CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ingezonden: Verbaasd over kwikuitstoot REC

01-03-2017

HARLINGEN - Met verbazing heb ik, Etsko Nap, kennisgenomen over de kwikuitstoot van de afvaloven (REC) in Harlingen.

Ingezonden: Verbaasd over kwikuitstoot REC Foto: Anna Zuidema

Door Etsko Nap

 

Wederom is gebleken dat we als inwoners behoorlijk voor de gek worden gehouden door provincie Friesland en de gemeente Harlingen. Kwik is een zeer gevaarlijke kankerverwekkende stof, die wordt uitgestoten door afvaloven Harlingen.

 

Wanneer gaan onze volksvertegenwoordigers in Harlingen nu eindelijk eens kiezen voor hun bevolking en niet voor het geld dat er mee wordt verdiend.

 

B en W hebben ook de plicht om voor hun bevolking in Harlingen op te komen als het gaat om gezondheid. Wanneer tonen ze de moed en lef om tegen provincie Friesland te zeggen, nu onmiddelijk dicht en ontmantelen. Hoe duidelijk wil je het nog hebben? Keer op keer zijn we voor de gek gehouden, ook nu weer blijkt dit uit officiele stukken van de provincie. Ik als inwoner van Harlingen geef wel om de in gevaar zijnde gezondheid van onze kinderen, kleinkinderen en mede burgers van Harlingen.

 

Wanneer doen onze volksvertegenwoordigers hun plicht om ons hier tegen te beschermen, of blijft het alleen maar bij volksverlakkerij. We zijn toch met zijn allen behoorlijk voor de gek gehouden? Toen Afvaloven Nee tijden terug demonstreerde en kenbaar maakte -tegen te zijn- en zich zorgen maakte om de gezondheid waren er inwoners van Harlingen die erbij stonden en ze nog net niet uitlachten, nu een paar jaar later hebben ze een punt over dit item. Wanneer worden we nu eindelijk eens wakker met elkaar en gaan we hiertegen masaal protesteren, of een brief schrijven naar Ben W om te vragen om te stoppen!

 

En kom nu niet steeds met het verhaaltje, het helpt toch niets, want pas als je niets doet ben je mede schuldig en heb je geen recht van spreken. Ga in de pen, deel masaal op facebook en maak waar dan ook kenbaar dat je er op tegen bent en deze afvaloven dicht moet. Maak onze volksvertegenwoordigers duidelijk dat ze nu voor ons moeten kiezen en niet voor de geldelijke belangen.

 

Hoe durf je als volksvertegenwoordiger de bevolking van Harlingen nog recht in de oven kijken, jullie moeten je schamen!

 

 


Ingezonden brieven zijn reacties van bezoekers op gebeurtenissen in Harlingen e.o., artikelen of eerder ingezonden brieven.

Heb je wat te vertellen of mede te delen? Ben je het ergens niet mee eens? Of wil je reageren op een artikel? Wij zien graag dat artikelen op Harlingenboeit.nl tot stimulerende en respectvolle discussies leiden. Een ingezonden brief kun je insturen via de mail info@harlingenboeit.nl.

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente

Meer nieuws

Persverklaring REC

01-03-2017

HARLINGEN - Op maandag 27 februari verscheen op de website van de Stichting Afvaloven Nee een bericht over de kwikemissies van de REC in Harlingen.

t/m 5 maart: Pake en Beppe gaan nog even door

01-03-2017

HARLINGEN - De voorjaarsvakantie in Noord is al weer voorbij, maar die van Midden-Nederland is volop aan de gang.

Harlingen Live: muzikaal rondje door de stad

01-03-2017

HARLINGEN - Na een succesvol foodfestival op de Dokkade organiseert Asief William zaterdag 4 maart a.s. in samenwerking met totaal 8 horecagelegenheden het muziekevent "Harlingen Live".

Reacties

Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hema Harlingen Hema Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Fotografie Dorus Fotografie Dorus Almamater Almamater Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Dio Jurien Dio Jurien Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats