Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws 7

29-11-2016

HARLINGEN - Verslagen en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Dames 1 gaat met drie punten naar huis

Zondagmiddag speelde Harlinger Dames 1 een wedstrijd in Hoogeveen. De vorige keer wonnen de Dames thuis met 11-0 tegen de Hoogeveense dames. De wedstrijden daarna begon Hoogeveen steeds beter te spelen, dus de Harlinger Dames wisten niet meer wat ze van de thuisploeg konden verwachten. In de voorbespreking werd gesproken over het eigen spel en niet dat van de tegenstander. Deze wedstrijd zou in het teken moeten staan van balbezit. Bij het inspelen bleek al snel dat het veld in Hoogeveen erg traag was. De dames zouden dus harde ballen moeten geven om het baltempo hoog te houden.

 

Na het startsignaal bleek al snel dat dit een moeilijke klus was. Toch bleven de Harlingers voor de bal gaan en dit resulteerde al heel snel in het eerste doelpunt uit een rebound door een harde slag van Hester Arends. Dit gaf de Dames wat meer zelfvertrouwen en al snel werden er veel mooie aanvallen opgezet. Dit lukte vooral goed aan de rechterkant waar Marije Doeksen en Orren Smeding regelmatig de achterlijn wisten te behalen. Verdedigend gezien stonden de Harlinger dames erg sterk. De achterhoede van Hoogeveen raakte al lichtelijk geïrriteerd, omdat ze de bal maar niet onder konden brengen bij hun medespelers. Dit resulteerde in het tweede doelpunt van Jeanine Teuben. Met 2-0 gingen de Harlingers de rust in.

 

In het begin van de tweede helft gingen de Harlinger Dames iets te veel duels aan. Toen de coach hen hierop wees, ging het spel weer lopen. De dames maakten mooie combinaties en konden elkaar goed vinden. Op de momenten dat Hoogeveen wel dreigde door te breken, onderschepte de sterke achterhoede van Harlingen gelijk de bal. Laatste vrouw, Bente Jongejans, deed dit vaak en wist de bal onder te brengen bij Akkefien de Jong die een strafcorner creëerde. Het was Orren Smeding die hieruit scoorde. Niet veel later had zij ook een mooi één-tweetje met Joyce Heida, die het vierde doelpunt scoorde. Net voor het einde van de wedstrijd maakte Hannah-Veerle Touwslager een mooie beweging door de keepster van Hoogeveen uit haar lijn te halen. Met 5-0 gingen de dames weer richting Harlingen.                                                                               

 

Aankomende vrijdagavond spelen de Harlinger dames een inhaalwedstrijd om 19.30 uur in Harlingen tegen Lemmer. Dit is tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop, waarin een groot aantal dames de zaal in gaan.

 

HMHC Heren 1 blijft puntenloos

Afgelopen zondag speelden de heren van de Harlinger Mixed Hockeyclub de laatste wedstrijd voor de winterstop. De tegenstander was deze keer Dash uit Hoogezand-Sappemeer. In de eerdere wedstrijd tegen Dash hebben de Harlingers met 2-4 verloren. Zij wilden graag in deze wedstrijd de stand omdraaien en de eerste punten van het seizoen behalen.

 

De Harlingers waren helaas niet met een volledige selectie en moesten daarom al vanaf het begin voorzichtig zijn met het smijten van hun krachten. Dash is namelijk een snelle en fitte ploeg en de Harlingers moesten alles op alles zetten om hun tegen te houden.

 

Vanaf het beginsignaal was het spel van de Harlingers rommelig. Veel ballen werden ingeleverd bij Dash en de Harlingers hadden verdediging niet op orde in het begin van de wedstrijd. Toch bleven veel kansen van Dash in de beginfase van de wedstrijd onbenut door het toedoen van de verdediging van de Harlingers. In de 10de minuut werd toch de score geopend door de heren van Dash. De Harlingers stonden niet goed op te letten bij een vrije slag van Dash en zij maakten goed gebruik van deze kans. Kort daarna forceerden de heren van Dash een strafcorner en ook deze werd goed benut. Vervolgens brak Dash weer snel door de verdediging van de Harlingers en na 17 minuten spelen keken de Harlingers tegen een achterstand van 3-0 aan. Langzaamaan kwamen de Harlingers in de wedstrijd en ze begonnen beter te spelen. Dash kwam minder makkelijk in de cirkel en de Harlingers konden zelf kansen gaan creëren. Helaas werden deze kansen niet benut, maar uit de counters, die volgden, kon Dash nog wel een keer scoren. Hiermee kwam de ruststand op 4-0.

 

Na de rust waren de Harlingers weer niet gefocust en Dash maakte hier wederom erg goed gebruik van. Direct aan het begin van de tweede helft onderschept Dash de bal op de helft van de Harlingers en schiet vervolgens op doel. De bal verdween hard in het net en de Harlingers waren overdonderd door de snelle actie. Dit gebeurde nog een keer en daardoor was de stand inmiddels uitgebreid tot 6-0. Na deze twee tegendoelpunten werden de Harlingers weer wakker. Ze konden de bal beter in de ploeg houden en wisten makkelijker op de helft van Dash te komen. Alleen door het missen van de wissels, konden de Harlingers niet alle acties meer aan gaan en liepen achter de feiten aan. Dash bleef doorgaan met druk zetten en wist nog driemaal te scoren in de tweede helft. De score na 70 minuten spelen was 9-0 voor Dash.

 

De Harlingers hebben voorlopig geen wedstrijden op het programma staan vanwege de winterstop. Op 5 maart 2017 beginnen de heren weer met de competitie tegen Roden.

 

Standen HMHC

Dames 1 – Hoogeveen 5-0
Heren 1 – Dash 0-9
Meisjes A1 – Quickstick A4 5-0
Meisjes B1 – Leeuwarden B3 3-1
Meisjes C1 – Roden C1 3-1
Meisjes C2 – Harlingen C3 4-2
Meisjes C3 – Harlingen C2 2-4
Meisjes D1 – Sneek D2 2-1
Meisjes D2 – Eelde D2 0-3
Mixed D3 – Bedum D1 4-2
Jongens B1 – Hoogeveen B1 0-4
Jongens C1 – Emmen C1 1-3

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nu bij Kamsma Schoenen: 20% korting op de Gabor collectie

29-11-2016

HARLINGEN - De gevarieerde collectie omvat alle typen vrouwelijke schoenen, pumps en laarzen.

D66 Harlingen: Schriftelijke vraag aan college

29-11-2016

HARLINGEN - In navolging van de op 6 oktober jl. door D66 Harlingen gestelde vragen over de risico’s van het sporten op kunstgras na de uitzending van Zembla heeft D66 Harlingen enkele aanvullende vragen.

Ontwikkelingen rondom het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden

29-11-2016

HARLINGEN - De gemeente Harlingen volgt alle ontwikkelingen rondom het rubbergranulaat in de kunstgrasvelden.

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Vogelaar Audio Vogelaar Audio