Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

23-02-2017

HARLINGEN - Er waren nog niet veel wedstrijden voor de jeugdafdeling van Zeerobben.

Jeugdjournaal Zeerobben Inzet, veel strijd en heel efficiënt met de kansen omgaan leverde Zeerobben JO19-1 afgelopen zaterdag drie belangrijke punten op en daarmee doet de ploeg weer volledig mee in de hoofdklasse. Foto: Frans Bode.

Maar de wedstrijden die er gespeeld werden logen er niet om. Het ging afgelopen zaterdag niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit zo kan gesteld worden. Het was genieten geblazen.

 

Voor JO19-1 stond de belangrijke thuiswedstrijd tegen koploper Drachten JO19-1 op het programma. De ploegen in de hoofdklasse ontlopen elkaar niet zoveel en daarom kan iedereen van iedereen winnen. Voor Zeerobben stond er veel op het spel. Aanhaken bij de koplopers of afhaken en nestelen in de middenmoot. Gezegd dient te worden dat Drachten de 1e helft de betere ploeg was maar het was Zeerobben dat zeer efficiënt met de kansen omging. De ruststand van 2-0 was dan ook verrassend te noemen. De 2e helft kwam Zeerobben sterk uit de startblokken en maakte al snel de 3-0. Even nog veerde Drachten op en maakte de 3-1 maar verder liet Zeerobben het niet komen en speelde zeer gedisciplineerd de wedstrijd uit. Met 26 punten uit 14 wedstrijden staat Zeerobben op een keurige 5e plaats maar die is iets vertekend. Zeerobben heeft namelijk een wedstrijd minder gespeeld en kan bij winst in de inhaalwedstrijd op 29 punten komen en dat is dan weer 2 punten achter de koploper. Hoe spannend  kan het zijn.

 

De wedstrijd van JO17-1 werd op verzoek van de tegenstander niet op zaterdag maar al op woensdagavond gespeeld. VEV JO17-1 uit Leek staat op een 9e plaats maar mag niet onderschat worden. VEV beschikt altijd over goed voetballende jeugdteams maar dit keer was het Zeerobben dat de lakens uitdeelde. Uiteindelijk won Zeerobben met 3-1 en staat met 24 punten op een 4e plaats op de ranglijst in de hoofdklasse O.

 

Voor JO15-1 stond de lastige uitwedstrijd tegen Balk op het programma. Van de mededeling dat je om 7.15 uur moet vertrekken van de Robbenplaat wordt niet iedereen vrolijk. Toch moest het om op tijd op het veld in Balk te staan. De ploeg uit Balk staat samen met TLC met 5 punten onderaan maar het werd een lastige wedstrijd mede omdat Balk een paar fysieke spelers heeft teruggehaald. Uiteindelijk moest Zeerobben genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel maar nog steeds een keurige 6e plaats op de ranglijst.

 

En ook voor JO11-1 begon de competitie weer. Dit team speelde op 10 december haar laatste competitiewedstrijd thuis tegen VC Trynwalden en ging toen als koploper de winterstop in op de voet gevolgd door Leovardia. Het was daarom zaak om na de winterstop meteen goed uit de startblokken te komen om de voorsprong op Leovardia te behouden en dat lukte. In Leeuwarden werd er tegen FVC JO11-2 geen fout gemaakt en won JO11-1 met 3-6 en houdt daarmee Leovardia op afstand die zelf ook won.

 

En morgen begint voor de overige teams de voorjaarscompetitie dan ook eindelijk. Veel teams speelden begin december hun laatste wedstrijd en zijn wel weer eens aan echt voetbal toe. Natuurlijk waren er genoeg alternatieven maar voetballen om het echie is toch het mooiste.  Maar liefst 35 teams gaan de voorjaarscompetitie in. Dat is inclusief de 6 meisjes/dames teams. En dan zijn de Waddenrobkes nog niet eens genoemd.  Ook zij gaan binnenkort weer van start met hun landencompetitie. Het gaat Zeerobben voor de wind met betrekking tot het jeugdvoetbal. Dat is prachtig om te zien maar successen kennen vaak ook een keerzijde.  Zoveel teams op een zaterdagochtend laten voetballen op het Oostersportpark geeft steeds meer problemen. Met name de Waddenrobkes ondervinden daar hinder van en moeten steeds vroeger beginnen om toch de rest van de teams ook op een redelijke tijd te kunnen laten beginnen. Daarom zoekt de vereniging naar alternatieven. Daarover later wellicht meer. Morgen is het “business as usual”  op het Oostersportpark. Dat betekent een vol parkeerterrein, volle fietsstallingen, volle kleedkamers, volle kantine en veel, heel veel voetbal op de 4 velden. We gaan weer beginnen!!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeekadetkorps Harlingen doet mee met "NL doet"

23-02-2017

HARLINGEN - zaterdag 11 maart staat “NL doet” weer op het programma!

De Bouwvereniging voorziet huurwoningen van zonnepanelen

23-02-2017

HARLINGEN - Zonnepanelen op alle huurwoningen die hiervoor in aanmerking komen, daar werkt De Bouwvereniging het komende jaar aan.

Bekendmakingen van de gemeente Harlingen week 8-2017

23-02-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen in een handig overzicht.

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën