Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Jan Hoogland winnaar op de vlucht Morlincourt en Tilburg

05-09-2016

HARLINGEN - Voor de achtste en tevens Nationale wedvlucht Jonge- Duiven zijn donderdag 1 september maar een 38-tal duiven ingekorfd.

Voor Morlincourt op 436 km en voor de tweede Natour vanuit Weert 214 km zijn er afgelopen vrijdag 49 duiven ingekorfd. Het slechte weer werd spelbreker waardoor de duiven naar andere losplaatsen zijn vervoerd.

 

De Natour

De duiven van de Natour zouden dus naar Weert gaan maar werden meteen naar Tilburg op 185 km gereden om daar de buien af te wachten. Er kon om 10.20 uur gelost worden met een zuidwestenwind. Het was op het hok van Jan Hoogland waar de eerste twee prijsduiven vielen waarvan de eerste de 551 het snelst terug was en daarmee de eerste prijs verdiende. Zijn duivin had dit gedaan met een snelheid van 1392 meter per minuut, goed voor een derde plaats in het ACG samenspel A van 701 duiven. De door Cor Nijkamp aangeboden bloemen kon hij dus in ontvangst nemen. Ook de tweede prijsduif was van Jan met een vierde plek in het ACG. De derde prijsduif was van Age Zijlstra met een negende plaats in het ACG. Sjoerd en Rutger Zwart legden beslag op de Luxe prijs van deze week. De gewonnen vleesprijzen waren voor Age Zijlstra, Jan Hoogland, Sjoerd en Rutger Zwart. 

 

Uitslag van deze Natour vlucht met tussen haakjes het aantal ingezette duiven.

J. J. Hoogland (10) 1.2.4.5.7.8.10.12

A. A. Zijlstra (.20) 3.11.16

Sjoerd en Rutger Zwart (10) 6.9.13.14. 15..

 

Harlinger Courant Flevodruk nieuwe leider na de tweede Natour Sponsor Vlucht

Na de tweede Natour vlucht heeft Flevodruk het leiderschap in de bedrijven sponsorcompetitie overgenomen van Bouwbedrijf Bruinsma die is nu op drie en Dienstverlening Harlingen Vormer 36 heeft zich daartussen genesteld.

 

De stand 

1 Harlinger Courant/Flevodruk

2 Dienstverlening Harlingen Vormer 36

3 Bouwbedrijf Bruinsma BV 

4 Café Tuinzicht in de Nieuwstraat 

5 Cor Nijkamp Bloemen

6 Beheer en Onderhoudsbedrijf Smit Vlieland 

7 Brasserie De Jasmijn op de Grote Bredeplaats

8 Copini brillen en Contactlenzen

9 Visser Containers en Recycling

10 De Smulpot het lekkerste winkeltje van Harlingen

11 Harlingenboeit.nl

12 Hotel Zeezicht Vlieland

13 Nauta’s Schildersbedrijf

14 Bierma voor al uw bestrating 

15 Slagerij Marten van de Zee op de Spekmarkt

16 Roxa Consultants Totaalontzorgers

17 Grafisch Centrum Harlingen

18 Harlinger Timmerbedrijf 06-57427688

19 Frits Werther Scheepsreparatie Harlingen       

 

De Jonge – Duiven

De duiven van deze tour vlogen hun achtste en laatste vlucht de Nationale vanuit Morlincourt. Daar werden ze om 9.30 uur gelost voor de 436 km met een westzuidwesten wind op naar Harlingen. Hier was het ook het hok van Jan Hoogland waar de eerste prijsduif werd geklokt de 728 had de afstand afgelegd met 1309 meter per minuut. Ook de tweede en derde prijsduif werd door Jan geklokt met een 50e, 51e en 67e plaats in het ACG van 1058 duiven. Jan Hoogland en Gorrie Lambregts waren overigens de enigste twee deelnemers van de vereniging aan deze vlucht. Van de 13 prijsduiven waren 12 van Jan en de 9e prijsduif van Gorrie op Terschelling.

 

J. J. Hoogland (30) 1.3.4.5.6.7.10.11.12.13.

Gorrie Lambregts (8) 9.

 

Eindstand  Jonge – Duiven Tour

Onaangewezen

1 Jan Hoogland

2 Sjoerd en Rutger Zwart

3 Age Zijlstra

4 Gorrie Lambregts

5 Willem Brusselman

Aangewezen

1 Jan Hoogland

2 Sjoerd en Rutger Zwart

3 Gerrit de Koe

Duifkampioen

Sjoerd en Rutger Zwart met de 6-1027013

 

  • De eindstand en winnaar van de sponsor Jonge – Duiven competitie wordt ze spoedig mogelijk bekendgemaakt.

 

Bedrijfsleven Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fryslân pauzeert zoektocht opvanglocaties vluchtelingen

05-09-2016

HARLINGEN - Doordat er minder vluchtelingen het land binnenkomen dan verwacht, hoeven gemeenten voorlopig geen werk meer te maken van nieuwe opvanglocaties.

Hoeveel suiker zit er in frisdrank?

05-09-2016

HARLINGEN - Weet jij hoeveel suiker er in frisdrank zit?

Bijna is het zo ver... Heerlijk Harlingen 2016!

05-09-2016

HARLINGEN - Even onthaasten, bekenden opzoeken, iets te vieren hebben, bijkletsen... of gewoon zomaar even weg en lekker genieten van een heerlijk weekend nazomeren.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Haarmode Cats Haarmode Cats Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier de Groot Atelier de Groot Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje