Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Johan Munsterman wint met Mark Norder doubletten kampioenschap Boulegoed

23-12-2016

HARLINGEN - Maar liefst 16 doubletten hadden zich aangemeld voor het kampioenschap het team van Johan en Mark behoorde tot de favorieten.

Johan Munsterman wint met Mark Norder doubletten kampioenschap Boulegoed Van l. naar r. Johan Munsterman Mark Norder en Pim Vrolijk.

Ze kwamen als beste team uit de voorrondes met alle drie gewonnen partijen met een saldo van + 25.

 

Frans Jan Hengst met Gretha Hoekstra 3 winst en + 21. Ook behaalden Zoran Djukanovic en Claude Llamas 3 keer een overwinning met een saldo van + 9. Om de finale te bereiken versloegen Johan en Mark eerst Klaas de Jong met Harry Kamp met maar liefst met 13 - 0 en in de halve finale rekenden ze met dezelfde cijfers af tegen Jan Wolff en Julia van der Veen. Ook Claude en Zoran versloegen hun tegenstanders met 13 - 0 dit waren Siep Hoekstra en Siep Roukema. De halve finale tegen Roelof van der Ploeg met Dirk de Boer was van een ander kaliber en het werd na een spannende partij 13 - 8.

 

De Finale

Het begon met een 1 - 0 voorsprong voor Mark en Johan. Daarna een mène door goed te plaatsen werd de voorsprong 4 - 0. Dan plaatst Zoran een mooie bal en met nog 4 boules over pakken ze 2 punten en staat het 4 - 2. Dan schiet Johan raak na een paar missers van Mark en wordt de voorsprong vergroot naar 6 - 2. Hierna brengt Johan het butje bij de boules van de tegenstander en komen ze op twee punten te liggen. Dan snoept Mark er een punt af 6 - 3. Als Mark met zijn laatste bal die van de tegenstander dubbelt krijgen Zoran en Claude met nog 5 boules er geen punt vanaf maar twee tegen 8 - 3. Beide teams gingen deze mène wisselen van hun disciplines dus het schieten en plaatsen. Door goed te plaatsen van Mark weer drie punten 11-3 en de strijd lijkt gestreden. Echter Claude en Zoran geven zich niet zomaar gewonnen. Na een mooi geplaatste bal van Mark en twee mooie schoten van Zoran is de stand ineens 11 - 7 en is het weer een spannende wedstrijd. Dan een mène van over en weer mooi schieten en plaatsen, plaatst Zoran een mooie bal en de stand is 11 – 8. Hierna wordt het 11 – 9. Dan nog een punt wat de stand op 11 - 10 brengt. Als Zoran dan een mooi geplaatste bal van Johan wegschiet en Mark de boules prachtig plaatst die niet verbeterd worden pakken ze drie punten en het kampioenschap is binnen voor Mark en Johan.

 

De finale in de B- poule ging tussen Klaas (Kikkert) Tichelaar met Annemarie Rietman en de Bargemeester (Reitze van der Veen en de Loco Bargemeester Folly Berends. De Bargemeesters hadden het duidelijk te druk gehad want er werd met 13 - 10 verloren en gingen met lege handen naar huis.

 

De wisseltrofee werd uitgereikt door de voorzitter van Boulegoed Pim Vrolijk. Dit betekende het einde van een mooi toernooi met verschillende debutanten die voortreffelijk voor de dag kwamen.

 

Winnaars A-poule

1e      Mark Norder met Johan Munsterman

2e      Zoran Djukanovic met Claude Llamas

 

Winnaars B-poule

1e      Klaas Tichelaar en Annemarie Rietman

 

Nieuwjaarstoernooi:

 

Het gebruikelijke Nieuwjaarstoernooi zal worden gehouden op zaterdag 7 januari 2017. Dit toernooi is voor leden en introducés. Het begint om 12.00 uur aanwezig om half 12.

 

 

Foto:

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Sporten op kunstgras is veilig

23-12-2016

HARLINGEN - Na de uitzending van “Nova” begin oktober 2016 is ook in Harlingen veel onrust ontstaan over de veiligheid van het sporten op kunstgrasvelden met daarin rubbergranulaatkorrels.

Bedankt voor uw bijdrage aan de Lichtjestocht

23-12-2016

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag vond de succesvolle Lichtjestocht van Oud Harlingen plaats.

Genomineerden Hotze Schuil trofee bekend

23-12-2016

HARLINGEN - De drie genomineerden voor de sportprestatie van 2016 zijn bekend.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Hema Harlingen Hema Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear