CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Ingezonden: Harlingen, een bruisende stad?

11-06-2017

HARLINGEN - Ik had mijn touringcar op het parkeerterrein Westerzeedijk geplaatst, vrijdagavond de 9de juni om zaterdag 10 juni vroeg met mensen van Empatec naar Emmen, De Wildlands te vertrekken voor een personeel uitje.

Door Joop van der Heide

 

Welk een verrassing onder de ruitenwisser: ‘aankondiging van beschikking’ 90 euro plus 9 euro administratiekosten. Er staat inderdaad een bord met de tekst ‘verboden te parkeren tussen 0 en 08.00 uur’. Natuurlijk het was Oerol weekend en ja officieel mag daar niet geparkeerd worden, maar naast een kermiswagen was het terrein maagdelijk leeg. De enthousiaste ambtenaar was dus na 0 uur op pad gegaan kon geen bekeuringen kwijt aan personenauto’s en hup dan maar de bus een prent. De gemeente zal trots op hem of haar zijn.

 

Al jaren vraagt de touringcar branche om parkeergelegenheid voor bussen als ze met groepen naar Harlingen komen. Gemiddeld 50 personen die bijvoorbeeld na een stadswandeling met een volle beurs de stad in gaan. Niet belangrijk kennelijk. In de branche wordt door chauffeurs al veelvuldig aangegeven Harlingen? Dagtocht? Niet doen! Veel belangrijker is om cruiseschepen een warm welkom te bereiden tegen een enorme kostenpost voor geschikt maken haven bijvoorbeeld. De opvarenden de stad in boodschappen doen? Nee hoor alles is aan boord. In het kader van vriendelijk Harlingen moet me nog iets van het hart dat niet zoveel met toerisme te maken heeft maar wel met de ambtelijke organisatie.

 

Als secretaris van het Centraal Comité 1945 vraag ik in februari vergunning aan voor de kermis die maandag 12 juni begint. Zaterdagmiddag 10 juni (!) valt na vijf uur de vergunning in de bus. Een batterij aan maatregelen en vergunningeisen met op een drietal punten een naam van een ambtenaar waarmee overlegd moet worden over verkeersituaties bijvoorbeeld en die uitdrukkelijk toestemming moet geven. Dan staat er heel fijntjes: ‘U dient wel op tijd contact met deze ambtenaren te zoeken’!!! en dan: u dient ook gedurende het evenement minstens 10 gediplomeerde en gecertificeerde EHBO’ers actief te hebben. Daar wil ik meer van weten ik bel en hoor: ‘De gemeente is gesloten’. Ik denk: laat ook maar zitten. De gemeente jaagt niet alleen toeristen de stad uit, maar zorgt er ook voor dat de vrijwilligers die evenementen organiseren er helemaal klaar mee zijn.

 

Harlingen? Een bruisend (vergunning) stadje? niet lang meer denk ik…  

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Oerol zwaait Joop Mulder uit

11-06-2017

HARLINGEN - De festivalbezoekers van Oerol stonden zaterdagmiddag massaal op de haven van West-Terschelling.

Aanmelden Tobbedansen

11-06-2017

HARLINGEN - Op 31 augustus a.s. wordt voor de vierde achteréénvolgende keer weer het Tobbedansen Harlingen georganiseerd.

Trekker Elfstedentocht door Harlingen

11-06-2017

HARLINGEN - Op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni werd de Trekker Elfstedentocht voor de 23e keer verreden.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Plus Lunenborg Plus Lunenborg HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt