Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

04-10-2016

HARLINGEN – Het was weer eens de zaterdag van de verrassingen.

Jeugdjournaal Zeerobben De overwinning is binnen weten de spelers van Zeerobben JO19-1 na de 3-1. De spelers van Joure beseffen dat en hebben de handdoek in de ring gegooid. Zeerobben klimt op naar de 6e plaats. Foto: Frans Bode.

Teams die geheel onverwachts verloren of teams die zeer verrassend een overboeking boekten. Het gebeurde allemaal weer op de velden bij de diverse jeugdwedstrijden. En dat waren er weer heel wat afgelopen zaterdag. Maar liefst 31 jeugdwedstrijden werden er weer afgewerkt op het Oostersportpark en elders. En daarnaast waren er natuurlijk ook nog eens de Waddenrobkes. Kortom: Zeerobben groeit en groeit.

 

JO19-1 stond al snel met 0-1 achter tegen Joure maar herpakte zich geweldig de 2e helft. De ploeg kwam als herboren uit de kleedkamer en ging vol voor de winst de 2e helft en dat resulteerde uiteindelijk in een 4-1 overwinning. Een belangrijke overwinning want Zeerobben passeert Joure op de ranglijst en bezet momenteel de 6e plaats in de hoofdklasse op 3 punten achterstand van de koploper Drachtster Boys JO19-1.

 

Voor JO17-1 het omgekeerde verhaal. Zij speelden ook tegen Joure maar stonden met 1-0 voor met de rust na een goede 1e helft.  Maar door de 2e helft te verdedigend en afwachtend te spelen ging de wedstrijd alsnog met 1-3 verloren. Een tegenvaller.

Een mooi dagje voor JO17-2 op Terschelling maar helaas geen punten. Ze verloren met 4-2 van Terschelling JO17-1. Winst weer voor JO17-3. Dit keer werd SJO Dronrijp/Foarut met 2-0 verslagen.

 

JO15-1 blijft het goed doen in de hoofdklasse. In en tegen Wolvega werd er met 3-3 gelijk gespeeld hetgeen een mooie 5e plaats oplevert dit moment. Winst was er voor JO15-2 in de wedstrijd tegen AVV op Terschelling. Dat is een leuk reisje geweest.

 

Wederom winst voor JO15-1. Dit keer een 5-1 overwinning op Berlikum. De mannen staan keurig samen met Franeker bovenaan in de 1e klasse. Winst ook voor JO13-2 in de wedstrijd tegen Terschelling. Thuis op het Oostersportpark werd het maar liefst 4-1. Ook een dikke uitslag voor JO13-3. Tegen SJO Dronrijp Foarut wisten ze maar liefst 11 keer te scoren. De tegenstander scoorde niet. En JO13-5 speelde misschien wel de meest spectaculaire wedstrijd van de jeugdafdeling. Voorsprong, gelijke stand, achterstand. Het golfde heen en weer. Na 2 x een half uur stond er 7-7 op het scorebord. Iedereen tevreden dus.

 

Een zeer knappe overwinning van JO9-1 op Be Quick Dokkum. In Dokkum werd het 1-3 en hiermee pakt JO9-1 de koppositie op de ranglijst. De derby tegen Franeker werd door JO9-2 glansrijk met 6-2 gewonnen. JO11-3 verloor met 5-3 van Oeverzwaluwen. Maar winst was er weer voor JO11-4 tegen Blauw Wit. Het werd 5-2. Verlies was er ook voor de teams JO9-6, JO9-8 en JO9-9. De tegenstanders waren of een stuk groter of gewoon beter. JO9-7 won nog met 3-6 van Makkum.

 

De 1e verliespartij voor JO9-1 is een feit. Thuis tegen Frisia JO9-1 werd het 0-5. JO9-2 lijkt niet te stoppen. Of het nou oefen, beker of competitie is. De ploeg is op stoom. Dit keer ruime winst op SWZ Boso Sneek. JO9-3 verloor van Berlikum met 8-2. JO9-4 won met maar liefst 11-0 van Franeker. JO9-5 verloor met 6-0 van de buren uit Arum. Een monsterscore ook voor JO9-6 tegen Makkum. Het werd 14-1. En de mannetjes van JO9-7 verloren helaas ruim van Wijkels Hallum. Maar in Hallum al om 09.00 uur spelen is ook niet niks.

 

Meisjesafdeling

Het was een prima weekend voor de meidenteams. Prachtige resultaten voor de meeste meidenteams. Van de vijf wedstrijden werden er vier gewonnen. Meest opvallende was de wedstrijd van MO17-1. Zij wonnen hun eerste wedstrijd van dit seizoen.


Een ‘monsterscore’ voor MO19-1. In Heerenveen werd het MO19-1 van de Heerenveense Boys met 0-10 verslagen. Een uitslag die met veel grotere cijfers had kunnen eindigen, als Zeerobben zich niet had aanpast aan de tegenstander. Maar drie punten zijn drie punten en dus belangrijk voor Zeerobben.


En daar was dan eigenlijk de eerste overwinning voor Zeerobben MO17-1. Na vijf verloren wedstrijden dit seizoen, twee in de beker en drie in de competitie, was het afgelopen zaterdag dan eindelijk zover dat het geplaagde team dan toch de drie punten mee naar huis mochten nemen. In Oosterlittens werd het MO17-1 van de plaatselijke voetbalclub met 1-7 verslagen door de Harlingers.


Het was een spannende wedstrijd in Sint Annaparochie waar het voor Zeerobben MO15-1 in het begin van de wedstrijd niet voor de wind ging. De Harlingers kwamen zelfs op 2-0 achterstand in de 1e helft. Na tien minuten spelen stonden de Harlingers al achter tegen het lastige Sint Anna. Blijkbaar gaf het de Robbenmeisjes zo’n boost dat ze voor rust al weer op een gelijke stand stonden. Na rust werden er nog drie doelpunten gemaakt, twee door Zeerobben en één door Sint Anna, eindstand: 3-4 voor de groen-witten.


De meiden van MO13-1 konden wederom de dubbele cijfers bijschrijven op hun conto. In Dronrijp was het MO13-1 van SJO Dronrijp Foarút Combinatie niet opgewassen tegen de Harlingers. De wedstrijd eindigde dan ook in een 1-10 eindstand in het voordeel voor de Zeerobben. Aanstaande zaterdag een topper voor de meiden van MO13-1. Op het Oostersportpark ontvangt Zeerobben de derde in de lijst St. Anne MO13-1.


Zeerobben MO13-2 moest uitkomen tegen die andere ploeg van SJO Dronrijp Foarút Combinatie. Maar deze werd thuis op het Oostersportpark gespeeld. Er werd verloren door de Harlingers en zij lieten daarmee belangrijke punten liggen. Toch blijft de ploeg op een tweede plaats staand in de competitie..

 

De temperaturen dalen langzamerhand maar de inzet en het enthousiasme zal er zaterdagmorgen niet minder om zijn. Over 4 nachtjes weer zo’n heerlijke zaterdag met 14 thuiswedstrijden voor de jeugd en de Waddenrobkes daarnaast. Wie vroeg komt kan genieten van MO15-1, JO9-1 en JO9-3 en de Waddenrobkes. Wie iets later instapt heeft het moeilijker want dan wordt de keuze groter. Laat u verrassen.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

HMHC nieuws 3

04-10-2016

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1.

fc Harlingen boekt verdiende overwinning

04-10-2016

DRACHTEN - Onlangs kopte een krant dat er donkere wolken hingen boven fc Harlingen, maar dankzij een zwaar bevochten, maar dik verdiende overwinning in Drachten schijnt er voor de mannen van trainer Duco Mulder weer licht aan de horizon.

NIEUW! Bij Jumbo Olaf Hermus: Vers gemaakte Pizza en Sushi!

04-10-2016

HARLINGEN - Jumbo Olaf Hermus heeft het versassortiment uitgebreid met verse sushi en vers belegde pizza's!

Reacties

Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Almamater Almamater
Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt