Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Kandidaat-raadslid Harlinger Belang: Henk de Jong

17-01-2018

HARLINGEN - Harlinger Belang is over de helft met het bekend maken van de kandidaat-raadsleden en op plek 7 staat Henk de Jong.

Kandidaat-raadslid Harlinger Belang: Henk de Jong Henk de Jong

Wie ben ik: Henk de Jong

Ondernemend , getrouwd met Jenneke en vader van twee dochters en een zoon.

 

Wat doe ik en waar sta ik voor:

Harlingers, met de kop naar zee en de kont naar Friesland? De kop naar zee!
Wie aan Harlingen denkt, denkt aan een prachtige stad met monumentale panden, historische haven en de markante schepen van de Bruine Zeilvaart. Met een wijds uitzicht over zee en een levendige binnenstad. Echt de moeite waard om te bezoeken, te beleven en natuurlijk om in te wonen. Ja, als Ouwe Seun kan ik dat allemaal waarderen en erg van genieten.

 

Harlingen verwelkomt je aan zee. Dat we buiten de visserij en de haven economisch met de ZEE iets moeten, dat staat vast. Zeker in tijden van krimp moeten we volgens mij dan ook koesteren datgene wat we al hebben. Met de Bruine Vaart als parel is dat heel wat. De uitstraling van deze schepen past voortreffelijk bij het imago van Harlingen als historische, toeristische stad. Harlinger Belang is dan ook van mening dat deze vloot onze eerste aandacht blijft verdienen.

 

Maar van ZEE komen ook de cruiseschepen. Binnen de toeristische sector de snelst groeiende tak die al zo spectaculair in de afgelopen jaren is gestegen dat het in steden als Amsterdam en meer vergelijkbaar Hoorn bijna tot overlast leidt. Ik weet dat in Harlingen met weinig vertrouwen en veel gasjanter over het faciliteren van cruiseschepen middels steiger en gebouwen wordt gesproken. Maar in mijn ogen moet je jezelf als haven- en toeristenstad zo’n kans gunnen. Harlinger Belang steunt dan ook het faciliteren van cruiseschepen en staat in deze dan ook pal achter haar wethouder.

 

De ZEE trekt en brengt ook nog veel toeristen waarbij de uitdaging er in ligt om ze vaker en langer aan Harlingen te binden. Harlinger Belang ziet dan ook het toerisme als de duurzaamste motor voor onze economische ontwikkeling.

 

De kont naar Friesland?
Harlingen heeft enigszins eigenzinnig voor zelfstandigheid gekozen. Een keuze waar ik volledig achter sta, omdat hiermee het eigen karakter wordt versterkt en het verschil met de buurgemeentes wordt onderkend. Een keuze waarvan ik overtuigd ben dat hij met (te) veel emotie is genomen en die ook nogal wat consequenties heeft. Bestuurlijk – Harlingen Belang maakt zich dan ook sterk voor een kleine maar effectief gemeentelijk bestuur dat intensief zal moeten samenwerken met andere gemeentes. Economisch –Harlinger Belang vindt dat promotie in samenhang met de toeristen trekkers in onze buurgemeentes en zelfs Friesland breed moet plaats vinden. Maatschappelijk – Harlinger Belang plaatst Harlingen niet buiten Friesland maar ziet haar als de betere buur en naaste vriend.

 

Ik houd van Harlingen. Ik kies voor Harlinger Belang!

 

Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Kleine Weinstube partij spannend

17-01-2018

HARLINGEN - Er waren weinig parturen maar dat nam niet weg dat er leuk en spannend werd gekaatst.

AEG & Sony 3Daagse bij Expert Harlingen

17-01-2018

HARLINGEN - Alléén bij Expert: 20% korting op heel veel AEG en Sony producten

Hollen voor korting!

17-01-2018

HARLINGEN - Dames modeschoenen 1 paar €59 & 2 paar €100!

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine
Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot