Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Kandidaten PvdA Harlingen: Edwin Helvrich zet zich in voor een sociaal, groen en duurzaam Harlingen

18-03-2018

HARLINGEN - Kandidaten van PvdA Harlingen stellen zich aan u voor, vandaag de beurt aan Edwin Helvrich.

Kandidaten PvdA Harlingen: Edwin Helvrich zet zich in voor een sociaal, groen en duurzaam Harlingen Edwin Helvrich

Ik ben Edwin Helvrich, 45 jaar geleden geboren in Harlingen. Ik ben leraar aardrijkskunde en geschiedenis aan de RSG Simon Vestdijk. Graag wil ik voor de Partij van de Arbeid lid van de gemeenteraad van Harlingen blijven. De afgelopen vier jaar ben ik namens de PvdA fractievoorzitter geweest. Er is in deze periode veel gedaan, maar er is nog genoeg te doen! Met een grote PvdA-fractie wil ik samen met de andere partijen in de gemeenteraad weer gezamenlijk aan de slag voor Harlingen. Dat heeft voor mij de afgelopen vier jaar ook altijd voorop gestaan, gezamenlijk voor het beste voor Harlingen gaan. Jammer dat sommige partijen steeds zo negatief doen over de samenwerking in de gemeenteraad…

 

Ik wil mij inzetten voor een sociaal, groen en duurzaam Harlingen. Het goede sociale beleid van de gemeente moet zo blijven. In de afgelopen vier jaar heb ik voorstellen ingediend om de ID-kaart voor minima gratis te maken en om hen te helpen bij het invullen van de belastingformulieren en het aanvragen van toeslagen. Hierdoor kunnen veel Harlingers krijgen waar ze recht op hebben; tot wel honderden euro’s per persoon! Ook komen nu meer gezinnen in aanmerking voor het Kindpakket, dat onder andere een financiële bijdrage geeft voor sport en schoolreisjes. PvdA-ideeën die breed gesteund werden in de gemeenteraad.

 

Nu de verdubbeling van de N31 zo goed als klaar is moet de vrijkomende ruimte groen ingericht worden. De eerste bomen zijn al geplant. Ook moet er meer aandacht komen voor goed onderhouden en veilige fiets- en wandelpaden. Later dit jaar komen er vrijliggende fietsstroken op de Stationsweg en volgend jaar is de Spoorstraat aan de beurt. De gemeente moet doorgaan met het fraai herinrichten van de straten zoals gedaan is in De Spiker en het Oosterpark. Dankzij mijn initiatief komt er weer een openbare trailerhelling, dit voorjaar is hij klaar, vlakbij het Van Harinxmakanaal. Op voorstel van de PvdA komen er ondergrondse afvalcontainers in de historische binnenstad, de lelijke huisvuilcontainers verdwijnen dus uit het zicht. Ook het Harlinger Bos en het Harmenspark gaan opgeknapt worden. Het moet goed wonen zijn en blijven in Harlingen, Midlum en Wijnaldum!

 

De Partij van de Arbeid is voor mij de partij van eerlijk delen van onze welvaart; voor een sterk en sociaal Harlingen! Als fractie hebben we steeds ingezet op lage lasten voor de burgers, de OZB voor woningbezitters is dan ook één van de laagste in de provincie. Samen met de VVD heb ik een motie ingediend om de hondenbelasting te verlagen en dat is gelukt! De precariobelasting voor burgers is afgeschaft, zonder dat deze is doorberekend in de OZB, ook een idee van de PvdA.

 

Als Rooie Ouwe Seun betekent Harlingen veel voor mij. Na gewoond te hebben in Groningen (studie) en Den Helder (werk) heb ik er bewust voor gekozen om weer terug te gaan naar Harlingen, om hier te komen wonen en werken. De mooie binnenstad, de havens en de Waddenzee blijven toch altijd de mooiste plekken voor een Harlinger.

 

Edwin Helvrich, plek 2, PvdA Harlingen

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Zwemmers uit Harlingen en Franeker wederom kampioen

18-03-2018

FRANEKER - De gezamenlijke startgemeenschap van de zwemclubs ZV De Vikings uit Harlingen en F.Z.C.’54 uit Franeker zijn kampioen geworden in de landelijke C-competitie.

Zeerobben wint verdiend in Dokkum

18-03-2018

DOKKUM - Met 1 – 0 achter en grote kansen missen is vaak een inleiding tot een mission impossible.

Hosanna bij Jumbo

18-03-2018

HARLINGEN – Er doen tien Harlinger verenigingen mee aan de sponsoractie van Olaf Hermus Jumbo Harlingen.

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam
Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Lichtboei De Lichtboei