CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

In memoriam Bertus Nieuwenburg

31-03-2017

HARLINGEN - Bertus is overleden.

In memoriam Bertus Nieuwenburg In memoriam Bertus Nieuwenburg

Afgelopen maandag is Bertus Nieuwenburg overleden in het verzorgingshuis Bloemkamp in Bolsward. Bertus werd op 14 september 1935 geboren en woonde zijn beginjaren in de Nieuwstraat, maar al snel verhuisde Bertus naar de Tjerk Hiddes de Vriesstraat en dat was achter de Skouwburg. Bertus paste in Harlingen net als de Stienen Man of de Raadhuustoren. Kortom: Bertus was Harlingen.

 

Hij groeide op achter de Skouwburg met pa en moeke, 3 broers en 3 zusters. Voor alle mensen die met hem opgroeiden was hij een kameraad en hij deed overal aan mee. Met kaatsen sloeg hij meestal op en hij had zelden een bal buuten. Ook stond Bertus wel eens te muurkekaatsen met jongens die verstandelijk gehandicapt waren. Als wij er dan langs liepen riepen we, kanst ut wel winne Bertus. Dan was Bertus zijn antwoord zoals hij sprak, binne statters je, se wuuden even taatse. Toen wij een jaar of 12 waren voetbalden we tegen ’t Hoogland een ploeg van pliesie Vale Vellinga, toen was Bertus al onze coach en dat is al zo’n 58 jaar geleden. Maar Bertus was zo betrokken als de scheids 2 keer verkeerd floot, volgens Bertus, dan zat ie um heel ut veld achterna.

 

Bertus was ook een man die graag mocht vissen, meestal zaten hij en sien maat Kobus dan in de Oude Trekvaart. Bertus was overal bij en het was een goede hulp, zo was hij zondagsmorgens al heel vroeg op de Voorstraat om lijnen op de straat te kalken vanwege ut Horecakaatsen. De hele dag bleef hij dan of als man achter de telegraaf of als keurmeester. Ook bij het Lanenkaatsen was Bertus altijd present en bij de vv Harlingen hielp hij mee als hulp in de kantine. Stapels glazen sjouwde de man dan om ze bij de bar in te leveren en datzelfde deed Bertus ook altijd in de tent of kantine van de kv Eendracht. Bertus kon de mooiste verhalen vertellen over de oorlog of dat hij gevaren had, noem maar op. Of dat allemaal waar was, was niet belangrijk Bertus zelf geloofde er wel in en daar ging het om.

 

Bertus hoorde bij ons stadsje, hij kon dan ook niet wennen toen hij even was verhuisd naar Franeker en wij konden dat ook niet. Gelukkig was hij snel weer terug en konden we hem weer begroeten op ut hoekje van e Voorstraat waar hij vaak stond, de laatste jaren leunend op sien rollator. As we dat wille kanne wij as ADS-ers allemaal verhalen vertelle over Bertus want hij liep as een rooie draad deur ons leven.

 

Vorige week kwam ik nog even bij um in Bloemkamp en dat leek niet goed. We begroeten, als we elkaar teugenkwamen, altijd met de woorden 'Beppejooooo' en hij antwoorde dan 'Wiebejooooo'. Toen ik bij sien bed stond fluusterde ik zacht 'Beppejooooo', sien ogen gingen langzaam open en met een stem waar de kracht al uut was antwoorde Bertus toch nog 'Wiebejooooo'. Met tranen in e ogen liep ik de gangen deur en bin naar huus reden...

 

Toen ik deze week over de stad reed dacht ik even dat ik Bertus met sien rollator zag lopen, maar dat is voorbij en dat zalle we missen. Bertus lieve jonge rust in vrede. Zaterdag wud Bertus begraven, om 10.30 uur begint ut condoleren en daarna de dienst. Ik roep alle ADS-ers en de Harlingers die Bertus kanne hewwe op, om dan afscheid van um te nimmen in de Gereformeerde kerk aan de Midlummerlaan, dat het ie wel verdiend.

 

Wiebe

Algemeen

Meer nieuws

65 jarig huwelijksjubileum Rimmert Baarda en Antje Siesling

31-03-2017

HARLINGEN - Burgemeester Sluiter feliciteerde het echtpaar namens het gemeentebestuur van Harlingen.

Deze week in "Afslag Harlingen"

31-03-2017

HARLINGEN - Zaterdag 1 april wordt het RSH programma 'Afslag Harlingen' gepresenteerd door Nicolet Sijm en Henk van der Heide.

Rjocht op herstel (Recht op herstel)

31-03-2017

FRYSLÂN - Fryslân DOK op zondag 2 april bij Omrop Fryslân.

Reacties

Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Dio Jurien Dio Jurien Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Lichtboei De Lichtboei
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine VVV Harlingen VVV Harlingen