Wil je varen?

Wil je varen?

Op zee of in de binnenvaart? Wij leiden op van matroos via stuurman en machinist naar schipper of zelfs kapitein op zee!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Smurfen sparen bij PLUS!

Smurfen sparen bij PLUS!

Bij PLUS LUNENBORG kun je nu sparen voor Smurfen. Spaar ze alle 24 en Smurf ze overal op!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

16-03-2017

HARLINGEN – De ene zaterdag is de andere niet.

Jeugdjournaal Zeerobben Wederom een stadsderby voor JO11-8. Twee weken geleden werd aan de Vierkantsdijk nog met 6-0 verloren. Nu was het echter Zeerobben dat de 3 punten op het Oostersportpark hield. Het werd 1-0. Foto: Frans Bode.

Soms zit het allemaal net even tegen maar er zijn ook van die dagen dat het kwartje net goed valt. Zo gaat dat bij jeugdvoetbal en zo was het afgelopen zaterdag ook weer op het Oostersportpark. En het was weer ouderwets gezellig en dat had natuurlijk alles te maken met de start van de voorjaarscompetitie voor de Waddenrobkes. Om kwart voor negen begonnen de eerste wedstrijden al en zo rond half drie kon het hoofdstuk jeugdvoetbal afgesloten worden.

 

Het was een goede dag voor JO19-1. Zelf een overtuigende 0-7 overwinning pakken op laagvlieger SDS/Scharnegoutum en de concurrentie punten zien verspelen. Dat zijn leuke zaterdagen. De koploper won weliswaar maar Blauw Wit en CVVO verspeelden punten. Met 29 punten staat JO19-1 op een 5e plaats op slechts 2 punten van de nummer 2 en 5 punten van de koploper. Voor JO19-2 stond de uitwedstrijd tegen Stiens op het programma. Zeerobben moest de 3-1 winst aan Stiens laten.

 

Voor JO17-1 stond de uitwedstrijd tegen koploper Be Quick D op het programma. Zeerobben wist de tegenstander niet te verrassen en keerde met een 3-0 nederlaag huiswaarts. Ook verlies voor JO17-2 tegen koploper SJO Oudega/HJSC/Heeg. Het werd maar liefst 9-0. En ook verlies voor JO17-3 in de wedstrijd tegen Stiens. Het werd 5-0.

 

De druiven waren zuur voor Zeerobben JO15-1 in de wedstrijd tegen Buitenpost. Tegen de nummer 3 van de ranglijst stond Zeerobben tot de laatste minuut met 1-0 voor maar in de slotseconden gebeurde toch dat wat je niet hoopt. Buitenpost wist te scoren en nam daardoor een puntje mee naar Buitenpost. JO15-2 leed een 2-4 nederlaag tegen ST Minnertsga/ST. Jacob en een 8-0 nederlaag was er voor JO15-3 tegen Berlikum.

Voor JO13-1 stond de topper tegen Franeker op het programma. Zeerobben staat op een keurige 4e plaats in de competitie op 7 punten achterstand van de koploper Franeker. Bij winst zou Zeerobben weer volop meedoen maar in Franeker kwam de ploeg helaas niet verder dan een 0-0 gelijkspel en dus blijft het verschil 7 punten. Een benauwde maar mooie overwinning was er voor JO13-2 op Irnsum. Het werd 0-1. JO13-3 verloor met 5-1 van Oosterlittens maar JO13-4 boekte de 2e overwinning op rij. Dit keer wonnen ze van Leovardia met 5-2. JO13-5 moest ’s ochtends om 09.00 uur in Kuinre aftrappen. Dat was dus vroeg opstaan. Helaas leverde het geen punten op. Het werd 5-3 na een knappe inhaalrace.

 

Er stonden afgelopen weekend acht wedstrijden voor de JO11-teams op het programma. Er waren vier thuis- en vier uitwedstrijden. JO11-1 speelde thuis tegen Opende JO11-1 en won met 6-1. JO11-2 speelde een bloedstollende wedstrijd in en tegen Workum JO11-2. Na een minuut al op achterstand en met 3-1 achter de rust in. Binnen 3 minuten na rust op 3-3 komen en twee minuten voor tijd met 4-5 winnen. Ook JO11-3 wist weer drie punten bij te schrijven. Weliswaar een snel tegendoelpunt maar het team herpakte zich uitstekend en wist de wedstrijd met 6-1 te winnen van Hylpen JO11-1. Top’63 was een maatje te groot voor JO11-4. In Oppenhuizen werd het 10-0 voor de tegenstander. Spelers en begeleiding van 11-4 maken zich op voor een sportieve revanche over 14 dagen op het thuisveld. Op een zonnig veld in Minnertsga lieten JO-5 en de plaatselijke JO11-2 het doelpunten regenen. In totaal vielen er maar liefst veertien met zes goals voor de thuisploeg en acht voor Zeerobben. JO11-6 wist ook een achterstand goed te maken en hun thuiswedstrijd op karakter met 2-1 te winnen van SWZ Boso Sneek JO11-4. En dan waren er nog twee stadsderby’s: JO11-7 speelde “uit” tegen FC Harlingen JO11-2. Net als in de thuiswedstrijd van 14 dagen geleden (0-0) eindigde deze wedstrijd ook in een gelijkspel. Nu werd het 1-1. Een uitslag die recht deed aan het spelbeeld. JO11-8 wist wel de winst te pakken tegen FC Harlingen JO11-3G. Er viel in 50 minuten speeltijd slechts één doelpunt maar dat is wel genoeg voor een overwinning.

 

De spelers van JO11-9 genoten van een voetbalvrije zaterdag. JO9-1 heeft het zwaar in de hoofdklasse maar ook daar leer je weer van. Er werd nu met 5-1 van Be Quick Dokkum verloren. JO9-3 verloor uit in Balk met 5-1 maar JO9-4 pakte weer de 3 punten door met 5-2 van Nijland te winnen. En ook winst voor JO9-5. Zij waren met 3-1 te sterk voor fc Harlingen. JO9-6 nam knap een puntje mee uit Franeker. Het werd 2-2. En wat te denken van JO9-7 die met een dike vette 4-7 overwinning terugkwamen uit Bergum. Prachtig.

 

En de Waddenrobkes voetbalden er deze ochtend ook lustig op los. De temperatuur was heerlijk en de belangstelling groot. Dat inspireerde de jongste talenten van Zeerobben. Verdeeld over 9 teams voetbalden ze weer 3 ronden. Uitslagen worden niet meer vermeld. Het gaat om het plezier. Aan het eind van het seizoen is er een prijsuitreiking voor iedereen.

 

Zaterdag

Voor zaterdag weer 14 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben. Jongens, meisjes, pupillen, junioren, prestatief of recreatief. Je kunt het zo gek niet noemen of er is voor iedereen wel wat bij. Wie alles wil zien moet er al om 08.45 uur zijn want dan staan de eerste wedstrijden alweer op het programma.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

1ste klas leerlingen van RSG Simon Vestdijk snuiven cultuur op

16-03-2017

HARLINGEN - Dinsdag 14 maart jl. stond, voor de leerlingen uit klas 1 geheel in het teken van cultuur.

Zeerobben onder de 23 en fc Harlingen in evenwicht

16-03-2017

HARLINGEN – Op het programma stond afgelopen dinsdagavond een oefenwedstrijd voor Zeerobben onder de 23 tegen sc Franeker onder de 23.

Queen-on-Air bij Radio Stad Harlingen

16-03-2017

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen-On-Air bij Radio Stad Harlingen van 10.00 – 11.00 uur.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Atelier de GrootAtelier de Groot Jumbo Olaf HermusJumbo Olaf Hermus ForHim MenswearForHim Menswear Haarmode CatsHaarmode Cats Eetcafé NooitgedagtEetcafé Nooitgedagt Fotografie DorusFotografie Dorus Kamsma SchoenenKamsma Schoenen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Strandpaviljoen 't ZiltStrandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende KoeEetcafé De Lachende Koe Albert Heijn HarlingenAlbert Heijn Harlingen Karsten WonenKarsten Wonen Salon & Parfumerie RonaSalon & Parfumerie Rona Zensa ModaZensa Moda Joachim de Ruijter FotografieJoachim de Ruijter Fotografie Ons Food&WineOns Food&Wine BENG EvenementenBENG Evenementen De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Hubo-FaberHubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht"Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert HogerhuisExpert Hogerhuis Dio JurienDio Jurien Visie EventsVisie Events AlmamaterAlmamater VVV-TIP HarlingenVVV-TIP Harlingen Hema HarlingenHema Harlingen Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger PoffertjeskraamHarlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en BasgitaarlessenHarry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de JasmijnBrasserie de Jasmijn Plus LunenborgPlus Lunenborg Copini OpticiënsCopini Opticiëns Zeilcharter BoreasZeilcharter Boreas Vogelaar AudioVogelaar Audio
Atelier de GrootAtelier de Groot AlmamaterAlmamater Wereldwinkel HarlingenWereldwinkel Harlingen HoMMM!nga's Fijne WinkeltjeHoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde HaadZwembad Het Derde Haad Faber Lederwaren en BijouterieënFaber Lederwaren en Bijouterieën Hema HarlingenHema Harlingen Zensa ModaZensa Moda Karsten WonenKarsten Wonen De Jager Accountancy B.V.De Jager Accountancy B.V. Anna Casparii Hotel Café RestaurantAnna Casparii Hotel Café Restaurant Vogelaar AudioVogelaar Audio