Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Inschrijving jaarlijkse Doe-middagen Maritieme Academie Harlingen geopend

27-10-2017

HARLINGEN - De leerlingen uit groep 7 en 8 van het basisonderwijs weten de weg naar de Doe-middagen van de Maritieme Academie Harlingen elk jaar goed te vinden.

De Doe Middagen worden dit jaar gehouden op woensdag 8 en woensdag 15 november aanstaande in en rondom het schoolcomplex aan de Almenumerweg 1 in Harlingen. Leerlingen kunnen kiezen naar welke datum hun voorkeur uitgaat. De inschrijving voor deelname – via de website van de school – is inmiddels geopend en de aanmeldingen stromen al binnen. De leerlingen die meedoen aan de Doe Middagen zijn vooral afkomstig uit Noord- en Oost-Nederland en de Kop van Noord-Holland.

 

Lekker actief en veel te beleven

In een programma - dat duurt van 14.30 tot 17.00 uur - maken de basisschool leerlingen op een speelse manier kennis met de vele facetten van de maritieme opleidingen. In kleine groepjes nemen zij – onder begeleiding – deel aan tal van activiteiten. In het oog springend zijn een bezoek aan het nieuwe simulatoren centrum waar volgens de meest geavanceerde programma’s het varen ‘levensecht’ wordt nagebootst. Ook brengen de leerlingen een bezoekje aan het splinternieuwe ‘legolokaal’ dat omstreeks de Doe Middagen wordt opgeleverd en waar robotisering en autonoom varen op het lesprogramma staan.

 

Verder staat op het programma: roeien in vletjes bij de school, het maken van een blaasvoertuig, leggen van zeemansknopen, schakelen van navigatieverlichting en een rondleiding in de huisvesting waar leerlingen vanaf groep 3 ongeveer 160 dagen per jaar studeren en wonen. Tijdens beide Doe Middagen ligt het opleidingsschip MS Emeli in Harlingen afgemeerd. Met de schoolbus worden de leerlingen van en naar het schip gebracht. Op de school is een lokaal als voorlichtingscentrum ingericht waar het opleidingen aanbod wordt gepresenteerd en toegelicht. Voor ouders en begeleiders is er een speciaal Oudercafé waar schoolleiding en docenten Informatie verstrekken en vragen beantwoorden.

 

Om het programma zo goed mogelijk te laten verlopen, is aanmelding vooraf gewenst. Dat kan via de website www.maritiemeacademieharlingen.nl. Op de homepage staat een button die naar informatie en het aanmeldingsformulier over de Doe Middagen leidt.

 

Onderwijs

Meer nieuws

Vrijwilligerswerk?! Met veel plezier!

27-10-2017

HARLINGEN - Mieke, vrijwilligster bij Opstap(je) Harlingen.

Reacties

Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Vogelaar Audio Vogelaar Audio VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Hema Harlingen Hema Harlingen
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats