Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Joachim als eerste door de bak

24-09-2017

HARLINGEN - Nog even en dan kunnen we door de verdiepte N31 en het aquaduct rijden.

Joachim als eerste door de bak Foto: Joachim de Ruijter

Joachim de Ruijter had afgelopen week de primeur! Met zijn scooter reed hij donderdag 21 september 2017 het hele traject heen en terug. Tijdens deze rit maakte hij onderstaande filmopname die Clemens van der Zwet van CZVideoful monteerde tot een prachtige impressie!

 

Samen de N31 op

Na een bouwperiode van bijna twee jaar is het tijd om de Harlingers te bedanken met een mooi feest op de nieuwe weg. Dit doen we in het weekend van vrijdag 6, zaterdag 7 en zondag 8 oktober. Dit betekent echter nog niet dat de weg meteen na het weekend open gaat voor het verkeer. Dit moment zal een aantal weken later plaatsvinden. In het Samen 1 weekend bedanken we iedereen met allerlei speelse, sportieve, muzikale maar vooral leuke activiteiten voor jong en oud op en rond de nieuwe weg.

Kom jij ook??

 

 • Vrijdag 6 oktober - Samen 1 met de basisschool kinderen (09.00 - 15.00 uur)

Alle scholen in Harlingen én Midlum zijn uitgenodigd om samen leuke, sportieve, muzikale activiteiten te gaan doen op de nieuwe weg.

 

 • Vrijdag 6 oktober - Samen 1 met de jongeren van Harlingen (15.00 - 17.00 uur)

Jongerenwerk gaat op de nieuwe weg een Jongerencafé+ organiseren voor de jongeren uit Harlingen.

 

 • Vrijdag 6 oktober - Samen 1 met de muziek (20.30 - 01.00 uur)

Op vrijdagavond komt de band Vangrail optreden bij het aquaduct. Dit belooft een gaaf muzikaal spectakel te worden. De entree van dit muziekevenement is gratis maar let op: vol = vol! In 2015 won Vangrail de award Populairste Band van Nederland. In hetzelfde jaar werden ze onderscheiden voor de single Ik Mis Je, welke op het aankomende album staat. Als verlengstuk van het eigen werk speelt de band covers op een eigenzinnige en aanstekelijke wijze. Loepzuiver, strak, aanstekelijk en altijd met 100% energie. De vonk slaat altijd over.

 

 • Zaterdag 7 oktober - Samen 1 sportief (08.00 - 13.00 uur)

Zaterdagochtend is de sportieve ochtend! Samen met wielervereniging Wct ouwe seun zetten we een parcours uit van circa 5 kilometer. Het nieuwe wegdek is uitermate geschikt voor een tijdrit en zal waarschijnlijk de nodige persoonlijke records opleveren. De helling van het aquaduct en de op- en afritten van de Centrale aansluiting geven de fietser net dat stukje extra uitdaging. Let op: er kunnen maximaal 90 personen mee doen dus vol = vol! Inschrijven kan via www.wctouweseun.nl.

 

Er zijn 4 verschillende categorieën:

 • Heren
 • Dames
 • Jongens t/m 14 jaar
 • Meisjes t/m 14 jaar

De inschrijfkosten hiervoor zijn €5,-. Na afloop van de tijdrit gaan we samen hardlopen. Samen met hardloopvereniging SV Friesland wordt er een parcours uitgezet van 5 kilometer over de nieuwe weg. Ga jij de uitdaging aan en ren als eerste door het aquaduct en onder alle viaducten door. Een belevenis op zich! De start is om 11.00 uur en inschrijven kan vanaf 14 augustus om 12.00 uur via www.svfriesland.nl/index.php/n31 Er kunnen maar liefst 500 deelnemers meedoen, maar ook voor deze activiteit geldt vol = vol! Schrijf je dus snel in en doe dit voor 23 september!

 

Update inschrijvingen: Het gaat hard! Nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

 • Zaterdag 7 oktober - Samen 1 festival op straat (15.00 - 22.00 uur)

Op zaterdagmiddag en avond organiseren we in samenwerking met BENG Evenementen een gezellig straatfestival op de weg! Rond elk viaduct is een plein ingericht met leuke muzikale of theatrale activiteiten. Er is van alles te doen voor jong en oud. Waan je onder het water bij het aquaduct, ga naar het kinderplein ter hoogte van de Grensweg of kom eten bij ons foodfestival' bij de Centrale aansluiting. Nog meer beleven? Loop dan ook nog even langs bij het Kimswerderweg viaduct. Hier staat muziek en dans centraal! Kortom: laat je verrassen en kom langs.

 

 • Zondag 8 oktober – Samen 1 aan tafel (11.00 – 13.00 uur)

Een heerlijke brunch op een unieke locatie? Dat kan!

De voetjes onder tafel schuiven voor een heerlijke brunch in het aquaduct. Natuurlijk is in het aquaduct staan al een belevenis op zich, maar wat als je er ook nog samen kunt eten. De kosten hiervoor zijn €15,- p.p. en de opbrengst daarvan gaat naar Stichting Hulphond. Mensen kunnen niet altijd helpen, een hond wel! Hulphond Nederland helpt mensen met een fysieke of geestelijke zorgvraag door de inzet van een hulp-hond. Een hulphond voorkomt isolement en biedt nieuw perspectief. Lees meer: www.hulphond.nl

 

Wil je er bij zijn zondag 8 oktober? Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@topmoppies.nl. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij!

 

 • Zondag 8 oktober - Samen 1 op de weg (14.00 - 17.00 uur)

Beleef de puurheid van de nieuwe weg. Loop of fiets onder de viaducten, de centrale aansluiting en het aquaduct door en kom op een plek waar je waarschijnlijk nooit meer zult lopen of fietsen. Zo krijg je pas écht een goed beeld van hoe de weg, waar je een paar dagen later overheen rijdt, er uit ziet.

 

 • Vrijdag 6, zaterdag 7 én zondag 8 oktober - Samen 1 met de Harlingen Business Exposure

Op bedrijventerrein Oostpoort is aan de Edisonstraat 29 een hal die ruimte biedt aan 100 stands voor bedrijven uit Harlingen. Daarnaast worden er via een loting enkele plekken in de hal beschikbaar gesteld voor non-profit organisaties.

 

Bedrijven & non-profit organisaties kunnen zich aanmelden of informatie aanvragen kan via info@harlingenbusinessexposure.nl.

 • Openingstijden zijn op vrijdag 6 oktober van 14.00 - 21.00 uur, zaterdag 7 oktober van 12.00 - 18.00 uur en op zondag van 12.00 - 18.00 uur.
 • De entree voor bezoekers is gratis, dus kom gezellig langs.

 

Er is een speciale doorgang gemaakt zodat bezoekers van de expo ook gemakkelijk even een kijkje kunnen nemen bij de andere activiteiten en omgekeerd.

 

Kortom: Zet 6, 7 en 8 oktober snel in je agenda! Dit samen 1 weekend mag je niet missen!

Algemeen Bedrijfsleven Eten, Drinken, Uitgaan Evenement Gemeente Kunst & Cultuur Muziek Regio Sport & Recreatie

Meer nieuws

Start landencompetitie Waddenrobkes

24-09-2017

HARLINGEN - Wat een feest zaterdag bij de start van de landencompetitie voor de Waddenrobkes van Zeerobben.

Ontdek bij Albert Heijn Harlingen de wonderlijke wereld met Freek Vonk

24-09-2017

HARLINGEN - Ontdek samen met Freek Vonk welke mooie wonderen de wereld ons allemaal te bieden heeft.

Zeerobben wint verdiend van slordig spelend Balk

24-09-2017

HARLINGEN - In de eerste helft, die het predicaat eerste klas niveau niet verdiende, waren de beide teams nog aan elkaar gewaagd.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis