Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Joël zoekt sponsors voor sportprothese

16-10-2016

HARLINGEN - Joël zoekt sponsors voor sportprothese - Uitzending op Omrop Fryslan as woensdag 19 oktober.

“Mam, ik heb gescoord, maar mijn been ligt wel in tweëen.” Zo begon het allemaal. Joël kwam thuis van zijn voetbalwedstrijd en net zoals bij bijna elke wedstrijd, was er een mankement aan zijn dagelijkse kunstbeen. Joël verloor op 6-jarige leeftijd zijn been als gevolg van botkanker.

 

En bijna elke maandagmorgen zaten we bij Gert van der Hoek, de steun en toeverlaat van Joël bij de OIM, om dit been weer te laten repareren. We plaatsten een foto op facebook van dit kapotte been. Het was ons al gebleken, dat de WMO en de ziektekostenverzekering geen sportprothese financierden. Er zat voor Joël niets anders op om in juli te stoppen met voetballen.

 

Daarnaast doet Joël al twee jaar niet mee aan de gymlessen op school. Zijn kunstbeen is niet bestand tegen de harde vloer van de zaal en bovendien veroorzaakt dit wondjes. En dat voor een jongen die zo graag sport. Hij tennist ook vol overgave bij TV Ready. Dit is geen contactsport, dus een betere sport voor zijn kunstbeen. De OIM heeft van oude onderdelen een been in elkaar geflanst, waardoor hij dit heel redelijk doet. Echter het is wachten op het moment dat de kinderknie, die daarin gemonteerd zit, het begeeft. Dan zal hij ook tennis op moeten geven.
 

In juli heeft Joël de kans gekregen om op een blade te lopen. Met de blade die hij voorlopig in bruikleen heeft, doet hij aan atletiek. Maar met deze blade kan hij niet gymen op school, niet voetballen en ook niet tennissen.
 

Wiebe van Dijk zag de foto van het kapotte been op facebook en benaderde Hein Kuiken, de wethouder van de Gemeente Harlingen en vroeg hem of hij hier eens naar wilde kijken. Hein Kuiken heeft vervolgens heel veel gedaan. Hij heeft onder andere het Foppe Fonds benaderd en Simone Scheffer van Omrop Fryslan.

 

Afgelopen dinsdag hadden we Simone op de koffie en vrijdag werden er opnames gemaakt bij Joël op school, op het gemeentehuis en bij TV Ready tijdens Joël’s tennisles. Omrop Fryslan vraagt aandacht voor het feit, dat voor sporters op Paralympisch niveau alles geregeld is, maar dat men in de breedtesport alles zelf moet zien te financieren. Joël was natuurlijk kei- zenuwachtig afgelopen vrijdag. Je krijgt natuurlijk niet elke dag een camera en microfoon onder je neus.

 

Maar het mooiste van de dag was dat hij 1 van zijn grote helden, Foppe de Haan, mocht ontmoeten, die voor dit item speciaal naar het gemeentehuis in Harlingen kwam. Geweldig was de toezegging dat het Foppe Fonds een deel van de sportprothese van Joël zou financieren. Nu maar hopen dat er naar aanleiding van de uitzending meerdere grote of kleine sponsors zich zullen melden voor de aanschaf en het onderhoud van de sportprothese van Joël. De uitzending is as woensdag 19 oktober om Omrop Fryslan en vanaf dan zal dit ook terug te zien zijn op de site van Omrop Fryslan.

 

Wil je Joël ook sponseren dan kan je je bijdrage overmaken op rekeningnummer NL33INGB0003547783 t.n.v. RA de Jong te Harlingen.

Algemeen Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Kieftenburg Boomsma BV shirtsponsor MO19-1

16-10-2016

HARLINGEN - Met trots poseren de meiden van Zeerobben MO19-1 in hun nieuwe shirts die gesponsord zijn door Aannemingsbedrijf Kieftenburg Boomsma BV uit Pingjum.

De meiden van Zeerobben

16-10-2016

HARLINGEN - Drie wedstrijden stonden er afgelopen zaterdag op het programma.

Zeerobben laat winst in Lemmer liggen

16-10-2016

HARLINGEN - In de voorbeschouwing was het al aangegeven.

Reacties

Dio JurienDio Jurien De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Hubo-FaberHubo-Faber Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Vogelaar AudioVogelaar Audio Copini OpticiënsCopini Opticiëns Plus LunenborgPlus Lunenborg IJssalon Min12IJssalon Min12 Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Karsten WonenKarsten Wonen Ons Food&WineOns Food&Wine Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Atelier de GrootAtelier de Groot De LichtboeiDe Lichtboei Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Visie EventsVisie Events Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Expert HogerhuisExpert Hogerhuis AlmamaterAlmamater Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas BENG EvenementenBENG Evenementen Fotografie DorusFotografie Dorus Zensa ModaZensa Moda Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim MenswearForHim Menswear Maatschap Fysiotherapeuten HarlingenMaatschap Fysiotherapeuten Harlingen HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hema HarlingenHema Harlingen Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen
Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode CatsHaarmode Cats Fotografie DorusFotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio JurienDio Jurien Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) IJssalon Min12IJssalon Min12 Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad