Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Jacqueline Huizenga (PvdA Harlingen) blikt terug en kijkt vooruit

14-03-2018

HARLINGEN - Kandidaat-raadslid Jacqueline Huizenga (plek 3) blikt terug en kijkt vooruit op de uitdagingen binnen het sociaal domein, werk en onderwijs en de manier waarop PvdA Harlingen dit aan wil pakken.

Jacqueline Huizenga (PvdA Harlingen) blikt terug en kijkt vooruit Jacqueline Huizenga. Foto: Joachim de Ruijter

Veel plannen zijn er de afgelopen vier jaar gemaakt en uitgevoerd in onze mooie stad. De tijd gaat soms zo snel dat je wel eens ‘vergeet” wat er de afgelopen jaren allemaal is gerealiseerd. Bij het voorbereiden van onze campagne passeren deze allemaal weer even de revue en zie je wat er allemaal is gebeurd de afgelopen jaren, daarnaast worden ook de nieuwe plannen besproken en wat we de komende vier jaar graag zouden willen. Waarbij natuurlijk ook veel afhankelijk is wat de uitslag van de verkiezingen wordt en wie in de nieuwe coalitie gaan plaatsnemen.

 

Mijn hart ligt bij het sociaal domein en ik zie dat er nog zeker verbeteringen nodig zijn, vooral bij eenzaamheid onder ouderen evenals de aandacht voor deze groep, ook in de verpleeghuizen. Ik heb uit eigen ervaring gezien dat dit hier en daar nog zeker verbeterd kan worden. Ook meer aandacht voor de zgn. “armoedeval” is een punt waar

de komende jaren wat mij betreft meer aandacht voor zou moeten komen. Inwoners die net “buiten de boot” vallen voor wat betreft toeslagen en/of andere voorzieningen.  Er is een grote groep die hier mee te maken heeft en daardoor financieel soms ook klem komt te zitten.

 

Werk is voor ons een belangrijk punt, werk geeft toekomstperspectief en een manier om uit de “armoede” te ontsnappen. Hierbij zijn we afhankelijk van ondernemers die zich hier in onze stad willen vestigen, de gemeente zou hierin actief moeten blijven opereren om bedrijven te faciliteren. Daarnaast denk ik dat praktijkonderwijs ogelijkheden biedt. In samenwerking met de bedrijven zou dit  kunnen helpen om het tekort aan “vakmensen” het hoofd te bieden.

 

Ik denk dat we op de goede weg zijn om onze kinderen gelijke kansen te bieden door middel van de voorschool voor peuters en de voorzieningen die er zijn om ieder kind te kunnen laten deelnemen aan sport, cultuur en schoolactiviteiten etc. via het kindpakket en stichting leergeld. Vorig jaar is hier meer dan 500 keer een beroep op gedaan, dus de behoefte is er.

 

Afgelopen vier jaar is er veel gebeurd op dit gebied, onze wethouder Hein Kuiken heeft de afgelopen jaren laten zien dat hij deze opgave met veel passie en kennis van zaken heeft uitgevoerd. Ik hoop dat hij de komende vier jaar, net als mij, zich op dezelfde manier mag blijven inzetten hiervoor! Onze stad verdient een goed sociaal beleid!

 

De keuze is aan u!

 

Jacqueline Huizenga - Lijst 1 plek 3

 

Gemeente Politiek & Maatschappij Zorg & Welzijn

Meer nieuws

CDA Harlingen stelt haar kandidaten voor

14-03-2018

HARLINGEN - Vandaag stellen we aan u voor: kandidaat Sietse Zoodsma, nummer 2 op de kandidatenlijst van CDA Harlingen.

Iedereen is welkom in het openbaar onderwijs

14-03-2018

HARLINGEN - Woensdag 21 maart houden de drie openbare Kindcentra ’t Wad, Het Noorderlicht en Middelstein hun jaarlijkse open dag.

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie 09-03-2018

14-03-2018

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Ons Food&Wine Ons Food&Wine Haarmode Cats Haarmode Cats Zensa Moda Zensa Moda HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Dio Jurien Dio Jurien Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns
Almamater Almamater Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen