Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

08-03-2017

HARLINGEN – Bij een vereniging als Zeerobben gebeurt veel.

Jeugdjournaal Zeerobben Ondanks de vele afzeggingen toch nog een goede opkomst bij de laatste training van de Waddenrobkes voordat de competitie weer begint. Zaterdagmorgen om 09.00 uur gaat de landencompetitie van start. Foto: Frans Bode.

Heel veel. Zo veel zelfs dat er soms iets aan de aandacht ontsnapt. In tegenstelling tot wat er op HB afgelopen maandag stond zijn niet alleen JO13-5 en JO11-1 door in de beker. Ook MO19-1 is nog steeds actief in de beker. De volgende tegenstander in die bekerronde is inmiddels ook bekend. Op zaterdag 25 maart treft MO19-1 in de kwartfinale Oerterp MO19-1 op het Oostersportpark. En daarmee is Zeerobben met 3 teams nog goed vertegenwoordigd in de KNVB-beker. Maar het competitievoetbal stond ook niet stil. Er werd weer volop gevoetbald met zeer wisselende resultaten. Dat past bij jeugdvoetbal en zeker bij teams die meedoen in de top van de hoofdklasse. Morgen weer nieuwe kansen voor alle teams en voor de Waddenrobkes. Voor hun begint morgen om 09.00 precies de landencompetitie waaraan 10 teams meedoen.

 

JO19

Zeerobben JO19-1 kon niet opnieuw stunten na de winst van vorige week op koploper Drachten. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. In Drachten werd er met 4-0 van Drachtster Boys verloren. Morgen tegen SDS/Scharnegoutum proberen de aansluiting met de top te houden.  Zeerobben JO19-2 moest al heel vroeg spelen. De reden hiervan werd al snel duidelijk. Zeerobben verloor met 5-2.  Zaterdag tegen Stiens weer gelijke kansen.

 

JO17

Zeerobben kon het groot aantal afwezigen door schorsingen, blessures en afwezigen niet opvangen. In Sneek werd er met 7-1 van LSC verloren. Toch nog steeds een 4e plaats op de ranglijst. Zeerobben JO17-3 verloor van zichzelf en van Oosterlittens met 1-4.

 

JO15

Bij de groep JO15 kwam alleen JO15-3 in actie. Zij speelden in Franeker tegen Franeker JO15-4 en verloren met 9-2.

 

JO13

Zeerobben JO13-2 speelde haar 1e wedstrijd in de voorjaarscompetitie en dat leverde meteen 3 punten op tegen Blauw Wit. Het werd 3-1. JO13-2  was net niet goed genoeg tegen QVC en verloor met 1-3. Voor JO13-4 was er niet veel aan in Leeuwarden tegen Blauw Wit. Zeerobben was te sterk en drukte dat in  de cijfers 1-10 uit.  Sneu verlies voor JO13-5. Tegen Black Boys kwamen ze nog op voorsprong maar na een 2-2 stand maakte Black Boys er nog 1 en schoot Zeerobben er 3 op de paal en dus 3-2 verlies.

 

JO11

Voor JO11-1 geen competitie maar een bekerwedstrijd. En tegen een bekende tegenstander. Leovardia staat namelijk op de 2e paats in de competitie achter Zeerobben en beide teams troffen elkaar afgelopen zaterdag voor de beker. Ook nu was het wederom Zeerobben dat als beste uit de strijd kwam. Door een 2-0 overwinning is de ploeg door naar de kwartfinales waar het op 20 mei a.s. ONS Boso Sneek treft op het Oostersportpark. De eerste klap is een daalder waard moet JO11-2 gedacht hebben. Tegen Woudsend werd er met 8-4 gewonnen. JO11-3 deed zichzelf tekort en had net iets te weinig tijd voor de gelijkmaker tegen Scharnegoutum. Ze verloren met 4-3.  JO11-4 walste over IJVC heen en won met 6-2. Verlies voor JO11-5 in de wedstrijd tegen FVC. Op het Oostersportpark werd het 2-5. JO11-6 speelde een fantastische en spannende wedstrijd in Sneek. Tegen ONS Boso Sneek werd het 4-5 voor Zeerobben. Hoezo spannend? En ook winst voor JO11-7 Zij wonnen met 5-2 van Makkum. JO11-8 ging strijdend tenonder tegen Mulier met 5-4 en JO11-9 sleepte een puntje uit het vuur in Bolsward door 3-3 te spelen.

 

JO9

Voor JO9-1 meteen een zware tegenstander. SJO Bergum BCV Combinatie was (nog) een maatje te groot. Het werd 0-5. Wederom was er verlies van JO9-2 tegen Stormvogels. In het najaar streden beide teams nog voor het kampioenschap. Nu was Achlum met 5-0 te sterk.  JO9-3 verloor met 1-4 van Heeg maar JO9-4 won weer met overtuigende cijfers van Bolsward. Het werd 2-10. En ook JO9-5 klopte aan de poort door met 1-8 te winnen van Stiens. JO9-6 verloor met 2-4 van Mulier en verlies was er ook voor JO9-7. Zij konden het niet bolwerken tegen SJO Broekster Walden. Het werd uiteindelijk 1-4.

 

Waddenrobkes

Ze hebben er lang op moeten wachten maar zaterdag gaat dan ook voor de Waddenrobkes de interne competitie weer van start. Deze nog steeds groeiende groep binnen Zeerobben heeft onlangs de wintercompetitie in de Waddenhal afgesloten en gaat zaterdagmorgen dus van start met de landencompetitie buiten op het veld. De kinderen hebben de afgelopen weken hard getraind op het Oostersportpark en zijn dus klaar voor de competitie. Zeerobben ontwikkelt zich door en dat heeft ertoe geleidt dat er ook bij de Waddenrobkes het een en ander gaat veranderen. Er wordt net als in de zaal in twee competities gespeeld. 1 competitie met de wat meer gevorderde Waddenrobkes, 1 met de meer lerende/startende Waddenrobkes. Het doel is om iedereen zoveel mogelijk balcontacten te laten hebben tijdens de wedstrijdjes. Hoe meer balcontacten hoe meer plezier en hoe meer iedere speler leert. Zeerobben denkt dat op deze manier te bereiken. Verder wordt er met ingang van deze competitie geen ranglijst meer bijgehouden. Bij aanvang van het seizoen 2017-2018 zal de KNVB deze regel landelijk invoeren bij de jeugd tot en met JO-08. Met deze nieuwe regel in het vooruitzicht heeft Zeerobben nu al besloten om de landencompetitie zonder ranglijst te gaan spelen. Enige dat nog wordt bijgehouden zijn de 2 penalties na iedere speelronde met het oog op de clubkampioenschappen penalty’s nemen. Aan het einde van de competitie zullen alle teams gehuldigd worden tijdens een prijsuitreiking en is iedereen winnaar!

 

Zaterdag

Met 13 thuiswedstrijden is het in vergelijking met afgelopen weekend een “rustig”  dagje voor Zeerobben. Maar met de start van de Waddenrobkes zal het zaterdagmorgen ongetwijfeld weer druk en gezellig zijn op de sportvelden aan de Achlumerdijk. Om 08.45 wordt er meteen al gestart met 3 wedstrijden. Tussen 10.00 en 11.00 uur staan de volgende 5 jeugdwedstrijden op het programma en zo gaat het nog even door tot ongeveer 13.30 uur. Kortom, vroeg of laat aanwezig? Jeugdvoetbal genoeg. Tot zaterdag. 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vrijwilligerscentrale De Skule Welzijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers

08-03-2017

HARLINGEN - In Harlingen (Maritieme Academie) en Franeker (De Skûle Welzijn) worden inburgeringscursussen en alfabetiseringslessen gegeven voor allochtone mannen en vrouwen, die zich willen voorbereiden op het inburgeringsexamen.

Bomen aan de Havenweg worden vervangen

08-03-2017

HARLINGEN - De 14 iepen aan de Havenweg worden binnenkort vervangen.

Rolling Stones On Air bij RSH

08-03-2017

HARLINGEN - Zaterdag 11 maart a.s. heeft Radio Stad Harlingen weer uitzendtijd gereserveerd voor het radioprogramma Rolling Stones On Air.

Reacties

Zensa Moda Zensa Moda Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Almamater Almamater Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn