CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Jeugdtheaterschool Noorderwind presenteert “Bakzeuntjes”

30-08-2017

HARLINGEN - Een voorstelling voor Leeuwarden Fryslân 2018 in de Arumer Lambertuskerk.

Met trots meldt regisseur Hanneke de Man van Jeugdtheaterschool Noorderwind dat de voorstelling “Bakzeuntjes” onderdeel is geworden van Leeuwarden 2018 – om precies te zijn van het project “Under de Toer”. Het locatietheater zal zich afspelen in en rond de kerk van Arum.

 

Hanneke de Man: “Het verhaal speelt zich af in de tijd dat het water en de zee het leven in Friesland bepaalden. De kinderen, bakzeuntjes genoemd, fantaseerden over een leven op zee. Zij vertelden elkaar de grote verhalen over de Friese zeehelden Tjerk Hiddes de Vries en zijn broer Auke Andriesz Stellingwerf. Tjerk vocht door totdat al zijn ledematen waren afgehakt. Of over Fokke Jacobus Weima. Die man was zo vroom, dat het eten koud werd door het ellenlange gebed voorafgaand aan de maaltijd. Dáár wou niemand mee varen. En ze vertelden over de vrouwen van staal, wiens mannen niet terugkwamen van hun verre reizen; vrouwen die het beroep van hun echtgenoten overnamen. Zo kreeg weduwe Bouwer Rodehuizen de leiding over de rederij van haar man over. En zij verkocht walvisvlees en -vet aan de haven. Deze vrouwen wisten als geen ander dat zeeavonturen niet altijd goed afliepen.”

 

Liefdesbrief

In het Hannemahuis in Harlingen ligt een prachtige liefdesbrief. Claas Doedens schreef hem aan zijn geliefde Gesina. Vanuit Riga. Eén tocht zou hij nog maken en daarna zou hij voor altijd bij Gesina blijven. Maar hij kwam niet terug, zijn schip verging. Op deze waargebeurde geschiedenis baseert Noorderwind de voorstelling “Bakzeuntjes”. Het jeugdige theatergezelschap laat zien hoe Gesina en Claas opgroeien, verliefd worden en afscheid nemen. Vanaf het moment dat Gesina hoort dat het schip van Claas is vergaan verandert het verhaal. Het wordt een sprookje, dat zich afspeelt in de onderwaterwereld. Dáár gaat Gesina op zoek naar haar Claas.

 

“Het wordt spannend en mooi! Alle leerlingen van Jeugdtheaterschool Noorderwind krijgen er een rol in. De Arumer Muziekvereniging Wubbenus Jacobs zorgt voor de muzikale begeleiding en Theater de Koornbeurs uit Franeker zorgt voor de techniek, opdat licht en geluid goed tot hun recht komen.”

 

Proeflessen

In september begint de jeugdtheaterschool aan dit fantastische avontuur. “Nieuwe spelers kunnen zich nu aansluiten. Dus ben je tussen de 8 en 18 jaar en heb je zin om mee te doen, kom dan naar de proefles. En maak kennis met de docenten en leerlingen van de Jeugdtheaterschool.

 

“Bakzeuntjes” gaat in april 2018 in de Lambertuskerk te Arum in première. Vier voorstellingen zullen worden opgevoerd. De proeflessen vinden plaats op 11 september (Franeker) en 15 september (Harlingen).

 

Meer informatie: www.jtsnoorderwind.nl.

 

Evenement Kunst & Cultuur

Meer nieuws

Zaterdagmiddag Matinee met duo Wiebe en Wijtze

30-08-2017

HARLINGEN - Het duo Wiebe en Wijtze is ontstaan nadat Wiebe was gestopt met de Wiebe van Dijk Superband.

Kinderbraderie gaat door maar let op! Gewijzigde tijd!

30-08-2017

HARLINGEN - De Kinderbraderie wordt i.v.m. de regen uitgesteld tot 15.00 uur.

Fotoclub Harlingen, nieuwe seizoen

30-08-2017

HARLINGEN - De zomer is alweer bijna voorbij en het nieuwe ‘Focus’ seizoen staat voor de deur, eerste bijeenkomst is op 25 september.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Atelier de Groot Atelier de Groot ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie IJssalon Min12 IJssalon Min12 Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE