Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

10-05-2017

HARLINGEN - Voor veel teams is de competitie bijna voorbij.

Jeugdjournaal Zeerobben Vorige week al kampioen maar afgelopen zaterdag vond de huldiging plaats van JO11-1 met natuurlijk de uitreiking van de schaal. De ploeg is ook nog actief in de beker. Foto: Frans Bode.

Sommige teams hebben afgelopen zaterdag al de laatste wedstrijd gespeeld en sommige teams spelen morgen de laatste wedstrijd . Voor een enkeling wordt de competitie nog vervolgd met de nacompetitie. Een extra kans om alsnog degradatie te ontlopen of om alsnog te promoveren. Kortom het is nog niet gedaan.

 

Voor JO19-1 zit het seizoen erop. Zij speelden afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van dit seizoen. In Dokkum werd het goede seizoen waardig afgesloten. Een 4-5 overwinning geeft een goed gevoel. Zeerobben eindigt het seizoen met een keurige 5e plaats in de hoofdklasse. JO19-2 was vrij afgelopen zaterdag maar voor hen staan er nog 2 uitwedstrijden op het programma voor 17 en 20 mei a.s.

 

Zeerobben JO17-1 kent een sterk slot van de competitie. Tegen SWZ Boso Sneek werd in Sneek 1-1 gespeeld waardoor de ploeg op de 4e plaats eindigt in de hoofdklasse. Echter omdat ze 2e in de 3e periode zijn geworden achter LSC mag Zeerobben alsnog meedoen  aan de nacompetitie. Via deze nacompetitie kan alsnog een plaats in de 4e divisie worden afgedwongen. In die nacompetitie speelt JO17-1 op woensdag 17 mei a.s. tegen de nummer 11 van de 4e divisie H en dat is Gorecht. Zeerobben JO17-3 heeft de laatste plaats verlaten door keurig met 1-6 van SJO Dronrijp Foarut Combinatie te winnen.

 

Ook JO15-1 is klaar met de competitie. De laatste wedstrijd tegen CVVO leverde door het 2-2 gelijke spel nog een puntje op waardoor deze ploeg in de zware hoofdklasse op een 8e plaats eindigde. JO15-2 speelde een dubbelprogramma afgelopen weekend.  Het leverde helaas geen punten op. Zowel tegen Oeverzwaluwen als tegen Stiens werd er verloren. JO15-3 speelde afgelopen dinsdag tegen SJO Dronrijp Foarut en verloor nipt met 3-4.

 

JO13-1 speelt ook een goed en constant seizoen in de 1e klasse. Afgelopen zaterdag won het met 0-1 van Frisia en afgelopen dinsdag kwam de ploeg tegen Ropta Boys niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Morgen kan de 3e plaats bereikt worden  in deze klasse. JO13-2 verloor thuis met 1-5 van een sterker SC Bolsward. JO13-3 behaalde een mooie 3-1 overwinning op SWZ Boso Sneek en ook winst voor JO13-4 in de wedstrijd tegen Bolsward. Het werd 5-3. Tot slot kon JO13-5 het in Munnekehuizen in de 2e helft niet bolwerken tegen VWC. Na een 1-1 ruststand werd er met 5-2 verloren.

 

JO11-1 was natuurlijk al kampioen van de 1e klasse maar wil die ongeslagen status graag vast houden. En het ritme is ook belangrijk omdat de ploeg nog meedoet voor de beker. Dit keer werd er thuis met 6-0 gewonnen van Blauw Wit. Na deze wedstrijd vond de huldiging van de kampioenen plaats in de Robbenplaat. JO11-2 moest haar meerdere erkennen in LSC. In Sneek werd er met 4-1 verloren en nadert de concurrentie. Ook verlies voor JO11-3. Met 8-0 was Oeverzwaluwen veel te sterk. Maar wel was er een overtuigende overwinning van JO11-4 op TOP ’63. Het werd maar liefst 12-1. JO11-5 moest haar meerdere erkennen in Tzum. Het werd 7-4 en ook geen punten voor JO11-6. In IJlst werd er met 6-2 van IJVC verloren. Een mooie overwinning was er voor JO11-7. Zij reisden af naar Sneek om daar te winnen van LSC en de punten mee naar Harlingen te nemen.  Winst ook voor JO11-8. Zij waren met 5-0 te sterk voor SJO Oudega/HJSC/Heeg en een prachtige 3-3 was er voor JO11-9 in de wedstrijd tegen Leovardia. Al 8 punten inmiddels voor dit team.

 

Helaas net geen winst voor JO9-1. Dit keer was Hardegarijp met 3-4 net te sterk.  En ook JO9-2 moest het onderspit delven tegen IJVC. Het werd op het Oostersportpark 1-3. JO9-4 verloor met 8-0 van Oeverzwaluwen maar JO9-5 won weer met 4-2 van Frisia.  Warga/WWS bleek een maatje te groot voor JO9-6. Het werd in de vroege ochtend 10-5.  JO9-7 pakte tegen Leovardia een verdienstelijk punt.

 

Ook de Waddenrobkes waren na 2 weken vakantie weer van de partij in hun stadion en speelden weer 3 ronden. Morgen alweer speelronde 9 voor deze jonge talentjes van Zeerobben.

 

Morgen zijn er toch weer 13 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling. De eerste wedstrijden beginnen al om 08.45. Voor de meisjes van MO13-1 is het een spannende ochtend omdat zij kampioen kunnen worden in de thuiswedstrijd tegen MKV. Na al deze wedstrijden zal een ieder snel naar huis gaan om zich op te laden en voor te bereiden op de wedstrijd van Zeerobben 1 tegen Hardegarijp. Zeerobben kan namelijk kampioen worden in deze wedstrijd en de jeugd van Zeerobben gaat hun daarbij massaal ondersteunen. Kortom de gehele dag een gezellige drukte op het Oostersportpark.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Wielervereniging WCT Ouwe Seun

10-05-2017

HARLINGEN - Verslag van de wedstrijden van WCT Ouwe Seun.

Vrouwenochtend naar Nieuw Zuid.

10-05-2017

HARLINGEN - Op woensdag 10 mei was er de opening van de vrouwengroep in Nieuw Zuid aan de Pr. Irenestraat 2 in Harlingen.

Zeerobben 5 kampioen

10-05-2017

HARLINGEN - Jong of oud.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas