Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

12-04-2017

Harlingen – Soms ben je er zo dicht bij maar dan ineens lijkt het allemaal weer zo ver weg.

Jeugdjournaal Zeerobben Makkum JO11-1 was duidelijk een maatje te groot voor Zeerobben JO11-5. Zeerobben verloor met 11-1 maar dat was zeker niet te wijten aan de inzet van de spelers maar soms is de tegenstander gewoon beter. Foto: Frans Bode.

Dat is niet alleen zo in de Eredivisie maar geldt ook binnen het amateurvoetbal. Een slechte 1e helft kan vergaande gevolgen voor het slot van de competitie hebben. Dat bleek afgelopen zaterdag toen JO19-1 na een slechte 1e helft 1-0 achter kwam en die achterstand niet meer te boven kwam.

 

En JO19-1 was met een fantastische serie bezig en was de koploper tot op 2 punten genaderd. In Lemmer werd er echter geheel onnodig met 1-0 verloren en nu lijken de kansen ineens het beste voor Blauw Wit. Die komt echter nog wel naar het Oostersportpark. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de hoofdklasse lijkt Zeerobben uitgeschakeld en moet nu alles op de 3e periode zetten.

 

Ook een niet al te beste wedstrijd voor JO17-1 maar als je dan toch de drie punten meeneemt naar Harlingen ben je dat snel vergeten. Tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie werd er met 3-2 gewonnen. De 2-1 overwinning van JO17-2 op LSC smaakte goed. LSC staat 5e maar moest met 2-1 haar meerdere erkennen in Zeerobben. JO17-3 speelde in de achtertuin tegen ST Arum Stormvogels en verloor met 5-2.

 

Het is JO15-1 niet gelukt om VEV ’67 uit Leek op de ranglijst te passeren. Op het Oostersportpark kwam Zeerobben niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Met nog 2 wedstrijden te gaan zal JO15-1 eindigen in de middenmoot van de hoofdklasse. JO15-2 verloor met 2-4 van St Annaparochie en JO15-3 speelde ook thuis en verloor helaas met 2-5 van ST Arum Stormvogels.

 

Na de 2-1 overwinning op stadgenoot fc Harlingen stond nu het echte werk op het programma. Uit naar de koploper en kampioenskandidaat L. Zwaluwen.  Na een 0-1 voorsprong moest Zeerobben in de 2e helft toch de gelijkmaker incasseren en pakte een punt tegen de koploper en daarmee lijkt de rol van Zeerobben verder uitgeschakeld. Alhoewel er zijn nog wel 5 wedstrijden te spelen.  JO13-2 verloor nipt met 1-0 van Oosterlittens. Voor JO13-3 stond de wedstrijd tegen de nummer laatst, Workum, op het programma. Zeerobben won afgetekend met 8-0. JO13-4 blijft ook maar winnen. Dit keer waren ze met 8-0 te sterk voor LSC.

 

JO11-1 speelde thuis tegen Hardegarijp en behaalde een monsterzege van 11-0. JO11-2 en JO11-3 hadden geen competitieverplichtingen. JO11-4 reisde af naar Oudega (DFM) voor een treffen tegen De Walde dat eindigde in 4-2. Hoewel de spelers van JO11-5 vol goede moed aan de wedstrijd begonnen werd al snel duidelijk dat Makkum een maatje te groot was. Er werd met dubbele cijfers verloren. Het zat ook JO11-6 niet mee en daardoor werd er met 3-8 verloren van SC Joure. JO11-7 speelt in een heel spannende competitie waarbij van te voren niets vast staat. Zo werd deze keer koploper Leovardia met 2-3 verslagen. JO11-8 zorgde voor een stunt door Sint Annaparochie JO11-4 op een 4-4 gelijkspel te houden. De eerste overwinning van JO11-9 van twee weken geleden smaakte duidelijk naar meer. De uitwedstrijd tegen SDS uit Easterein werd met 3-5 gewonnen.

 

JO9-1 heeft het erg zwaar in de hoofdklasse. Dit keer stond de wedstrijd tegen kampioenskandidaat LSC op het programma. Zeerobben kwam duidelijk te kort en verloor met 12-0. Verlies was er ook voor JO9-2 tegen QVC. Het werd in Stavoren 5-0. JO9-3 verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-7 van SWZ Boso Sneek. Wel goed voor de doelpuntactie. JO9-4 behaalde thuis tegen Scharnegoutum een monsterscore. Het werd 9-1. Ook een overwinning van JO9-5. In een spannende wedstrijd werd het 3-2 tegen SDS. En spannend was het zeker ook in de wedstrijd van JO9-6 tegen fc Harlingen. En als je dan met 7-6 van het veld stapt kan je weekend niet meer stuk. JO9-7 verloor met 11-1 van L. Zwaluwen.

 

Waddenrobkes

Voor de jongste talemnten van Zeerobben stond de 5e speelronde alweer op het programma. Onder prachtige weersomstandigheden werd het weer een mooi “voetbaluurtje”. Morgen alweer de 6e speelronde van de worldleague.

 

Zaterdag

Ook in het paasweekend wordt er weer volop gevoetbald door de jeugdteams van Zeerobben. Voor zaterdag staan er maar liefst 12 thuiswedstrijden op het programma. Opvallend is ook dat nagenoeg alle teams wekelijks aan hun verplichtingen voldoen en daarom zijn er tot nu toe nagenoeg geen doordeweekse wedstrijden. De meeste teams zijn gewoon “bij”. Zaterdagmorgen staat o.a. de derby tussen JO15-3 en Franeker op het programma om 08.45 uur en een uurtje later is het JO11-1 en wederom Franeker die het tegen elkaar opnemen. Voor een ieder weer genoeg redenen om even een bezoekje te brengen aan het Oostersportpark.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Raad besluit tot verzelfstandiging Harlinger haven

12-04-2017

HARLINGEN - De gemeenteraad van Harlingen heeft op woensdag 12 april besloten de haven van Harlingen te verzelfstandigen.

Wie pakt de handschoen op

12-04-2017

HARLINGEN - Henk Prins pakt de handschoen dus zeker op: bijgaande foto van Lars de Groot plaatste Henk Prins op de social media uit frustratie.

Nieuw bij Atelier de Groot: leren handgreepjes!

12-04-2017

HARLINGEN - Uniek, stoer, handgemaakt en verkrijgbaar bij Atelier de Groot.

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Almamater Almamater VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events De Lichtboei De Lichtboei