Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jarig Harlinger Volkstoneel speelt Vreemde Veugels

06-02-2017

HARLINGEN – De kaartverkoop voor het blijspel Vreemde Veugels van het Harlinger Volkstoneel op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart is dinsdag 7 februari gestart.

Jarig Harlinger Volkstoneel speelt Vreemde Veugels Foto: Studio Jurjen Backer Dirks

Het Harlinger Volkstoneel bestaat tien jaar en dat wordt gevierd met het publiek. Hoewel het altijd een feest is een voorstelling van dit curieuze gezelschap bij te wonen, wordt het dit jaar extra plezant onder andere door de traktatie op een kopje thee/koffie met gebak.

 

Het blijspel Vreemde Veugels is geschreven door moeder en dochter Doet en Aleid Velthuis die hun prettig gestoorde creativiteit weer voluit hebben laten stromen. Het stuk, onder regie van schrijfster Doet Velthuis, speelt zich af op de (fictieve) noodlijdende en verlopen Harlinger camping 'ut Protternest', eigendom van moeke Koekoek en haar twee zoons. Zoon Cas is wereldkampioen luchtfietsen, zijn broer Rob is zo zen dat hem bar weinig uit handen komt. Moeke staat er grotendeels alleen voor en ze wil zo graag rust. Die is haar echter niet gegund.

De campinggasten en andere figuren komen van heinde en verre naar de camping. Zo zijn er vaste Deutsche gasten de Parkietsjes, sportvissers de Reigers uit Drenthe en nieuwkomers de Goudvinken uit de Randstad. Uit het nabij gelegen Harlinger Oosterpark komen Jan en Truus Post, alias de Postduven, die hun caravan op ut Protternest ieder jaar verkiezen boven hun comfortabele woning. Een ieder heeft zijn of haar eigen beweegreden om naar de camping te komen en de grote vraag is dan ook wie nu eigenlijk de vreemde veugel is.

 

Tien jaar Harlinger Volkstoneel

Het Harlinger Volkstoneel viert dit jaar haar tienjarig bestaan. De vereniging is ontstaan na het grote succes van de Ouwe Seunendag in 2005, waarop het historische toneelstuk Barge(r)bieten is opgevoerd. Een aantal van de vele deelnemers aan deze productie is destijds zo enthousiast geworden dat het verder wilde met toneel en zo geschiedde. Eerst vertaalde Doet Velthuis bestaande toneelstukken in het Harlingers en schreef zij er enkele liedjes bij met een nieuwe tekst op een bestaande, pakkende melodie. Dit concept sloeg bijzonder goed aan bij het toen nog voornamelijk uit Harlingers bestaande publiek. Inmiddels weten ook veel mensen van buiten de stadsgrenzen Het Harlinger Volkstoneel te waarderen.

Als snel ging Doet Velthuis zelf de toneelstukken schrijven, speciaal voor het Harlinger Volkstoneel. Eerst alleen, maar de laatste jaren in een steeds groter groeiende samenwerking met haar dochter Aleid en altijd inclusief een aantal pakkende en soms emotionele liedjes die het toneelspel ondersteunen.

De liedjes werden in de beginjaren door de spelers zelf gezongen. Zingen is echter een vak apart en het muzikale talent van de spelers liet zachtgezegd iets te wensen over. Gelukkig meldden zich de al even enthousiaste leden van de Harlinger band Just4Fun, die het muzikale gedeelte voor hun rekening wilden nemen. De bijdrage van deze huisband maakt een avond Harlinger Volkstoneel tot een unieke ervaring en een voorstelling geven zonder deze vier heren is dan ook geen optie meer.

Waar veel toneelverenigingen moeite hebben met het vinden van nieuwe spelers, verloopt dat bij Het Harlinger Volkstoneel heel natuurlijk. Ook dit jaar is er weer een aantal talentvolle debutanten en de verwachting is dan ook dat het gezelschap zo nog tien jaar vooruit kan.

 

Kaartverkoop

Vreemde Veugels wordt in totaal vier keer opgevoerd op vrijdag 17 en zaterdag 18 maart, beide dagen om 14.00 en 20.00 uur. De voorstelling op de vrijdagmiddag is al uitverkocht.  Voor de overige voorstellingen zijn kaarten te koop bij Zensa, VVV en Poiesz in Harlingen. Ook kunnen kaarten besteld worden bij Ada Huizenga op telefoonnummer 0517-416165.

 

Zie ook: Harlinger volkstoneel speelt vreemde veugels. in de Harlinger UITagenda.

 

Eten, Drinken, Uitgaan

Meer nieuws

fc Harlingen wint verdiend van vc Trynwalden

06-02-2017

HARLINGEN - Vanaf het eerste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Schram, lieten de spelers van fc Harlingen zien dat ze vanmiddag wilden winnen.

Bij PLUS spaar je nu voor slimme keukenaccessoires van Joseph Joseph

06-02-2017

HARLINGEN - Zo wordt het maken van goed eten nog makkelijker!

Zeekadetkorps Harlingen aanwezig op de open dag van Maritieme Academie Harlingen

06-02-2017

HARLINGEN - Aanstaande zaterdag 11 februari zijn de zeekadetten van het Zeekadetkorps Harlingen aanwezig bij de open dag van de Maritieme Academie Harlingen.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam