Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Koninklijke Onderscheiding voor Rinse Leistra

05-09-2016

HARLINGEN - Afgelopen zondag heeft burgemeester Roel Sluiter een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Rinse Leistra.

Koninklijke Onderscheiding voor Rinse Leistra Foto: Joachim de Ruijter.

Hij is benoemd als Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester deed dat bij de afsluiting van het kaatsseizoen op het kaatsveld van kaatsvereniging De Keatsbal in Wijnaldum.

 

Loopbaan als penningmeester

Rinse Leistra(64) is sinds 1984 penningmeester Federatie Barradeel e.o. Toen de federatie in 1998 haar 75-jarig bestaan vierde was de heer Leistra lid van de Jubileumcommissie die een feest van drie dagen met diverse activiteiten organiseerde. Ook tien jaar later bij het 85-jarig bestaan zat hij weer in de Jubileumcommissie. Bij zijn afscheid van federatie Barradeel e.o. heeft de heer Leistra in 2015 een bondsinsigne van de Koninklijke Nederlandse Kaats Bond ontvangen. 

 

In 1985 werd Rinse Leistra penningmeester van kaatsvereniging De Keatsbal in Wijnaldum. Hij wist met minimale middelen het maximale te bereiken. Zo werd het financieel mogelijk dat er buiten het kaatsseizoen door leden in de sporthal gekaatst kon worden. Voordat hij toetrad tot het bestuur was hij ook een verdienstelijk kaatser en heeft voor de vereniging mooie prestaties en resultaten behaald. Samen met zijn vrouw beheert hij ook de kantine en heeft in 31 jaar nooit een kaatsweekend gemist!

 

Van 1995 tot 2015 is de heer Leistra penningmeester van IJsbaanvereniging IJsmahorn Wijnaldum. Hij paste niet alleen goed op de penningen in 1997 werd er een Elfstedentocht gereden en omdat Wijnaldum aan de route ligt moest er van alles worden geregeld op allerlei gebied. Het hele bestuur was in het spier. Gelukkig was de heer Leistra timmerman van beroep en maakte hij houten oversteekplaatsen en beschutte plaatsen voor pers en publiek. Door zijn vakmanschap werd zijn vrijwilligerswerk steeds omvangrijker en onderhield hij ook materiaal e.d. nog steeds maakt de vereniging gebruik van zijn expertise bij het onderhoud van de ijsbaan in Wijnaldum.

 

Ook bij de bouw van het dorpshuis De Bijekoer heeft de heer Leistra veel werk verricht. Zijn ervaringen in de bouw kwamen daarbij goed van pas.

Gemeente Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fryslân pauzeert zoektocht opvanglocaties vluchtelingen

05-09-2016

HARLINGEN - Doordat er minder vluchtelingen het land binnenkomen dan verwacht, hoeven gemeenten voorlopig geen werk meer te maken van nieuwe opvanglocaties.

Hoeveel suiker zit er in frisdrank?

05-09-2016

HARLINGEN - Weet jij hoeveel suiker er in frisdrank zit?

Bijna is het zo ver... Heerlijk Harlingen 2016!

05-09-2016

HARLINGEN - Even onthaasten, bekenden opzoeken, iets te vieren hebben, bijkletsen... of gewoon zomaar even weg en lekker genieten van een heerlijk weekend nazomeren.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas