Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 39

06-10-2016

HARLINGEN - Afgelopen weekend was het weer genieten op het voetbalveld.

Zowel op de Vierkantsdijk, waar de thuiswedstrijden gespeeld werden, als bij andere clubs. Sommige teams moesten al voor dag en dauw op waarbij de zon pas onderweg in de auto “op” kwam. En die tijd gaan we weer tegemoet. Maar als dat zonnetje dan eenmaal schijnt, is het genieten op en rond de velden. Hieronder de beknopte uitslagen van week 39:

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 thuis tegen de medekoploper SC Franeker JO9-1. En Franeker liet zeker zien dat ze niet voor niets koploper zijn. Harlingen wist nog wel 2 mooie goals te maken maar het was Franeker die beter met de ruimte op het veld omging. Het werd 2-7. JO9-2 nam het eveneens thuis op maar dan tegen SDS JO9-1. Deze jongens uit Easterein zetten gelijk druk en hierdoor werd Harlingen genoodzaakt om te verdedigen. In de 1e helft kwam Harlingen dan ook op een 0-2 achterstand. De jongens hadden op basis van inzet in de tweede helft zeker een doelpunt verdiend maar dit was helaas niet het geval en de stand bleef bij 0-2. JO9-3 nam het in Dronrijp op tegen SJO Dronrijp/Foarut JO9-2. De Harlingers kwamen net wat te kort om de winst naar zich toe te trekken want het werd uiteindelijk 2-1. De jongste “F-jes”, JO9-5, reisden af naar Witmarsum en tegenstander was JO9-2. En zij waren iets sterker gezien de eindstand van 8-1. Morgen komt Bolsward op visite en zullen de Harlingers om 9.00 uur voor de winst gaan strijden.

 

Bij Jeugd Onder 11 jaar streden de mannen van JO11-1 thuis tegen LSC 1890 JO11-3 voor de winst. Harlingen ging met een 2-2 de rust in. Maar na de rust had iedereen er weer vertrouwen in en Harlingen scoorde dan ook al snel de 3-2 en toen ging het snel. De er vielen veel goals en de eindstand werd op 6-3 gezet. Voor de jongens van JO11-2 was het ook een thuiswedstrijd en zij kregen Dronrijp op bezoek. Nadat Harlingen met 0-1 achter komt te staan wisten ze toch de gelijkmaker te scoren. De Harlingers roken bloed en gingen vol in de aanval, rusten met een voorsprong zou een ongekende luxe uitgangssituatie zijn. Helaas dachten de gasten uit Dronrijp er ook zo over en maakten een paar minuten voor het rust signaal nog een doelpunt. En doordat ze zoveel gegeven hadden in de 1e helft ebde de krachten wat weg bij Harlingen en kon Dronrijp de winst naar zich toe trekken. Eindstand 1-4. De JO11-3 kregen Mulier JO11-2 op bezoek en de drie punten gingen helaas mee naar Witmarsum. Harlingen wist wel 3 goals te maken maar kon niet voorkomen dat Mulier met 3-5 de wedstrijd won. De meisjes van MO11-1 speelde in en tegen Bolsward en door een sterk begin van de Harlinger meisjes stonden ze in de rust al voor met 0-9. Na de rust werd de score bijna verdubbeld en kwam de eindstand uiteindelijk op 0-17 te staan!

 

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 moesten vroeg uit de veren want om 9.00 uur moesten ze tegen de Ropta Boys JO13-1 spelen in Oosternijkerk. Nadat de Ropta Boys voor kwamen te staan lukte het Harlingen toch steeds weer de stand gelijk te trekken. Maar vlak voor rust kwamen de Ropta Boys dan toch nog voor te staan. Na de rust kon Harlingen geen doel meer treffen en de tegenstander wel. Uiteindelijk werd het 6-2. JO13-2 heeft de smaak van het winnen te pakken. Met 3-1 wisten ze Oosterlittens JO13-2 te verslaan. Ook bij de jongens van JO13-3 gaat het goed. De wedstrijd in en tegen Makkum JO13-2 wonnen ze met 0-4. Morgen komt Franeker naar de Vierkantsdijk. De meiden van MO13-1 waren afgelopen weekend vrij en mogen het zaterdag thuis opnemen tegen Joure SC MO13-1. De wedstrijd begint om 10.30 uur.

 

Bij de Jeugd Onder 15 jaar was het nu de beurt aan St. Minnertsga/St. Jacob JO15-1 om het op te nemen tegen de JO15-1 van fc Harlingen. Na de winst van vorige week tegen Zeerobben JO15-2 wisten de mannen van Rienk ook nu weer te winnen. 2-5 Kwam er op de scoreborden in Minnertsga te staan. De mannen van JO15-2 namen het in een thuiswedstrijd op tegen St. Arum-Stormvogels'64-Tzum JO15-1. En het harde werken werd beloond! Met 4-2 wisten de Harlingers te winnen! De dames van MO15-1 nemen het morgen op tegen St. Annaparochie MO15-1. Op de Vierkantsdijk begint de wedstrijd om 13.15 uur.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar lieten de jongemannen van JO17-1 duidelijk zien wie de baas was in de wedstrijd tegen SC Bolsward JO17-2. De punten bleven in Harlingen en het werd 5-2. Morgen zijn ze bij Zeerobben te zien om 13.00 uur.

 

Bij de Jeugd Onder 19 jaar speelden de JO19-1 op de Vierkantsdijk tegen SC Berlikum JO19-1. De lastige middenmoter in hun klasse. En de teams waren aan elkaar gewaagd. Aan de stand ook goed te zien maar het was Berlikum die aan het langste eind trok. Eindstand 4-5.

 

En zaterdag? Zaterdag spelen de allerjongste kinderen van fc Harlingen, de JO7, op de Vierkantsdijk. Teams van Berlikum, Minnertsga en Dronrijp komen dan naar fc Harlingen om het in poule wedstrijdjes tegen elkaar op te nemen. Om 10.00 uur beginnen zij. Uiteraard zijn er daarvoor én daarna ook nog genoeg interessante wedstrijden te zien. Tot zaterdag!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

D66 stelt vragen over risico's kunstgras voor sporters

06-10-2016

HARLINGEN - Naar aanleiding van de uitzending van het programma Zembla op woensdag 5 oktober jl. is er onrust ontstaan over de gezondheidsrisico’s door het voetballen op kunstgrasvelden die zijn aangelegd met een zogenaamd rubbergranulaat.

Art Trip Ljouwert 2016

06-10-2016

HARLINGEN - Afgelopen woensdag zijn de leerlingen van 4 HAVO en Atheneum van de RSG Simon Vestdijk afgereisd naar Leeuwarden in verband met de Art Trip Ljouwert 2016.

DNA van de POP-muziek gaat over vogels

06-10-2016

HARLINGEN - Zondag 9 oktober a.s. zendt Radio Stad Harlingen, zoals gebruikelijk elke zondag het programma DNA van de POP-muziek uit.

Reacties

VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Karsten Wonen Karsten Wonen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant