc Harlingen stond afgelopen zondag in het overzeese duel tegen Geel Wit wederom met lege handen.

Goede doel Goedzak® actie van Albert Heijn Harlingen is de Voedselbank Harlingen e.o.

14-11-2016

HARLINGEN - Staat er bij jullie ook zo veel speelgoed op zolder?

Handhaving containertijden Harlingen vooral bedoeld voor het te lang bij de weg laten staan

14-11-2016

HARLINGEN - Het bericht dat de gemeente strenger gaat controleren op verschillende overlastfeiten heeft veel reacties losgemaakt.

Reacties

Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad