Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Inrichtingsplan Nieuwe N31 vastgesteld

14-12-2016

HARLINGEN - De vrijkomende grond in de directe omgeving van de N31 wordt ingericht als groene omgeving met onder andere bomen, heggen, struiken, waterpartijen en volkstuintjes.

Het gaat in totaal om 14-15 hectare. Vandaag heeft het College van B&W ingestemd met het inrichtingsplan.

 

Visie van het inrichtingsplan

Met de realisatie van de verdiepte N31 ontstaat de mogelijkheid om de twee delen van de stad ruimtelijk weer met elkaar te verbinden. Het inrichtingsplan laat zien op welke manier de groene omgeving rondom de weg wordt ingericht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van drie elementen:

  • Een continue bloemrijke grasweide waar vooral bijen en vlinders op af komen.
  • Waterpartijen die parallel lopen met de N31 of met de straten en bebouwing van de stad.
  • Bomen, struiken en hagen die aansluiten op de inrichting van de stad.

Deze drie elementen hebben allemaal als doel het open gebied aan te laten sluiten op de stad waardoor de ruimtelijke tweedeling van de oude N31 niet meer bestaat.

 

Volkstuintjes, wandelpaden en fietsroutes

Bij het opstellen van het inrichtingsplan zijn op verschillende momenten omwonenden en andere geïnteresseerden gevraagd mee te denken. Uit deze meedenksessies is veel waardevolle input gekomen. Zo zijn er in het inrichtingsplan volkstuintjes ingetekend aan de Kimswerderweg. Ook is er gekozen voor continue bloemrijke grasweides zodat het Elfstedenbijenlint langs de N31 kan worden gerealiseerd. Daarnaast wordt het archeologisch monument (terp) langs de Oude Trekweg extra herkenbaar gemaakt door deze te omzomen met een wandelpad. Tot slot wordt een aanzet gemaakt om het in de toekomst mogelijk te maken een rondje Midlum te maken. Hiervoor nabij Midlum een aantal wandelpaden aangelegd. De routes van de reeds geplande fietspaden worden ingericht.

Wethouder Harry Boon is tevreden over de totstandkoming van het door de N31 gemaakte inrichtingsplan. “We hebben het inrichtingsplan opgesteld in samenspraak met omwonenden en andere geïnteresseerden. Dit heeft geleid tot een prachtige, groene invulling van het gebied zonder dat het afbreuk doet aan de gedachte twee stadshelften met elkaar te verbinden. Door de ruime opzet van de inrichting blijven er voor de toekomst voldoende mogelijkheden over. ”

 

Uitstel besluit parktuinen

Nabij de Maritieme Academie is in het inrichtingsplan ruimte ingetekend van drie parktuinen waar speel- en fitnessvoorzieningen kunnen komen. Het zal dan gaan om een tijdelijke invulling omdat op deze locatie in de toekomst mogelijk gebouwd gaat worden. Het College van B&W heeft vandaag besloten over dit onderdeel van het inrichtingsplan nog geen besluit te nemen. Dit volgt eind 2017 kort voordat de uitvoering van deze parktuinen opgepakt gaat worden. Op dat moment zal worden bekeken of het zinvol is om in deze tijdelijke voorziening te investeren gelet op mogelijke toekomstige ontwikkelingen op deze locatie.

 

De werkzaamheden zijn onderdeel van het gehele project N31 en starten naar verwachting na de zomer van 2017. De aanleg van de N31 is een gezamenlijke opdracht van Rijkswaterstaat, Provincie Fryslân en de gemeente Harlingen.

 

Snel naar

www.n31harlingen.nl 

 

Download

 

Gemeente Regio

Meer nieuws

Grensweg Harlingen wordt verkeersveilig ingericht

14-12-2016

HARLINGEN - De Grensweg in Harlingen wordt verkeersveilig ingericht door de fietspaden te scheiden van de weg.

Visveiling Urk wil investeren in steiger Harlingen

14-12-2016

HARLINGEN - Visveiling Urk wil investeren in de aanleg van een zogenaamde zaagtandsteiger in de haven van Harlingen.

Toprestaurant Havenmantsje vernieuwd

14-12-2016

HARLINGEN - Het Harlinger toprestaurant Havenmantsje is vernieuwd.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant
Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Dio Jurien Dio Jurien Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen