Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Kijk op Harlingen - De column van burgemeester Roel Sluiter

13-09-2017

HARLINGEN - Iedere maand verzorgt een collegelid een column.

Kijk op Harlingen - De column van burgemeester Roel Sluiter Burgemeester Roel Sluiter. Foto Dorus Breidenbach

In deze column geeft het collegelid zijn of haar kijk op Harlingen en de actualiteit.

 

Heeft u vragen of opmerkingen naar aanleiding van deze column?

 

MOOI WEER

Door omstandigheden pakte deze vakantie zo uit dat ik precies vier dagen in het buitenland heb doorgebracht. Dus heb ik praktisch de hele zomer van het Nederlandse weer kunnen genieten. Ja: genieten. Ik vond het prima weer. Een beetje “Hollandse zomer” met de daarbij horende wisselvalligheid en eens een bui, maar verder prima toch?
 
Hoe vaak hebben we niet buiten gegeten deze zomer, onze vrienden buiten op een glas wijn getrakteerd, lui bij het water (het schitterende van Harinxmakanaal) in een ligstoel liggen lezen en hoeveel plezierjachtjes en zeilboten voeren er niet voorbij met bruinverbrande vakantievierders?
 
En toch, wat een gezanik over het weer, ik snapte er niets van, was het dan alleen mooi weer in mijn tuin? Nee hoor, het was overal mooi weer met af een toe een bui en even wat koeler en zo hoort dat ook. Het is, zoals met alles hoe je er tegenaan kijkt en of je zeuren leuker vindt dan dat je een beetje blij bent.
 
Zo hebben we, denk ik, fantastische Visserijdagen gehad, hoewel de bebording naar de parkeerterreinen verre van perfect was, het woensdag regende dat het goot en er ‘s nachts toch nog wel een paar vechtpartijtjes zijn geweest. Maar toch, over het geheel genomen was het weer prachtig allemaal met een indrukwekkende wielerronde dwars door onze schitterende binnenstad en, om er nog maar een evenement uit te pakken, een wat mij betreft onverwacht fraai optreden van de Douanekapel op donderdagavond.
 
Een volstrekte verrassing: ik ken de Marinierskapel, de Luchtmachtkapel en de Politiekapel maar was er volstrekt onkundig van dat de douane ook zoiets had. Sowieso een beetje suffe organisatie, de douane, in vergelijk tot Marine en Luchtmacht, maar dat klopt dus waarschijnlijk ook niet. Vaak zijn dingen veel mooier dan je denkt als je goed oplet.
 
Nog even en dan begint het nieuwe politieke seizoen weer. Ook een bron van positieve gevoelens voor zovelen. Vol goede moed verzamelen de raadsleden zich op woensdag weer in de raadszaal voor de eerste commissievergadering. Aan de tafel voor de pers zitten de altijd fleurige journalisten van de Harlinger- en Leeuwarder Courant, iedereen is blij en opgewekt: we gaan het weer over de dingen hebben die ertoe doen, waarvan we zeker weten dat het goed is voor de mensen en de stad + dorpen.
 
En als we dan, twee weken later in de Raad die besluiten daadwerkelijk genomen hebben, is het overal gejuich en Hosanna, iedereen blij, zelfs die boze huisvrouw in de HC schrijft een vrolijk stukje in haar dagboek.
 
Was het maar overal zo vrolijk en zonder zorgen. Ik begrijp dat ons Jeugd- en Gebiedsteam overbelast is. Sommige van de mensen die proberen iedereen die in onze woonwijken in de problemen komt te helpen, staan op omvallen vanwege de werkdruk. Dat is niet leuk voor hun, maar het komt omdat het in veel gezinnen niet gezellig meer is en zich er allerlei drama’s afspelen die vooral voor kinderen dramatisch uit kunnen pakken en de rest van hun leven kunnen verpesten.
 
Dat kan aan van alles liggen zoals armoede, werkloosheid, ziekte en depressie. Serieuze zaken waardoor mensen ontzettend in de knoop kunnen zitten.
 
Maar tot mijn ontsteltenis hoorde ik vanmorgen dat van het totale budget voor jeugdzorg 50%, de helft dus, dat is twee miljoen euro elk jaar, wegvliegt naar hulp vanwege echtscheidingen en vechtscheidingen.
 
Als de mensen (niet iedereen natuurlijk, bij veruit de meeste mensen is het hartstikke gezellig thuis) nou thuis ook eens wat vrolijker zijn, niet steeds zo ergeren of zeuren, niet, of eens wat minder vreemdgaan, niet steeds dronken thuiskomen, nooit slaan en vaker terugdenken waarom je die ander eigenlijk zo leuk vond toen je ging trouwen of samenwonen. Dat scheelt echt. Zomaar een miljoen of zo en heel veel ellende bij kinderen.
 
Ik denk zelfs dat we dan vaker vinden dat het mooi weer is.
 
Roel Sluiter

 

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Volleybalgroep zoekt nieuwe leden

13-09-2017

HARLINGEN - De volleybalgroep voor volwassenen op de maandagavond heeft nog plek voor nieuwe leden!

Voorbeschouwing: Zeerobben – Sint Annaparochie (beker)

13-09-2017

HARLINGEN - Samen met Stiens is Sint Anna de concurrent voor een plaats in de volgende ronde van de KNVB-beker.

Musica Religieuza bij RSH

13-09-2017

HARLINGEN - Vrijdag om 18.00 uur is er weer een uitzending van Musica Religieuza op Radio Stad Harlingen.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona ForHim Menswear ForHim Menswear Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Almamater Almamater Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad