Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jeugdjournaal Zeerobben

07-09-2017

HARLINGEN - Het is even wennen voor de voetballiefhebbers.

Jeugdjournaal Zeerobben Ook de meisjes zijn deze week van start gegaan met de bekercompetitie. MO11-1 speelde thuis tegen Franeker MO11-1. Het werd 3-13. Foto: Frans Bode.

Het is inmiddels begin september en er is nog geen competitiewedstrijd gespeeld. Voor het eerst start de competitie dit seizoen pas eind september. 23 september om precies te zijn.

 

De voetbalbond heeft ervoor gekozen om de competitie later te laten beginnen en dus ook de bekercompetitie pas deze week van start te laten gaan. Dit heeft o.a. te maken met het feit dat de zomervakanties in Noord pas net ten einde zijn. Het geeft de clubs wat meer lucht om de zaak weer op de rails te krijgen. Bij Zeerobben lijkt alles alweer vol in bedrijf als je het Oostersportpark bezoekt. Op alle velden wordt er alweer volop getraind en de nodige beker- en oefenwedstrijden worden daar tussendoor ook nog eens gespeeld. Nu alweer een enorm gepuzzel voor de wedstrijdsecretaris.

 

Zeerobben gaat de competitie van start met weer een groot aantal jeugdteams. Ook dit jaar komt de club bij JO19 met 2 teams uit en dat is een goed teken. Verder komen bij de junioren zowel de JO17 als de JO15 groep met 3 teams uit.  Bij de pupillen is er het een en ander veranderd. Bij JO13 speelt Zeerobben met 5 teams in competitieverband. Bij de JO11 is dat 7 en bij JO9 4 teams. Nieuw is de groep JO8.  Deze groep speelt dit seizoen net als de spelers van JO9 op een kwart veld 6 tegen 6. Volgens de KNVB ontstaat hierdoor meer balcontact hetgeen beter is voor de ontwikkeling van de spelers. Ook is er geen scheidsrechter meer aanwezig maar een spelbegeleider. Die grijpt alleen in als de spelers er zelf niet meer uitkomen. Deze proef van de KNVB gaat drie jaar duren en zal volgend seizoen ook voor de 10- 11 en 12-jarigen ingevoerd worden. Het vergt de nodige aanpassingen binnen de club maar Zeerobben heeft aan het eind van het vorig seizoen reeds geoefend met dit nieuwe systeem en zich laten voorlichten door afgevaardigden van de KNVB.

 

Het succes van de vrouwen op het EK zal weer veel meiden doen besluiten om ook te gaan voetballen. Bij Zeerobben zijn de meiden al goed vertegenwoordigd. Naast een MO19-team en 2 MO15-teams is er ook nog een MO13-1 en een MO11-1. Zeerobben hoopt dat ook deze groep zal blijven groeien.

 

Naast al deze teams spelen natuurlijk de Waddenrobkes ook nog eens hun eigen onderlinge competitie (Worldleague) op de zaterdagochtend. Met de komst van de nieuwe hoofdjeugdsponsor Assurantiekantoor Froonacker is er een mooie “arena”  gebouwd waar de Waddenrobkes wekelijks hun wedstrijdjes spelen.

 

Zo’n grote jeugdafdeling vergt uiteraard een goede communicatie. Naast het dagelijks bestuur zijn er binnen de jeugdafdeling leeftijd coördinatoren werkzaam die veel contact met de trainers en leiders hebben en daar waar nodig kunnen assisteren. Daarnaast heeft Zeerobben dit jaar een hoofd jeugdopleidingen aangesteld.  Met de komst van Koos Heising wil de vereniging een volgende stap zetten in de verdere professionalisering van de jeugdopleiding om daarmee de stap van de jeugdafdeling naar de senioren kleiner te maken.

 

Of dit ook allemaal gaat lukken zal de komende jaren moeten gaan blijken.  Eerst zal de bekercompetitie afgewerkt moeten worden. Vervolgens zal op 23 september a.s. de competitie voor alle teams van start gaan.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oud Harlingen op Open Monumentendag

07-09-2017

HARLINGEN - Zaterdag 9 september is Open Monumentendag.

Ruim 90 deelnemers bij jubileumtocht Zeezwemtocht!

07-09-2017

HARLINGEN - Weersomstandigheden spelen een rol van betekenis!

Afslag Harlingen seizoen 2017-2018

07-09-2017

HARLINGEN - De zomervakantie is weer voorbij.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen