CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

08-03-2017

HARLINGEN – Bij een vereniging als Zeerobben gebeurt veel.

Jeugdjournaal Zeerobben Ondanks de vele afzeggingen toch nog een goede opkomst bij de laatste training van de Waddenrobkes voordat de competitie weer begint. Zaterdagmorgen om 09.00 uur gaat de landencompetitie van start. Foto: Frans Bode.

Heel veel. Zo veel zelfs dat er soms iets aan de aandacht ontsnapt. In tegenstelling tot wat er op HB afgelopen maandag stond zijn niet alleen JO13-5 en JO11-1 door in de beker. Ook MO19-1 is nog steeds actief in de beker. De volgende tegenstander in die bekerronde is inmiddels ook bekend. Op zaterdag 25 maart treft MO19-1 in de kwartfinale Oerterp MO19-1 op het Oostersportpark. En daarmee is Zeerobben met 3 teams nog goed vertegenwoordigd in de KNVB-beker. Maar het competitievoetbal stond ook niet stil. Er werd weer volop gevoetbald met zeer wisselende resultaten. Dat past bij jeugdvoetbal en zeker bij teams die meedoen in de top van de hoofdklasse. Morgen weer nieuwe kansen voor alle teams en voor de Waddenrobkes. Voor hun begint morgen om 09.00 precies de landencompetitie waaraan 10 teams meedoen.

 

JO19

Zeerobben JO19-1 kon niet opnieuw stunten na de winst van vorige week op koploper Drachten. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen de nummer 3 op het programma. In Drachten werd er met 4-0 van Drachtster Boys verloren. Morgen tegen SDS/Scharnegoutum proberen de aansluiting met de top te houden.  Zeerobben JO19-2 moest al heel vroeg spelen. De reden hiervan werd al snel duidelijk. Zeerobben verloor met 5-2.  Zaterdag tegen Stiens weer gelijke kansen.

 

JO17

Zeerobben kon het groot aantal afwezigen door schorsingen, blessures en afwezigen niet opvangen. In Sneek werd er met 7-1 van LSC verloren. Toch nog steeds een 4e plaats op de ranglijst. Zeerobben JO17-3 verloor van zichzelf en van Oosterlittens met 1-4.

 

JO15

Bij de groep JO15 kwam alleen JO15-3 in actie. Zij speelden in Franeker tegen Franeker JO15-4 en verloren met 9-2.

 

JO13

Zeerobben JO13-2 speelde haar 1e wedstrijd in de voorjaarscompetitie en dat leverde meteen 3 punten op tegen Blauw Wit. Het werd 3-1. JO13-2  was net niet goed genoeg tegen QVC en verloor met 1-3. Voor JO13-4 was er niet veel aan in Leeuwarden tegen Blauw Wit. Zeerobben was te sterk en drukte dat in  de cijfers 1-10 uit.  Sneu verlies voor JO13-5. Tegen Black Boys kwamen ze nog op voorsprong maar na een 2-2 stand maakte Black Boys er nog 1 en schoot Zeerobben er 3 op de paal en dus 3-2 verlies.

 

JO11

Voor JO11-1 geen competitie maar een bekerwedstrijd. En tegen een bekende tegenstander. Leovardia staat namelijk op de 2e paats in de competitie achter Zeerobben en beide teams troffen elkaar afgelopen zaterdag voor de beker. Ook nu was het wederom Zeerobben dat als beste uit de strijd kwam. Door een 2-0 overwinning is de ploeg door naar de kwartfinales waar het op 20 mei a.s. ONS Boso Sneek treft op het Oostersportpark. De eerste klap is een daalder waard moet JO11-2 gedacht hebben. Tegen Woudsend werd er met 8-4 gewonnen. JO11-3 deed zichzelf tekort en had net iets te weinig tijd voor de gelijkmaker tegen Scharnegoutum. Ze verloren met 4-3.  JO11-4 walste over IJVC heen en won met 6-2. Verlies voor JO11-5 in de wedstrijd tegen FVC. Op het Oostersportpark werd het 2-5. JO11-6 speelde een fantastische en spannende wedstrijd in Sneek. Tegen ONS Boso Sneek werd het 4-5 voor Zeerobben. Hoezo spannend? En ook winst voor JO11-7 Zij wonnen met 5-2 van Makkum. JO11-8 ging strijdend tenonder tegen Mulier met 5-4 en JO11-9 sleepte een puntje uit het vuur in Bolsward door 3-3 te spelen.

 

JO9

Voor JO9-1 meteen een zware tegenstander. SJO Bergum BCV Combinatie was (nog) een maatje te groot. Het werd 0-5. Wederom was er verlies van JO9-2 tegen Stormvogels. In het najaar streden beide teams nog voor het kampioenschap. Nu was Achlum met 5-0 te sterk.  JO9-3 verloor met 1-4 van Heeg maar JO9-4 won weer met overtuigende cijfers van Bolsward. Het werd 2-10. En ook JO9-5 klopte aan de poort door met 1-8 te winnen van Stiens. JO9-6 verloor met 2-4 van Mulier en verlies was er ook voor JO9-7. Zij konden het niet bolwerken tegen SJO Broekster Walden. Het werd uiteindelijk 1-4.

 

Waddenrobkes

Ze hebben er lang op moeten wachten maar zaterdag gaat dan ook voor de Waddenrobkes de interne competitie weer van start. Deze nog steeds groeiende groep binnen Zeerobben heeft onlangs de wintercompetitie in de Waddenhal afgesloten en gaat zaterdagmorgen dus van start met de landencompetitie buiten op het veld. De kinderen hebben de afgelopen weken hard getraind op het Oostersportpark en zijn dus klaar voor de competitie. Zeerobben ontwikkelt zich door en dat heeft ertoe geleidt dat er ook bij de Waddenrobkes het een en ander gaat veranderen. Er wordt net als in de zaal in twee competities gespeeld. 1 competitie met de wat meer gevorderde Waddenrobkes, 1 met de meer lerende/startende Waddenrobkes. Het doel is om iedereen zoveel mogelijk balcontacten te laten hebben tijdens de wedstrijdjes. Hoe meer balcontacten hoe meer plezier en hoe meer iedere speler leert. Zeerobben denkt dat op deze manier te bereiken. Verder wordt er met ingang van deze competitie geen ranglijst meer bijgehouden. Bij aanvang van het seizoen 2017-2018 zal de KNVB deze regel landelijk invoeren bij de jeugd tot en met JO-08. Met deze nieuwe regel in het vooruitzicht heeft Zeerobben nu al besloten om de landencompetitie zonder ranglijst te gaan spelen. Enige dat nog wordt bijgehouden zijn de 2 penalties na iedere speelronde met het oog op de clubkampioenschappen penalty’s nemen. Aan het einde van de competitie zullen alle teams gehuldigd worden tijdens een prijsuitreiking en is iedereen winnaar!

 

Zaterdag

Met 13 thuiswedstrijden is het in vergelijking met afgelopen weekend een “rustig”  dagje voor Zeerobben. Maar met de start van de Waddenrobkes zal het zaterdagmorgen ongetwijfeld weer druk en gezellig zijn op de sportvelden aan de Achlumerdijk. Om 08.45 wordt er meteen al gestart met 3 wedstrijden. Tussen 10.00 en 11.00 uur staan de volgende 5 jeugdwedstrijden op het programma en zo gaat het nog even door tot ongeveer 13.30 uur. Kortom, vroeg of laat aanwezig? Jeugdvoetbal genoeg. Tot zaterdag. 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vrijwilligerscentrale De Skule Welzijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers

08-03-2017

HARLINGEN - In Harlingen (Maritieme Academie) en Franeker (De Skûle Welzijn) worden inburgeringscursussen en alfabetiseringslessen gegeven voor allochtone mannen en vrouwen, die zich willen voorbereiden op het inburgeringsexamen.

Bomen aan de Havenweg worden vervangen

08-03-2017

HARLINGEN - De 14 iepen aan de Havenweg worden binnenkort vervangen.

Rolling Stones On Air bij RSH

08-03-2017

HARLINGEN - Zaterdag 11 maart a.s. heeft Radio Stad Harlingen weer uitzendtijd gereserveerd voor het radioprogramma Rolling Stones On Air.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
De Lichtboei De Lichtboei Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12