Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

09-11-2016

HARLINGEN – Door de goede weersomstandigheden van de laatste weken zijn er nagenoeg nog geen afgelastingen geweest voor de jeugdafdeling en ligt de competitie dus mooi op schema.

Jeugdjournaal Zeerobben Zeerobben JO11-6 won de streekderby tegen Franeker overtuigend met 7-0. Foto: Frans Bode.

En dat betekend dat er voor de meeste teams nog 3 rondes gespeeld moeten worden tot aan de winterstop. Dan ligt de najaarscompetitie alweer achter ons en maken we ons op voor de overwintering.

 

Dat het niet altijd makkelijk is om tegen de ondersten te voetballen ondervond niet alleen Feijenoord maar ook JO19-1. Het verschil was echter dat Zeerobben wel de punten pakte. Het werd 2-0. Met een 6e plaats en slechts 3 punten achterstand op de koploper is het razend spannend in de hoofdklasse. Zaterdagmorgen een belangrijke wedstrijd voor JO19-1 als Be Quick Dokkum (nummer 3) op bezoek komt. De wedstrijd van JO19-2 werd niet uitgespeeld omdat de tegenstander haar biezen pakte en ermee ophield.

 

JO17-1 kwam in de thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum niet verder dan een 3-3 gelijkspel. Met 14 punten uit 9 wedstrijden staat JO17-1 op een 7e plaats. JO17-3 speelt in de herfst de 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie al. En de start was goed want thuis tegen Stiens werd er met 1-0 gewonnen.

 

Een lastige uitwedstrijd stond er voor JO15-1 op het programma. De ploeg die op een  keurige 6e plaats staat in de hoofdklasse, moest uit naar Buitenpost. Zeerobben gaf goed partij maar verloor toch met 3-0 van de nummer 2 van de ranglijst. Een mooie 4-0 overwinning was er voor ST. Minnertsga/St Jacob. De wedstrijd van JO15-3 tegen koploper AVC JO15-1 was geen wedstrijd. De koploper uit Sexbierum is veel te sterk voor deze klasse en stuurde Zeerobben dan ook met lege handen naar huis.

 

Dat het verlies van vorige week een incident was bewees JO13-1 in de topper tegen Franeker. De ploeg uit Franeker had nog geen punten verloren maar moest afgelopen zaterdag toch haar meerdere erkennen in Zeerobben. JO13-1 won met 1-0 en kruipt weer richting de top. Ook winst voor JO13-2. Zij wonnen vroeg in de ochtend met 5-2 van Oosterlittens. Zeerobben JO13-3 moest met een gelijkspel genoegen nemen tegen fc Harlingen. Een ook JO13-4 speelde een wedstrijd tegen de koploper en verloor. ST Arum/Stormvogels bleek veel te sterk. Tot slot deed JO13-5 zichzelf veel te kort in de wedstrijd tegen AVC. Kans op kans werd gemist waardoor het uiteindelijk 4-4 werd.

 

JO11-1 had een vrij weekend. JO11-2 moest wel aan de bak. Thuis tegen AVC en dat kon Zeerobben niet bolwerken en verloor met dubbele cijfers. De wedstrijd van JO11-3 werd afgelast. Een mooie 7-2 overwinning viel er te noteren voor JO11-4 tegen Frisia. JO11-5 speelde een spannende wedstrijd in Leeuwarden tegen Blauw Wit. Uiteindelijk trok Zeerobben een 2-3 overwinning over de streep. Jo11-6 won de streekderby tegen Franeker met 7-0. En er was ook een mooie en zwaar bevochten overwinning voor JO11-8 op Oosterlittens. De winnende goal viel in de laatste seconden van de reguliere speeltijd dus dolle vreugde. Jo11-9 verloor helaas kansloos van Mulier. Het komt helaas nog steeds voor dat je als team in een compleet verkeerde competitie bent ingedeeld. JO11-9 heeft nu die pech. Zo snel mogelijk richting de voorjaarscompetitie.

 

Een verrassende nederlaag voor JO9-1. Zij staan op een keurige 2e plaats maar verloren met 1-7 van Blauw Wit. Morgen nieuwe kansen. Zeerobben JO9-2 boekte een knappe 3-2 overwinning op Makkum en blijft daardoor koploper in de competitie. Winst ook voor JO9-3 in de wedstrijd tegen Leovardia. Het werd maar liefst 0-7. En ook JO11-4 pakte 3 punten in de wedstrijd tegen St. Anna. Het werd 2-0. JO9-5 verloor kansloos met 13-4 van Tzum. Knap dat Zeerobben er toch nog 4 wist te scoren. Dat getuigt van de juiste spirit. JO9-6 won met 6-3 van Franeker en JO9-7 verloor helaas met 0-4 van Beetgum.

 

Voor sommige teams komt de competitie zo langzamerhand in een beslissende fase terecht. Het is of meedoen om de prijzen of afhaken. Dat maakt het naast de intocht van Sinterklaas nog allemaal veel spannender. Zaterdag weer 17 thuiswedstrijden voor de jeugdafdeling op het Oostersportpark. Gewoon omdat het kan. De Waddenrobkes trappen alweer om 08.30 uur af in hun eigen stadion. Een kwartier later gaat JO13-1 proberen om de stijgende lijn vast te houden tegen Frisia. En kan JO9-2 de koppositie handhaven nu ze fc Harlingen treffen. En wat te denken van de kraker tussen Zeerobben MO13-1 en Franeker MO13-1 om 12.15 uur. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Gewoon op tijd aanwezig zijn is het advies.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Dijkstra & Geelhoed airco service squash competitie van start gegaan.

09-11-2016

HARLINGEN - Na jaren van sponsoring door Simon Bambach waren Sierk Jan Dijkstra en Frank Geelhoed bereid om het stokje over te nemen en daar zijn we zeer content mee en gaan er vanuit dat er weer veel spannende partijen worden gespeeld.

Buurtvereninging Koningsbuurt in actie tegen zwerfafval

09-11-2016

HARLINGEN - De koningsbuurt in Harlingen is (tijdelijk) verlost van zwerfafval.

Teddy Woldendorp ontvangt Jan Jorna Bokaal

09-11-2016

HARLINGEN – Op woensdag 2 november jl. werd in Het Derde Haad te Harlingen de Algemene Ledenvergadering gehouden van ZV De Vikings.

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. De Lichtboei De Lichtboei Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje VVV-TIP Harlingen VVV-TIP Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Almamater Almamater Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats