Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

Ingezonden: Absurd gedrag van de Gemeente in Koningsbuurt

17-02-2017

HARLINGEN - Het voetpad aan de Oude Trekweg wordt veel gebruikt door hondenbezitters en wandelaars uit de hele stad voor een ommetje, of even Achlum om.

Ingezonden: Absurd gedrag van de Gemeente in Koningsbuurt Foto: Marten Alkema

Door Marten Alkema

 

Wij wonen daar 15 jaar en zien dat er veel gebruik van gemaakt wordt. Nu heeft de Gemeente met het andersom beleid wat bedacht. Ze willen het laatste stuk voetpad sluiten en er groen van maken. De paar aanliggende bewoners / bedrijven kregen een brief dat ze het pad willen sluiten omdat er volgens hun bevindingen te weinig (???) gebruik van wordt gemaakt. Dit konden ze constateren omdat ze een aantal keer langs zijn geweest en niemand hebben gezien.

 

Ook is de gemeente van mening, en dan staat letterlijk in de brief: “bij inspectie is gebleken dat het pad in slechte staat is en overwoekerd door bosschages. Daarop maken wij op dat het pad niet of nauwelijks wordt gebruikt.” Met andere woorden, wij als gemeente zijn nalatig met onderhoud en kunnen dan een pad sluiten. De stoep is helemaal niet overwoekerd met bosschages (anders taak van gemeente, het zijn immers gemeentestruiken).

 

De stoep kan beter. Het slechtste stuk is notabene de 10m2 die de gemeente er zelf heeft uitgehaald zonder opnieuw te bestraten en hebben er gevarenpaaltjes bij gezet. Volgens de gemeente was er wel een goede stoep aan de overkant. Inderdaad. Maar dan moet je wel 2x oversteken als jogger of met je hondje en de snelheden op de Trekweg zijn soms behoorlijk hoog. Ook is het onbegrijpelijk dat ze openbare weg (stoep), die bedoeld is voor gebruikers / inwonenden, zomaar zonder openbaar te maken, kunnen laten verdwijnen.

 

Ik heb contact gehad met de beleidsmedewerker verkeer en vervoer, Gerard Dijkstra. Hij bleef erbij dat ik ongelijk had, dat het pad niet of nauwelijks wordt gebruikt (hij was immers paar keer langs gereden en had niemand gezien). Ik heb dus geen punt. Toch blijf ik strijden voor een leefbare Koningsbuurt. Economisch gezien is dit het gebied van Harlingen die de laatste 15 jaar een bloeiende ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dit mag wel eens meer gewaardeerd worden. Wij betalen hier ook gemeentelijke belastingen en hebben recht op onderhoud. In de Koningsbuurt zijn overigens veel punten van verbetering hard nodig. Ik hoop dat we dit negatieve kunnen omzetten in een positieve stap voorwaarts en samen met de Gemeente kunnen werken aan een fijne leefbare Koningsbuurt.

 

Marten Alkema; "Bevindingen te weinig (???) gebruik van wordt gemaakt. Dit konden ze constateren omdat er overwoekering was van de aanwezige (gemeentelijke!) struiken. Komt er op neer dat de Gemeente gewoon zijn burenplicht verzaakt. En er was nog wel een stoep aan de overkant. Inderdaad. Maar dan moet je wel 2x oversteken, als jogger, of met je hondje. Ook is het onbegrijpelijk dat ze openbare weg (stoep), die bedoeld is voor alle gebruikers / inwonenden, zomaar zonder openbaar te maken dit kunnen laten verdwijnen. Ik heb contact gehad met Gerard Dijkstra van de gemeente en volgens hem had ik, ondanks dat ik er woon en hij niet, niet gelijk en kon de stoep weg. Mijn bezwaar heeft dus geen zin. Willen alle hondenbezitters die er wel komen, joggers, wandelaars asjeblieft een eind maken aan deze omgekeerde onzin en dit bericht delen, zodat we weer even op de feiten gedrukt worden hoe de Gemeente hier met de burgers omgaat."


O, ja bezwaar kun je indienen bij Gerard Dijkstra van de Gemeentevia mail g.dijkstra@harlingen.nl

Algemeen Gemeente

Meer nieuws

Scoutinggroep ‘de Ontdekkers’ Harlingen op de muzikale toer

17-02-2017

HARLINGEN - Maandagavond 13 februari als woensdagavond 15 februari, stond de muziek centraal tijdens de beide opkomsten van de twee scoutinggroepen.

Gemotiveerde Runners voor Strandpaviljoen ’t Badhuys op Vlieland gezocht!

17-02-2017

HARLINGEN - Wanneer de zon ondergaat is het strand op zijn mooist.

Feikje van Drooge zegt "Dag" na 50 jaar lesgeven

17-02-2017

HARLINGEN - Na 50 jaar van bevlogen lesgeven neemt de vereniging deze week met pijn in het hart afscheid van gymnastiek docente Feikje van Drooge.

Reacties

ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje