Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk koop je bij Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen! Het beste vuurwerk bij je in de buurt. Direct online vuurwerk kopen tot 29 december 23:59!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Ingezonden: Harlingen, een bruisende stad?

11-06-2017

HARLINGEN - Ik had mijn touringcar op het parkeerterrein Westerzeedijk geplaatst, vrijdagavond de 9de juni om zaterdag 10 juni vroeg met mensen van Empatec naar Emmen, De Wildlands te vertrekken voor een personeel uitje.

Door Joop van der Heide

 

Welk een verrassing onder de ruitenwisser: ‘aankondiging van beschikking’ 90 euro plus 9 euro administratiekosten. Er staat inderdaad een bord met de tekst ‘verboden te parkeren tussen 0 en 08.00 uur’. Natuurlijk het was Oerol weekend en ja officieel mag daar niet geparkeerd worden, maar naast een kermiswagen was het terrein maagdelijk leeg. De enthousiaste ambtenaar was dus na 0 uur op pad gegaan kon geen bekeuringen kwijt aan personenauto’s en hup dan maar de bus een prent. De gemeente zal trots op hem of haar zijn.

 

Al jaren vraagt de touringcar branche om parkeergelegenheid voor bussen als ze met groepen naar Harlingen komen. Gemiddeld 50 personen die bijvoorbeeld na een stadswandeling met een volle beurs de stad in gaan. Niet belangrijk kennelijk. In de branche wordt door chauffeurs al veelvuldig aangegeven Harlingen? Dagtocht? Niet doen! Veel belangrijker is om cruiseschepen een warm welkom te bereiden tegen een enorme kostenpost voor geschikt maken haven bijvoorbeeld. De opvarenden de stad in boodschappen doen? Nee hoor alles is aan boord. In het kader van vriendelijk Harlingen moet me nog iets van het hart dat niet zoveel met toerisme te maken heeft maar wel met de ambtelijke organisatie.

 

Als secretaris van het Centraal Comité 1945 vraag ik in februari vergunning aan voor de kermis die maandag 12 juni begint. Zaterdagmiddag 10 juni (!) valt na vijf uur de vergunning in de bus. Een batterij aan maatregelen en vergunningeisen met op een drietal punten een naam van een ambtenaar waarmee overlegd moet worden over verkeersituaties bijvoorbeeld en die uitdrukkelijk toestemming moet geven. Dan staat er heel fijntjes: ‘U dient wel op tijd contact met deze ambtenaren te zoeken’!!! en dan: u dient ook gedurende het evenement minstens 10 gediplomeerde en gecertificeerde EHBO’ers actief te hebben. Daar wil ik meer van weten ik bel en hoor: ‘De gemeente is gesloten’. Ik denk: laat ook maar zitten. De gemeente jaagt niet alleen toeristen de stad uit, maar zorgt er ook voor dat de vrijwilligers die evenementen organiseren er helemaal klaar mee zijn.

 

Harlingen? Een bruisend (vergunning) stadje? niet lang meer denk ik…  

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Oerol zwaait Joop Mulder uit

11-06-2017

HARLINGEN - De festivalbezoekers van Oerol stonden zaterdagmiddag massaal op de haven van West-Terschelling.

Aanmelden Tobbedansen

11-06-2017

HARLINGEN - Op 31 augustus a.s. wordt voor de vierde achteréénvolgende keer weer het Tobbedansen Harlingen georganiseerd.

Trekker Elfstedentocht door Harlingen

11-06-2017

HARLINGEN - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni werd de Trekker Elfstedentocht voor de 23e keer verreden.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam IJssalon Min12 IJssalon Min12
Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Dio Jurien Dio Jurien