Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Kerstfeest op ikc het Noorderlicht

22-12-2017

HARLINGEN - Op de donderdags voor de kerstvakantie wordt er op ikc het Noorderlicht al jaren van een heerlijk kerstdiner genoten.

De kinderen en hun ouders staan garant voor de lekkerste gerechtjes, er wordt ook altijd heel gevarieerd gegeten. Soep, stokbrood, pizza, wraps, gevulde eieren, toetjes, er is werkelijk van alles.

 

De lokalen en de gangen zijn prachtig versierd, op elke tafel staat een door de leerling zelfgemaakt kerstbakje. Afgelopen woensdag had de kerstcommissie die activiteit georganiseerd. Alle groepen waren door elkaar gehusseld, de oudste leerlingen haalden de jongsten op en zochten het lokaal op, waar ze waren ingedeeld en er waren hulpouders ingeschakeld. Met hun meegebrachte spullen van thuis en de andere dingetjes, die ze van elkaar mochten gebruiken, creëerden ze de mooiste kerstbakjes. Het was erg leuk om te zien hoe de kleinsten hulp kregen van de leerlingen uit de hogere groepen.

Laserstralen maakten mooie figuren op de muren van de school, boompjes met verlichte bloesem stonden bij de ingangen. Rond kwart voor vijf kwamen de leerlingen op school in hun mooiste kerstoutfits. Van de peuters tot en met groep 8, iedereen vond zijn of haar weg naar het hun lokaal. Vooral voor de jongsten was het wel spannend. Buiten was het al donker, een sfeervol verlichte school en iedereen op zijn “kerstbest”.

 

In de hal verwelkomde de Kerstman, samen met zijn hulpje Elf, iedereen. Wat gezellig was dat. De Kerstman bespeelde een keyboard en zong mooie kerstliedjes. Tijdens het kerstdiner bezochten de Kerstman en Elf alle groepen en maakte onderwijsassistente Jessica Wiltjer een vrolijke groepsfoto.

 

De leden van oudervereniging Groen Licht, die er steeds voor zorgen dat de activiteiten op het Noorderlicht gesmeerd lopen, hadden in de personeelsruimte hun eigen kerstdiner. Echt relaxed zitten is dat niet, want er moet altijd van alles tussen door. Maar toch vonden zij in alle hectiek wel even een moment om samen te genieten.

 

Vanaf half zeven kwamen de ouders langs. Op het plein werden zij verwelkomd met muziek, chocolademelk en wat lekkers. Om kwart voor zeven konden ze hun jongste kinderen uit school ophalen. De oudste leerlingen kwamen zelf naar beneden en naar buiten.

 

Het was weer een geslaagd kerstdiner geweest. Tijdens de nazit speechte meester Gauke nog even. Hij bedankte onder andere de oudervereniging voor wat ze het afgelopen jaar weer mogelijk hadden gemaakt en vond het kerstdiner hartstikke gezellig verlopen.

 

Voor iedereen voor nu een heel fijne vakantie, mooie feestdagen en een goede jaarwisseling.

 

En tot dinsdag 9 januari! (maandag 8 januari zijn de leerlingen nog vrij).

Onderwijs

Meer nieuws

Hema Harlingen extra open!

22-12-2017

HARLINGEN - Aanstaande zondag, 24 december, kun je jouw laatste kerstinkopen doen bij HEMA Harlingen!

Hannemahuis Harlingen: Terugzien en vooruitkijken

22-12-2017

HARLINGEN - Zo tegen het einde van het jaar kijken we even terug en blikken we even vooruit.

Fotoclub Focus foto van de maand

22-12-2017

HARLINGEN - Het thema was deze maand rook.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad