Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
RSH Radio Marathon!

RSH Radio Marathon!

54 uren live radio in het weekend van 27, 28 en 29 oktober 2017! Kom langs of luister via 104.1 FM, 106.2 FM!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

31-03-2017

HARLINGEN – Er zijn van die zaterdagen dat alles op zijn plaats valt.

Jeugdjournaal Zeerobben Groter en sterker was de tegenstander van JO9-1 afgelopen zaterdag. Be Quick Dokkum JO9-1 won met 1-9 van Zeerobben. Foto: Frans Bode.

Dat is niet alleen zo bij de senioren- maar zeker ook bij de jeugdafdeling. Zowel  bij de standaardteams als ook bij de niet-standaardteams waren weer opmerkelijke uitslagen. Opvallend is ook dat de teams die uitkomen in de hoofdklasse niet voor “spek en bonen” meedoen maar daadwerkelijk meedoen in het linker rijtje of zelfs nog meer. Elke week weer veel tijd en energie in de trainingen stoppen en vervolgens zien dat het er op den duur uitkomt in de wedstrijd. Dat maakt het jeugdvoetbal zo verschrikkelijk dankbaar en leuk werk.

 

Zeerobben JO19-1 zit in een flow zou je kunnen zeggen. Dat is eigenlijk begonnen met de overwinning thuis op koploper Drachten enkele weken geleden.  Na deze wedstrijd werd er alleen nog verloren van Drachtster Boys. De rest van de wedstrijden werd gewonnen. Zo ook afgelopen zaterdag. De uitwedstrijd tegen Joure leverde dankzij de 0-4 overwinning weer drie punten op. Dat brengt de ploeg op een 4e plaats in de hoofdklasse met maar 5 punten achterstand op de koploper. Bovendien voert Zeerobben de 3e periode aan. Dat kan nog een leuk slot van de competitie worden. Waar veel clubs moeite hebben om  een JO19 team op de been te houden mag Zeerobben zich gelukkig prijzen met zelfs een JO19-2 team. Zij speelden afgelopen zaterdag tegen St. Anna en verloren met 7-0 Toch heeft de ploeg al 12 punten bij elkaar gespeeld.

 

Na de fraaie overwinning van vorige week op CVVO nu wederom winst voor JO17-1. Uit tegen Joure boekte de ploeg een fraaie 2-1 overwinning en bezet het inmiddels een 5e plaats in de hoofdklasse. JO17-2 verloor nipt met 0-1 van Terschelling.

 

Zeerobben JO15-1 heeft zich weer herpakt en  pakte afgelopen zaterdag een verdiende 2-1 overwinning op de nummer 4 van de ranglijst Wolvega. Een overwinning was er ook voor JO15-2. Zij wonnen met 4-2 van AVV.

 

JO13-1 maakt zich op voor de wedstrijd van morgen tegen fc Harlingen en kende een goede generale. Uit in Berlikum werd er met 1-4 gewonnen. De ploeg aast nog steeds op de 2e plaats in deze klasse. Ook een overwinning voor JO13-2. Zij wonnen van Irnsum met 3-1. En ook JO13-3 deed een duit in het zakje door met 1-0 te winnen van Oosterlittens. JO13-4 en JO13-5 waren beiden vrij.

 

JO11-1 deed weer goede zaken in de top van de ranglijst. Het was tegen Be Quick Dokkum JO11-1 een lastige wedstrijd maar die eindigde wel in een 1-0 overwinning. Glansrollen waren in dit duel weggelegd voor de beide keepers. JO11-2 kwam thuis in actie tegen Workum JO11-2. Tot 10 minuten na rust kon het bij een stand van 2-1 nog beide kanten op maar daarna wist de thuisploeg snel uit te lopen naar een eindstand van 8-2. JO11-3 speelde op de authentieke accommodatie van SV Hylpen niet haar beste wedstrijd. Het werd 1-4 met daarbij aangetekend dat Hylpen JO11-1 maar liefst drie eigen doelpunten maakte. Was SJO RVC JO11-5 uit Idskenhuizen twee weken geleden in de uitwedstrijd nog te sterk voor JO11-4, nu waren de rollen omgekeerd. Op het thuisveld werd een eindstand van 5-2 genoteerd en daardoor JO11-4 staat nu aan kop in de poule. IJVC JO11-1 was te gast bij JO11-6. Ondanks alle inspanningen gingen de drie punten mee naar IJlst. Ook JO11-7 wist tegen LSC 1890 JO11-6 helaas niet te profiteren van het “voordeel” dat een thuiswedstrijd vaak oplevert. Het werd 2-7 voor de tegenstander. In Heeg speelde JO11-8 tegen SJO Oudega/HJSC/Heeg en ze zitten daarmee in een lastige competitie. Hoewel de wedstrijd werd verloren, blijven ze volop gaan voor de punten. Dat doorzettingsvermogen beloond wordt, werd bewezen door JO11-9. Dit team had misschien wel de mooiste overwinning van deze speelronde. Ze hadden door een zware poule-indeling een moeilijke start van dit seizoen maar zoals het hoort, bleven de trainers en de leiders er onvoorwaardelijk in geloven. Neem daarbij het enthousiasme en de inzet van de spelers en het kon niet lang meer duren voordat er punten gepakt zouden worden. Drie weken geleden werd de winst op het laatste moment nog omgezet in een gelijkspel tegen Bolsward, maar nu was er een afgetekende overwinning van 2-6 tegen LAC Frisia. Een felicitatie waard!   

 

Voor JO9-1 is het zwaar in de hoofdklasse. Elke week weer vol aan de bak. Afgelopen zaterdag kwam Be Quyick Dokkum op bezoek. Zeerobben verloor met 1-9. Winst was er wel voor JO9-2 in de wedstrijd tegen Mulier. In Witmarsum werd het 2-4. De rest van de JO-teams was vrij van competitieverplichtingen.

 

En ook voor de Waddenrobkes was het natuurlijk weer “business as usual”. Zij voetbalden de pannen van het dak. De landencompetitie duurt tot en met de maand mei en mag zich nog steeds verheugen in een steeds grotere belangstelling.

 

De dag van morgen

Na het inhaalweekend van vorige week staat er voor morgen weer een complete speelschema op het programma en wat voor 1. Morgen moet de jeugdafdeling in totaal 17 (!) thuiswedstrijden afwerken. Kopzorgen voor de wedstrijdsecretaris. Hoe krijg je zoveel wedstrijden ingedeeld? Door nog meer te spreiden. De eerste wedstrijden beginnen al om 08.45 uur en de laatste zal om 16.45 uur van start gaan. Prachtige affiches zijn er weer. De kraker om 08.45 al tussen JO13-1 en de fc Harlingen. De meisjes van MO11 en MO17 zo rond de klok van 10 tegen Workum en Oosterlittens. En hoe gaat JO19-1 het doen tegen Leovardia. Zetten zij de stijgende lijn door? Morgen gaat het allemaal gebeuren en u kunt of misschien “moet” er ook bij zijn. Het jeugdvoetbal bij Zeerobben heeft veel te bieden.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

65 jarig huwelijksjubileum Rimmert Baarda en Antje Siesling

31-03-2017

HARLINGEN - Burgemeester Sluiter feliciteerde het echtpaar namens het gemeentebestuur van Harlingen.

Deze week in "Afslag Harlingen"

31-03-2017

HARLINGEN - Zaterdag 1 april wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd door Nicolet Sijm en Henk van der Heide.

Rjocht op herstel (Recht op herstel)

31-03-2017

FRYSLÂN - Fryslân DOK op zondag 2 april bij Omrop Fryslân.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje De Lichtboei De Lichtboei Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda VVV Harlingen VVV Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe BENG Evenementen BENG Evenementen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V.