Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdoverzicht fc Harlingen week 39

06-10-2016

HARLINGEN - Afgelopen weekend was het weer genieten op het voetbalveld.

Zowel op de Vierkantsdijk, waar de thuiswedstrijden gespeeld werden, als bij andere clubs. Sommige teams moesten al voor dag en dauw op waarbij de zon pas onderweg in de auto “op” kwam. En die tijd gaan we weer tegemoet. Maar als dat zonnetje dan eenmaal schijnt, is het genieten op en rond de velden. Hieronder de beknopte uitslagen van week 39:

Bij de Jeugd Onder 9 jaar speelden de jongens van de JO9-1 thuis tegen de medekoploper SC Franeker JO9-1. En Franeker liet zeker zien dat ze niet voor niets koploper zijn. Harlingen wist nog wel 2 mooie goals te maken maar het was Franeker die beter met de ruimte op het veld omging. Het werd 2-7. JO9-2 nam het eveneens thuis op maar dan tegen SDS JO9-1. Deze jongens uit Easterein zetten gelijk druk en hierdoor werd Harlingen genoodzaakt om te verdedigen. In de 1e helft kwam Harlingen dan ook op een 0-2 achterstand. De jongens hadden op basis van inzet in de tweede helft zeker een doelpunt verdiend maar dit was helaas niet het geval en de stand bleef bij 0-2. JO9-3 nam het in Dronrijp op tegen SJO Dronrijp/Foarut JO9-2. De Harlingers kwamen net wat te kort om de winst naar zich toe te trekken want het werd uiteindelijk 2-1. De jongste “F-jes”, JO9-5, reisden af naar Witmarsum en tegenstander was JO9-2. En zij waren iets sterker gezien de eindstand van 8-1. Morgen komt Bolsward op visite en zullen de Harlingers om 9.00 uur voor de winst gaan strijden.

 

Bij Jeugd Onder 11 jaar streden de mannen van JO11-1 thuis tegen LSC 1890 JO11-3 voor de winst. Harlingen ging met een 2-2 de rust in. Maar na de rust had iedereen er weer vertrouwen in en Harlingen scoorde dan ook al snel de 3-2 en toen ging het snel. De er vielen veel goals en de eindstand werd op 6-3 gezet. Voor de jongens van JO11-2 was het ook een thuiswedstrijd en zij kregen Dronrijp op bezoek. Nadat Harlingen met 0-1 achter komt te staan wisten ze toch de gelijkmaker te scoren. De Harlingers roken bloed en gingen vol in de aanval, rusten met een voorsprong zou een ongekende luxe uitgangssituatie zijn. Helaas dachten de gasten uit Dronrijp er ook zo over en maakten een paar minuten voor het rust signaal nog een doelpunt. En doordat ze zoveel gegeven hadden in de 1e helft ebde de krachten wat weg bij Harlingen en kon Dronrijp de winst naar zich toe trekken. Eindstand 1-4. De JO11-3 kregen Mulier JO11-2 op bezoek en de drie punten gingen helaas mee naar Witmarsum. Harlingen wist wel 3 goals te maken maar kon niet voorkomen dat Mulier met 3-5 de wedstrijd won. De meisjes van MO11-1 speelde in en tegen Bolsward en door een sterk begin van de Harlinger meisjes stonden ze in de rust al voor met 0-9. Na de rust werd de score bijna verdubbeld en kwam de eindstand uiteindelijk op 0-17 te staan!

 

En dan de Jeugd Onder 13 jaar. De jongens van JO13-1 moesten vroeg uit de veren want om 9.00 uur moesten ze tegen de Ropta Boys JO13-1 spelen in Oosternijkerk. Nadat de Ropta Boys voor kwamen te staan lukte het Harlingen toch steeds weer de stand gelijk te trekken. Maar vlak voor rust kwamen de Ropta Boys dan toch nog voor te staan. Na de rust kon Harlingen geen doel meer treffen en de tegenstander wel. Uiteindelijk werd het 6-2. JO13-2 heeft de smaak van het winnen te pakken. Met 3-1 wisten ze Oosterlittens JO13-2 te verslaan. Ook bij de jongens van JO13-3 gaat het goed. De wedstrijd in en tegen Makkum JO13-2 wonnen ze met 0-4. Morgen komt Franeker naar de Vierkantsdijk. De meiden van MO13-1 waren afgelopen weekend vrij en mogen het zaterdag thuis opnemen tegen Joure SC MO13-1. De wedstrijd begint om 10.30 uur.

 

Bij de Jeugd Onder 15 jaar was het nu de beurt aan St. Minnertsga/St. Jacob JO15-1 om het op te nemen tegen de JO15-1 van fc Harlingen. Na de winst van vorige week tegen Zeerobben JO15-2 wisten de mannen van Rienk ook nu weer te winnen. 2-5 Kwam er op de scoreborden in Minnertsga te staan. De mannen van JO15-2 namen het in een thuiswedstrijd op tegen St. Arum-Stormvogels'64-Tzum JO15-1. En het harde werken werd beloond! Met 4-2 wisten de Harlingers te winnen! De dames van MO15-1 nemen het morgen op tegen St. Annaparochie MO15-1. Op de Vierkantsdijk begint de wedstrijd om 13.15 uur.

Bij de Jeugd Onder 17 jaar lieten de jongemannen van JO17-1 duidelijk zien wie de baas was in de wedstrijd tegen SC Bolsward JO17-2. De punten bleven in Harlingen en het werd 5-2. Morgen zijn ze bij Zeerobben te zien om 13.00 uur.

 

Bij de Jeugd Onder 19 jaar speelden de JO19-1 op de Vierkantsdijk tegen SC Berlikum JO19-1. De lastige middenmoter in hun klasse. En de teams waren aan elkaar gewaagd. Aan de stand ook goed te zien maar het was Berlikum die aan het langste eind trok. Eindstand 4-5.

 

En zaterdag? Zaterdag spelen de allerjongste kinderen van fc Harlingen, de JO7, op de Vierkantsdijk. Teams van Berlikum, Minnertsga en Dronrijp komen dan naar fc Harlingen om het in poule wedstrijdjes tegen elkaar op te nemen. Om 10.00 uur beginnen zij. Uiteraard zijn er daarvoor én daarna ook nog genoeg interessante wedstrijden te zien. Tot zaterdag!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Roos van Rijswijk winnaar Anton Wachterprijs 2016 en Roeland van Wely winnaar Ina Dammanprijs 2016

05-10-2016

HARLINGEN - Roos van Rijswijk (Amsterdam, 1985) is de winnaar van de Anton Wachterprijs 2016, de tweejaarlijkse prijs voor een literair prozadebuut.

Altijd jong op het Noorderlicht

05-10-2016

HARLINGEN - De Kinderboekenweek, met als thema “Voor altijd jong; opa’s en oma’s” is op ikc het Noorderlicht begonnen met een verrassende start.

KEIK in de Grote Kerk te Harlingen

05-10-2016

HARLINGEN - Elke dag expositie gratis toegankelijk van 13.00 tot 17.00 uur.

Reacties

Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Visie EventsVisie Events Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Vogelaar AudioVogelaar Audio ForHim MenswearForHim Menswear De LichtboeiDe Lichtboei De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Hema HarlingenHema Harlingen Karsten WonenKarsten Wonen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) IJssalon Min12IJssalon Min12 Hubo-FaberHubo-Faber Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen Dio JurienDio Jurien Haarmode CatsHaarmode Cats AlmamaterAlmamater Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Fotografie DorusFotografie Dorus Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen BENG EvenementenBENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa ModaZensa Moda Ons Food&WineOns Food&Wine Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Plus LunenborgPlus Lunenborg Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie
Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Hema HarlingenHema Harlingen Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam Fotografie DorusFotografie Dorus Atelier de GrootAtelier de Groot Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim MenswearForHim Menswear Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen