Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

12-04-2017

Harlingen – Soms ben je er zo dicht bij maar dan ineens lijkt het allemaal weer zo ver weg.

Jeugdjournaal Zeerobben Makkum JO11-1 was duidelijk een maatje te groot voor Zeerobben JO11-5. Zeerobben verloor met 11-1 maar dat was zeker niet te wijten aan de inzet van de spelers maar soms is de tegenstander gewoon beter. Foto: Frans Bode.

Dat is niet alleen zo in de Eredivisie maar geldt ook binnen het amateurvoetbal. Een slechte 1e helft kan vergaande gevolgen voor het slot van de competitie hebben. Dat bleek afgelopen zaterdag toen JO19-1 na een slechte 1e helft 1-0 achter kwam en die achterstand niet meer te boven kwam.

 

En JO19-1 was met een fantastische serie bezig en was de koploper tot op 2 punten genaderd. In Lemmer werd er echter geheel onnodig met 1-0 verloren en nu lijken de kansen ineens het beste voor Blauw Wit. Die komt echter nog wel naar het Oostersportpark. Met nog 2 wedstrijden te gaan in de hoofdklasse lijkt Zeerobben uitgeschakeld en moet nu alles op de 3e periode zetten.

 

Ook een niet al te beste wedstrijd voor JO17-1 maar als je dan toch de drie punten meeneemt naar Harlingen ben je dat snel vergeten. Tegen SJO Dronrijp Foarut Combinatie werd er met 3-2 gewonnen. De 2-1 overwinning van JO17-2 op LSC smaakte goed. LSC staat 5e maar moest met 2-1 haar meerdere erkennen in Zeerobben. JO17-3 speelde in de achtertuin tegen ST Arum Stormvogels en verloor met 5-2.

 

Het is JO15-1 niet gelukt om VEV ’67 uit Leek op de ranglijst te passeren. Op het Oostersportpark kwam Zeerobben niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Met nog 2 wedstrijden te gaan zal JO15-1 eindigen in de middenmoot van de hoofdklasse. JO15-2 verloor met 2-4 van St Annaparochie en JO15-3 speelde ook thuis en verloor helaas met 2-5 van ST Arum Stormvogels.

 

Na de 2-1 overwinning op stadgenoot fc Harlingen stond nu het echte werk op het programma. Uit naar de koploper en kampioenskandidaat L. Zwaluwen.  Na een 0-1 voorsprong moest Zeerobben in de 2e helft toch de gelijkmaker incasseren en pakte een punt tegen de koploper en daarmee lijkt de rol van Zeerobben verder uitgeschakeld. Alhoewel er zijn nog wel 5 wedstrijden te spelen.  JO13-2 verloor nipt met 1-0 van Oosterlittens. Voor JO13-3 stond de wedstrijd tegen de nummer laatst, Workum, op het programma. Zeerobben won afgetekend met 8-0. JO13-4 blijft ook maar winnen. Dit keer waren ze met 8-0 te sterk voor LSC.

 

JO11-1 speelde thuis tegen Hardegarijp en behaalde een monsterzege van 11-0. JO11-2 en JO11-3 hadden geen competitieverplichtingen. JO11-4 reisde af naar Oudega (DFM) voor een treffen tegen De Walde dat eindigde in 4-2. Hoewel de spelers van JO11-5 vol goede moed aan de wedstrijd begonnen werd al snel duidelijk dat Makkum een maatje te groot was. Er werd met dubbele cijfers verloren. Het zat ook JO11-6 niet mee en daardoor werd er met 3-8 verloren van SC Joure. JO11-7 speelt in een heel spannende competitie waarbij van te voren niets vast staat. Zo werd deze keer koploper Leovardia met 2-3 verslagen. JO11-8 zorgde voor een stunt door Sint Annaparochie JO11-4 op een 4-4 gelijkspel te houden. De eerste overwinning van JO11-9 van twee weken geleden smaakte duidelijk naar meer. De uitwedstrijd tegen SDS uit Easterein werd met 3-5 gewonnen.

 

JO9-1 heeft het erg zwaar in de hoofdklasse. Dit keer stond de wedstrijd tegen kampioenskandidaat LSC op het programma. Zeerobben kwam duidelijk te kort en verloor met 12-0. Verlies was er ook voor JO9-2 tegen QVC. Het werd in Stavoren 5-0. JO9-3 verloor in een doelpuntrijke wedstrijd met 4-7 van SWZ Boso Sneek. Wel goed voor de doelpuntactie. JO9-4 behaalde thuis tegen Scharnegoutum een monsterscore. Het werd 9-1. Ook een overwinning van JO9-5. In een spannende wedstrijd werd het 3-2 tegen SDS. En spannend was het zeker ook in de wedstrijd van JO9-6 tegen fc Harlingen. En als je dan met 7-6 van het veld stapt kan je weekend niet meer stuk. JO9-7 verloor met 11-1 van L. Zwaluwen.

 

Waddenrobkes

Voor de jongste talemnten van Zeerobben stond de 5e speelronde alweer op het programma. Onder prachtige weersomstandigheden werd het weer een mooi “voetbaluurtje”. Morgen alweer de 6e speelronde van de worldleague.

 

Zaterdag

Ook in het paasweekend wordt er weer volop gevoetbald door de jeugdteams van Zeerobben. Voor zaterdag staan er maar liefst 12 thuiswedstrijden op het programma. Opvallend is ook dat nagenoeg alle teams wekelijks aan hun verplichtingen voldoen en daarom zijn er tot nu toe nagenoeg geen doordeweekse wedstrijden. De meeste teams zijn gewoon “bij”. Zaterdagmorgen staat o.a. de derby tussen JO15-3 en Franeker op het programma om 08.45 uur en een uurtje later is het JO11-1 en wederom Franeker die het tegen elkaar opnemen. Voor een ieder weer genoeg redenen om even een bezoekje te brengen aan het Oostersportpark.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Raad besluit tot verzelfstandiging Harlinger haven

12-04-2017

HARLINGEN - De gemeenteraad van Harlingen heeft op woensdag 12 april besloten de haven van Harlingen te verzelfstandigen.

Wie pakt de handschoen op

12-04-2017

HARLINGEN - Henk Prins pakt de handschoen dus zeker op: bijgaande foto van Lars de Groot plaatste Henk Prins op de social media uit frustratie.

Nieuw bij Atelier de Groot: leren handgreepjes!

12-04-2017

HARLINGEN - Uniek, stoer, handgemaakt en verkrijgbaar bij Atelier de Groot.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Atelier de Groot Atelier de Groot Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën