Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

KIV Noord en LEF zorgen voor extra veiligheid Open Dag Visserijhaven

26-08-2016

HARLINGEN - De Harlinger bedrijven KIV Noord en Lips Educatie Friesland (LEF) leveren dit jaar (weer) een bijdrage aan extra veiligheid op de Open Dag Visserijhaven op zaterdag 27 augustus.

Beide ondernemingen zijn van 10.00 tot 17.00 uur aanwezig om meer over hun dienstverlening te vertellen, maar waken ook over de brandveiligheid en de veiligheid van de bezoekers.  Onder meer door ondersteuning bij de brandbeveiliging en het beschikbaar stellen van AED’s.

 

Voor de organisatie van de Harlinger Visserijdagen neemt de veiligheid van bezoekers en deelnemers steeds meer tijd in beslag. Vele vergadering op het stadhuis – met hulpdiensten als brandweer, politie, GHOR, beveiligers en ambtenaren – vormen de basis van de vergunning voor het evenement.

De leden van de organiserende Stichting Visserijdagen Harlingen en de vrijwilligers waren onlangs bij KIV Noord en LEF te gast om meer te horen over deze belangrijke thema’s, en ook zelf ‘een brandje te blussen’.

 

Op Open Dag

Frans Attema – al jaren actief bij de plaatselijke Brandweer – werkt sinds een aantal jaren mee aan de Open Dag Visserijhaven. ‘Ik ben aanwezig met extra blusmiddelen, maar controleer ook altijd of de slangenhaspels helemaal uitgerold zijn, of de gasslangen nog gecertificeerd zijn. Bovendien weten de organisatie en aanwezigen dat ze bij mij terecht kunnen als er wat is, of met vragen. Ook heb ik meegewerkt aan de vluchtroutes. Alle inspanningen zijn erop gericht om problemen voor te zijn. Gedurende de dag loop ik rond om te kijken of de vluchtroutes toegankelijk blijven en niet worden geblokkeerd. Als de deuren van de hal opengaan, dan is dat werk achter de rug en vertel ik samen met collega’s over ons bedrijf’.

KIV Noord is in 2013 door Frans Attema opgericht en telt inmiddels zeven personeelsleden. De core business is het keuren van bedrijfsmiddelen, waaronder brandblussers, noodverlichting, gereedschappen, trappen enzovoort. KIV Noord richt zich zowel op gebouwen maar ook steeds meer op de scheepvaart en is door Bureau Veritas kortgeleden hiervoor gecertificeerd. Dit betekent dat de Harlinger onderneming zeegaande schepen mag keuren op onder andere de blusinstallaties, brandblusmiddelen etc. Oorspronkelijk was het Noorden het werkgebied, maar inmiddels werkt het bedrijf landelijk. Onder meer de Vrijbuiters kampeerwinkels en Hoekstra vastgoed zijn grote klanten. Bovendien is Stadion Sportstad Heerenveen net klant geworden, waar KIV Noord de periodieke keuringen gaat verzorgen. De monteurs van KIV Noord wonen verspreid over het verzorgingsgebied waardoor er sprake is van korte aanrijtijden.

Het leuke aan de Open Dag Visserijhaven vindt Frans Attema dat er allemaal bekenden rondlopen. ‘Vorig jaar hadden we een foto van een schip waarop wij keuringen hebben gedaan en iemand kwam vertellen dat hij daar jaren geleden op had gevaren. Dat zijn toch leuke momenten. En dat vinden wij belangrijk. De combinatie van mensen informeren over brandveiligheid en blusmiddelen, plus een gezellige dag maken. Daar ben je ook Harlinger voor. Ik heb nog nooit de Visserijdagen overgeslagen, daar wil je als Harlinger toch bij zijn’.

 

LEF

KIV Noord werkt veel samen met Peter Lips van LEF. Samen hebben ze onlangs een groot project van de Veiligheidsregio Fryslân verworven. Ze gaan bij alle brandweerkorpsen in Friesland de brandblusinstallaties en AED’s keuren en installeren. 

Peter Lips is ook in de hal aanwezig en zal de bezoekers meer vertellen over onder andere AED’s en neemt er ook een aantal mee. LEF verzorgt trainingen op het gebied van reanimatie, levensreddend handelen en adviseert bij de aanschaf, service en onderhoud van AED’s. De instructeurs van LEF weten uit ervaring wat spoedeisende hulp inhoudt en trainen vanuit die praktijkervaring (in de ambulancezorg). De trainingen sluiten aan bij de praktijk van alledag, gebaseerd op de geldende richtlijnen en normen. Door handige richtlijnen te verstreken en makkelijk aan te leren handelen te onderwijzen, zijn de trainingen voor vrijwel iedereen (bedrijfsmatig en particulier) toegankelijk. De instructeurs van LEF vertellen er tijdens de Open Dag Visserijhaven graag over in hun stand. Ook zal er uitleg gegeven worden over het alarmeringssysteem HartslagNu. Hierbij worden in geval van een hartstilstand burgerhulpverleners opgeroepen. Stichting Fryslân Hartveilig heeft als doelstelling om in Friesland een dekkend reanimatienetwerk te realiseren van oproepbare hulpverleners en aangemelde AED’s. Peter Lips van LEF is voor de regio Harlingen ambassadeur van deze stichting en vertelt er u graag over.

Evenement

Meer nieuws

Stem mee met de HOV Etalagewedstrijd Visserijdagen

26-08-2016

HARLINGEN - De Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) organiseert tijdens de Visserijdagen een etalagewedstrijd waarbij de winkeliers is gevraagd om hun etalage in de sfeer van de Visserijdagen te decoreren.

Gezelligheid bij de Poffertjeskraam in Harlingen!

26-08-2016

HARLINGEN - Rondom de Poffertjeskraam op het Havenplein in Harlingen is het tijdens de Visserijdagen extra feestelijk.

Rapen van oesters op schelpdierbanken minst verstorend voor vogels bij hoog aandeel oesters

26-08-2016

HARLINGEN - Schelpdierbanken in de Waddenzee zijn enorm belangrijk voor vogels.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad