Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Iedereen is welkom in het openbaar onderwijs

14-03-2018

HARLINGEN - Woensdag 21 maart houden de drie openbare Kindcentra ’t Wad, Het Noorderlicht en Middelstein hun jaarlijkse open dag.

Met ingang van 1 januari 2018  maken deze drie Kindcentra, die voorheen onder de stichting openbaar basisonderwijs Harlingen vielen, deel uit van een groep van nog elf scholen in Sneek van stichting Odyssee. Met de toevoeging van de Harlinger scholen komt het totaal van Odyssee op veertien.

 

Deze dag staan de deuren van alle lokalen open en willen leerlingen en team bezoekers een kijkje gunnen in hun eigen sfeervolle Kindcentrum waar alle kinderen van 0 t/m 12 jaar zich in een veilige en uitdagende omgeving volop kunnen ontwikkelen. Wilt u dus weten hoe er in deze Kindcentra wordt gewerkt of wilt u sfeer komen proeven, dan bent u vanaf 8:30 van harte welkom.

 

Elke locatie biedt een inhoudelijk aantrekkelijk programma

Op ’t Wad staat het sociaal emotioneel welbevinden van de leerlingen samen met sport en bewegen hoog in het vaandel. Hier staat net als op Middelstein, de enige drietalige school in Harlingen en omstreken, de gehele ochtend in het teken van de jaarlijkse Grote Rekendag. Na een gezamenlijke opening houden de leerlingen van de groepen 1 t/m 8 zich de gehele ochtend bezig met allerlei gevarieerde en uitdagende rekenopdrachten. U kunt dan zelf ervaren hoe geweldig de kinderen het werken aan dergelijke opdrachten vinden. Gezien het feit dat dit een bijzondere dag in het jaar is, is de situatie in de groepen enigszins anders dan op een ‘gewone’ schooldag. Op ’t Wad is ook aandacht voor een gezonde leefstijl. Aan alle bezoekers wordt dan ook een heerlijke gezonde amuse van aardbei, mango en kiwi geserveerd.

 

’s Middags kunt u een kijkje nemen in de prachtige gymzaal van ’t Wad waar de vakleerkracht bewegingsonderwijs gymlessen aan het geven is en kunt u overal even binnenlopen. Op het Noorderlicht, met als profiel lab, podium en atelier kunt u elke drie kwartier een andere groep bezoeken. Zo krijgt u een mooie indruk van het gevarieerde aanbod van onder andere sport en muziek. U kunt bijvoorbeeld ook zien hoe het maken van een mindmap werkt en hoe het leesproces in groep 3 verloopt. Op alle scholen staat de koffie voor u klaar.

 

U bent in alle drie de Kindcentra ook van harte welkom op de Voorschool, de opvang en de BSO. Naast nieuwe ouders en geïnteresseerden willen we ook graag onze huidige ouders, maar ook opa’s, oma’s, tantes enz. uitnodigen om ons te komen bezoeken. We zien u graag!

 

Algemeen Onderwijs

Meer nieuws

CDA Harlingen stelt haar kandidaten voor

14-03-2018

HARLINGEN - Vandaag stellen we aan u voor: kandidaat Sietse Zoodsma, nummer 2 op de kandidatenlijst van CDA Harlingen.

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie 09-03-2018

14-03-2018

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Column “Groen in de raad” Nr. 2

14-03-2018

HARLINGEN - Maandagavond, het tweede verkiezingsdebat, het is zover.

Reacties

Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot Almamater Almamater Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Vogelaar Audio Vogelaar Audio Fotografie Dorus Fotografie Dorus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Plus Lunenborg Plus Lunenborg Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear VVV Harlingen VVV Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber