Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Rondvlucht boven Harlingen

Rondvlucht boven Harlingen

Spaar nu vliegensvlug voor hoge korting bij PLUS Lunenborg! U kunt de spaarkaart afhalen in de winkel.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ingezonden: Harlingen, een bruisende stad?

11-06-2017

HARLINGEN - Ik had mijn touringcar op het parkeerterrein Westerzeedijk geplaatst, vrijdagavond de 9de juni om zaterdag 10 juni vroeg met mensen van Empatec naar Emmen, De Wildlands te vertrekken voor een personeel uitje.

Door Joop van der Heide

 

Welk een verrassing onder de ruitenwisser: ‘aankondiging van beschikking’ 90 euro plus 9 euro administratiekosten. Er staat inderdaad een bord met de tekst ‘verboden te parkeren tussen 0 en 08.00 uur’. Natuurlijk het was Oerol weekend en ja officieel mag daar niet geparkeerd worden, maar naast een kermiswagen was het terrein maagdelijk leeg. De enthousiaste ambtenaar was dus na 0 uur op pad gegaan kon geen bekeuringen kwijt aan personenauto’s en hup dan maar de bus een prent. De gemeente zal trots op hem of haar zijn.

 

Al jaren vraagt de touringcar branche om parkeergelegenheid voor bussen als ze met groepen naar Harlingen komen. Gemiddeld 50 personen die bijvoorbeeld na een stadswandeling met een volle beurs de stad in gaan. Niet belangrijk kennelijk. In de branche wordt door chauffeurs al veelvuldig aangegeven Harlingen? Dagtocht? Niet doen! Veel belangrijker is om cruiseschepen een warm welkom te bereiden tegen een enorme kostenpost voor geschikt maken haven bijvoorbeeld. De opvarenden de stad in boodschappen doen? Nee hoor alles is aan boord. In het kader van vriendelijk Harlingen moet me nog iets van het hart dat niet zoveel met toerisme te maken heeft maar wel met de ambtelijke organisatie.

 

Als secretaris van het Centraal Comité 1945 vraag ik in februari vergunning aan voor de kermis die maandag 12 juni begint. Zaterdagmiddag 10 juni (!) valt na vijf uur de vergunning in de bus. Een batterij aan maatregelen en vergunningeisen met op een drietal punten een naam van een ambtenaar waarmee overlegd moet worden over verkeersituaties bijvoorbeeld en die uitdrukkelijk toestemming moet geven. Dan staat er heel fijntjes: ‘U dient wel op tijd contact met deze ambtenaren te zoeken’!!! en dan: u dient ook gedurende het evenement minstens 10 gediplomeerde en gecertificeerde EHBO’ers actief te hebben. Daar wil ik meer van weten ik bel en hoor: ‘De gemeente is gesloten’. Ik denk: laat ook maar zitten. De gemeente jaagt niet alleen toeristen de stad uit, maar zorgt er ook voor dat de vrijwilligers die evenementen organiseren er helemaal klaar mee zijn.

 

Harlingen? Een bruisend (vergunning) stadje? niet lang meer denk ik…  

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Oerol zwaait Joop Mulder uit

11-06-2017

HARLINGEN - De festivalbezoekers van Oerol stonden zaterdagmiddag massaal op de haven van West-Terschelling.

Aanmelden Tobbedansen

11-06-2017

HARLINGEN - Op 31 augustus a.s. wordt voor de vierde achteréénvolgende keer weer het Tobbedansen Harlingen georganiseerd.

Trekker Elfstedentocht door Harlingen

11-06-2017

HARLINGEN - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni werd de Trekker Elfstedentocht voor de 23e keer verreden.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen
Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Vogelaar Audio Vogelaar Audio Almamater Almamater