Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
RSH Radio Marathon!

RSH Radio Marathon!

54 uren live radio in het weekend van 27, 28 en 29 oktober 2017! Kom langs of luister via 104.1 FM, 106.2 FM!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

23-02-2017

HARLINGEN - Er waren nog niet veel wedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben.

Jeugdjournaal Zeerobben Inzet, veel strijd en heel efficiënt met de kansen omgaan leverde Zeerobben JO19-1 afgelopen zaterdag drie belangrijke punten op en daarmee doet de ploeg weer volledig mee in de hoofdklasse. Foto: Frans Bode.

Maar de wedstrijden die er gespeeld werden logen er niet om. Het ging afgelopen zaterdag niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit zo kan gesteld worden. Het was genieten geblazen.

 

Voor JO19-1 stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Drachten JO19-1 op het programma. De ploegen in de hoofdklasse ontlopen elkaar niet zoveel en daarom kan iedereen van iedereen winnen. Voor Zeerobben stond er veel op het spel. Aanhaken bij de koplopers of afhaken en nestelen in de middenmoot. Gezegd dient te worden dat Drachten de 1e helft de betere ploeg was maar het was Zeerobben dat zeer efficiënt met de kansen omging. De ruststand van 2-0 was dan ook verrassend te noemen. De 2e helft kwam Zeerobben sterk uit de startblokken en maakte al snel de 3-0. Even nog veerde Drachten op en maakte de 3-1 maar verder liet Zeerobben het niet komen en speelde zeer gedisciplineerd de wedstrijd uit. Met 26 punten uit 14 wedstrijden staat Zeerobben op een keurige 5e plaats maar die is iets vertekend. Zeerobben heeft namelijk een wedstrijd minder gespeeld en kan bij winst in de inhaalwedstrijd op 29 punten komen en dat is dan weer 2 punten achter de koploper. Hoe spannend  kan het zijn.

 

De wedstrijd van JO17-1 werd op verzoek van de tegenstander niet op zaterdag maar al op woensdagavond gespeeld. VEV JO17-1 uit Leek staat op een 9e plaats maar mag niet onderschat worden. VEV beschikt altijd over goed voetballende jeugdteams maar dit keer was het Zeerobben dat de lakens uitdeelde. Uiteindelijk won Zeerobben met 3-1 en staat met 24 punten op een 4e plaats op de ranglijst in de hoofdklasse O.

 

Voor JO15-1 stond de lastige uitwedstrijd tegen Balk op het programma. Van de mededeling dat je om 7.15 uur moet vertrekken van de Robbenplaat wordt niet iedereen vrolijk. Toch moest het om op tijd op het veld in Balk te staan. De ploeg uit Balk staat samen met TLC met 5 punten onderaan maar het werd een lastige wedstrijd mede omdat Balk een paar fysieke spelers heeft teruggehaald. Uiteindelijk moest Zeerobben genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel maar nog steeds een keurige 6e plaats op de ranglijst.

 

En ook voor JO11-1 begon de competitie weer. Dit team speelde op 10 december haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen VC Trynwalden en ging toen als koploper de winterstop in op de voet gevolgd door Leovardia. Het was daarom zaak om na de winterstop meteen goed uit de startblokken te komen om de voorsprong op Leovardia te behouden en dat lukte. In Leeuwarden werd er tegen FVC JO11-2 geen fout gemaakt en won JO11-1 met 3-6 en houdt daarmee Leovardia op afstand die zelf ook won.

 

En morgen begint voor de overige teams de voorjaarscompetitie dan ook eindelijk. Veel teams speelden begin december hun laatste wedstrijd en zijn wel weer eens aan echt voetbal toe. Natuurlijk waren er genoeg alternatieven maar voetballen om het echie is toch het mooiste.  Maar liefst 35 teams gaan de voorjaarscompetitie in. Dat is inclusief de 6 meisjes/dames teams. En dan zijn de Waddenrobkes nog niet eens genoemd.  Ook zij gaan binnenkort weer van start met hun landencompetitie. Het gaat Zeerobben voor de wind met betrekking tot het jeugdvoetbal. Dat is prachtig om te zien maar successen kennen vaak ook een keerzijde.  Zoveel teams op een zaterdagochtend laten voetballen op het Oostersportpark geeft steeds meer problemen. Met name de Waddenrobkes ondervinden daar hinder van en moeten steeds vroeger beginnen om toch de rest van de teams ook op een redelijke tijd te kunnen laten beginnen. Daarom zoekt de vereniging naar alternatieven. Daarover later wellicht meer. Morgen is het “business as usual”  op het Oostersportpark. Dat betekent een vol parkeerterrein, volle fietsstallingen, volle kleedkamers, volle kantine en veel, heel veel voetbal op de 4 velden. We gaan weer beginnen!!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeekadetkorps Harlingen doet mee met "NL doet"

23-02-2017

HARLINGEN - zaterdag 11 maart staat “NL doet” weer op het programma!

De Bouwvereniging voorziet huurwoningen van zonnepanelen

23-02-2017

HARLINGEN - Zonnepanelen op alle huurwoningen die hiervoor in aanmerking komen, daar werkt De Bouwvereniging het komende jaar aan.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 8-2017

23-02-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater