HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Open Dagen RSG Simon Vestdijk

Harlingen – 7 februari 2018 Franeker – 8 februari 2018
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Inwoners en professionals in gesprek over gezondheid in Plan Zuid

03-11-2017

HARLINGEN - Op woensdag 1 november 2017 hebben inwoners van Plan Zuid gesproken met professionals over de gezondheid in hun wijk.

Doel van deze werksessie was om meer inzicht te hoe inwoners in een wijk gezond kunnen blijven en op welke manier samenwerking tussen professionals bevorderd kan worden.

 

Gezondheid van inwoners

De gezondheid van inwoners profiteert wanneer zorgprofessionals elkaar goed kunnen vinden. Daarnaast is het belangrijk dat professionals de behoefte van de inwoners uit de wijk goed kennen en daarbij aansluiten. Het is belangrijk om de uitdagingen van vandaag met elkaar te bespreken en aan te pakken. Denk hierbij de stijging van het aantal chronische zieken, de toenemende werkdruk en de zorgkosten. In veel wijken waaronder Plan Zuid worden steeds meer initiatieven gestart die een belangrijke rol kunnen spelen om deze uitdagingen aan te pakken. Tijdens de werksessie zijn professionals en inwoners hierover in gesprek gegaan.

 

Soms heb je het gevoel er alleen voor te staan

Tijdens de werksessie hebben 4 inwoners deelgenomen. Daarnaast was er een afvaardiging van de huisartsen, VNN, GGZ, kredietbank, Empatec, De Bouwvereniging, de Dienst SoZaWe NW-Fryslân, Tekst Advies Support en het Gebiedsteam aanwezig. De aanwezigen kijken positief terug op de werksessie. De Bouwvereniging: “ Het is goed om samen kritisch te kijken naar onze aanpak en hier van leren. Soms heb je het gevoel er alleen voor te staan. Door deze werksessie kennen we elkaar beter en weten we dat we er samen voor staan.”  Een werkgroep met onder andere inwoners en de gemeente gaat nu aan de slag met de uitkomsten van de werksessie. Hierbij komt centraal te staan hoe we met elkaar in gesprek blijven en contact blijven houden met de inwoners én de zorgprofessionals onderling.

 

Pilotlocatie RIVM

De gemeente Harlingen is één van de 20 pilotlocaties in Nederland waar een werksessie georganiseerd is om zo betrokkenen in het publieke domein samen te laten nadenken over de gezondheid op wijkniveau. De werksessie is georganiseerd vanuit het RIVM, in samenwerking met de GGD Fryslân, ROS Fryslân en de gemeente Harlingen. Doel van de pilot is te komen tot lokale plannen en overlegstructuren tussen de verschillende professionals die aansluiten bij de behoefte van de inwoners uit de wijk. Daarnaast worden de uitkomsten van de werksessies onderdeel van de opleidingen voor gezondheidsprofessionals zoals huisartsen en praktijkondersteuners.

Zorg & Welzijn

Meer nieuws

N31 Harlingen afgesloten

03-11-2017

HARLINGEN - In de nacht van maandag 6 op dinsdag 7 november wordt de N31 bij Harlingen definitief afgesloten.

Pleegouder worden

03-11-2017

HARLINGEN - Opgroeien in een gezin.

Uw duimdruk in blauw op een tegel?

03-11-2017

HARLINGEN - Stichting ‘V84H25’ houdt morgen, zaterdag 4 november een informatiedag over de obligatie-uitgifte ten behoeve van het belevings- en bezoekerscentrum Fries Blauw in Harlingen.

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier de Groot Atelier de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Karsten Wonen Karsten Wonen
Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad