Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws 6

15-11-2016

HARLINGEN - Verslagen en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Dames 1 pakt de draad weer op

Deze week speelde Dames 1 tegen Dash, waar ze in Hoogezand 2-6 wonnen. Na een paar dompers van de afgelopen weken waren de Harlingers vastbesloten om het Dash weer moeilijk te maken. Met veel publiek ging de wedstrijd van start. Gelijk bleek Harlingen de sterkste partij. Ze zetten gelijk aanvallen op en waren continu te vinden op de helft van de tegenstander. Toch bleef een doelpunt uit. Het lukte de Harlingers niet om de keeper te passeren of de strafcorners te benutten. Echter bleven de Dames vechten voor de bal en varieerden in hun aanvallen. Fabiënne Klijn speelde de bal op het juiste moment mooi over naar Akkefien de Jong, die de bal geweldig over de keeper in de goal wist te krijgen. Met 1-0 gingen de teams de rust in.

 

Na de rust zette de wedstrijd op dezelfde voet door. De Harlingers bleven veel op de helft van de tegenstander. En als dit niet zo was, wist de verdediging de bal weer te onderscheppen. Het publiek genoot van de wedstrijd, maar gunden de Dames meer. Het was Joyce Heida die gebruik maakte van een strafcorner en de Harlingers op een 2-0 voorsprong bracht. Niet veel later maakte Hannamay Tjalsma een briljante actie. Ze haalde vanaf de rechterkant het achterlijntje en liep net zover door tot ze de keeper voorbijliep. Met een mooi backhand shot, schoot ze de bal voorbij de keeper in het doel. Voor het einde van de wedstrijd wist Bente Jongejans de bal wederom achterin te onderscheppen. De bal werd ondergebracht bij Monica Schaafsma die op de linkerkant een mooie rush maakte met haar backhand tot aan de cirkel van Dash. Helaas resulteerde de actie niet in een doelpunt. Even later wist Hester Arends gebruik te maken van een rebound, maar raakte daarbij de paal. Gelukkig werd de bal door Orren Smeding alsnog in het doel gebracht. De wedstrijd eindigde met 4 doelpunten voor de thuisploeg. Aankomende zondag spelen de Harlinger dames wederom thuis om 12.45 uur.

 

HMHC Heren 1 geeft wedstrijd weg

Afgelopen zondag stond de eerste thuiswedstijd van de tweede speelronde op het programma voor de heren van de Harlinger Mixed Hockeyclub. De tegenstander was deze keer Sneek. De Harlingers hebben de eerste wedstrijd tegen Sneek verloren met 5-0 en in de wedstrijd van afgelopen zondag wilden zij deze score graag verbeteren en de eerste punten van het seizoen binnenslepen.

 

De Harlingers moesten hun eigen spel rustig houden en daarmee de Snekers op afstand houden. Op deze manier konden zelf kansen creëren en makkelijker voorwaarts hockeyen.

 

Vanaf het beginsignaal begonnen de Harlingers erg sterk en de Snekers hadden daar geen antwoord op. Door snelle counters en goed overpassen kwamen de Harlingers makkelijk in de cirkel van de tegenstander. Daarnaast ving de voorhoede de Snekers goed op rond de middellijn. Hierdoor verloren de Snekers snel de bal en konden de Harlingers weer een nieuwe aanval opzetten. Dit spel werd al na drie minuten spelen beloond met een treffer. De Harlingers wisten een strafcorner te forceren door een shoot in de cirkel van de Snekers. Jarl Ammerlaan wist deze kans goed te benutten en hij schoot de bal laag in de goal. Daarmee stonden de Harlingers al vroeg in de wedstrijd op een voorsprong. Na dit doelpunt bleven de Harlingers sterk hockeyen en ze kregen nog verschillende kansen, maar die wisten ze niet te benutten. Na 25 minuten spelen kwam het antwoord van de Snekers. Zij wisten door de verdediging van de Harlingers te breken en wisten een strafcorner te forceren. Deze werd snel genomen en de bal werd hoog in het doel gepusht. Daarmee kwam de stand op 1-1. Na de gelijkmaker zakte het spel van de Harlingers in. De Snekers konden steeds gevaarlijker doorbreken en ze wisten zelf kansen te creëren, maar de goed optreden van de verdediging van de Harlingers ging geen bal het doel in. De stand bij rust was hierdoor nog steeds 1-1.

 

 

Na de rust kregen de Snekers meer ruimte van de Harlingers. Hierdoor bleven zij erg gevaarlijk in de cirkel van de Harlingers, maar ze speelden vrijwel alle ballen van de Snekers uit. In de 42ste minuut wisten de Snekers toch door de verdediging te breken en ze zetten de score op 1-2. Na dit doelpunt bleven de Harlingers zoeken naar een gelijkmaker, maar de vermoeidheid begon er bij verschillende spelers erin te sluipen en omdat de Harlingers maar een wissel op de bank hadden, werd dit steeds moeilijker voor hun. De Snekers wisten hier wel goed gebruik van te maken en na 68 minuten spelen stonden zij met 1-4 voor. In de laatste minuten van de wedstrijd werden de Harlingers toch nog gevaarlijker voor de Snekers en steeds meer ballen kwamen bij de voorhoede terecht. Door een snelle counter wist Onno-Jan Onnes nog in de 70ste minuut met een hard schot op doel nog een doelpunt te maken voor de Harlingers. Hiermee kwam de eindstand op 2-4.

 

HMHC M6E-2 wint glorieus van JHC-Stix ME3

Verslag gemaakt door Cora de Groot-Huizenga.

 

Zaterdag 12 november stond er voor HMHC M6E-2 een thuis wedstrijd tegen JHC-Stix ME3 op het programma. Het was behoorlijk koud op het sportpark aan de Westerzeedijk maar Birthe Visser, Sanne Bouma, Luna Brouwer, Lieke de Boer, Sophia de Groot, Mette Visser en Lieke Scheffer hadden veel zin om deze wedstrijd te spelen. Dit jonge team heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt, het zijn fanatieke dametjes met een gezonde teamspirit en waar vooral tijdens de trainingen en wedstrijden onderling plezier de boventoon voert.

 

Na goed samenspel volgde er na een paar minuten al een doelpunt van Sophia. Dit smaakte naar meer. Het aanwezige publiek genoot, ondanks de koude temperaturen, volop mee. Binnen korte tijd volgden er nog 5 doelpunten door Sophia (6-0). Er werden door onze speelsters mooie acties naar voren gemaakt. Keepster Birthe had deze wedstrijd weinig te doen want alles speelde zich voornamelijk af voor het doel van de tegenpartij. 

 

In de tweede helft lieten de meisjes het publiek nog meer genieten van prachtige acties. In de tweede helft wisten Lieke de Boer (7-0), Sophia (8-0) en Sanne (9-1) verdienstelijk te scoren. Lieke Scheffer zorgde er tegen het einde van de wedstrijd nog voor dat er in totaal 10 doelpunten werden gemaakt. De eindstand werd maar liefst 10-1 voor de thuisploeg. Het was een geweldige wedstrijd. Zelfs de handicap in de tweede helft vormde geen belemmering voor onze meiden om deze wedstrijd glorieus te winnen. De blijdschap was na afloop groot. 

 

Volgende week staat er voor HMHC M6E-2 een uitwedstrijd tegen Steenwijk op het programma. 

 

 

 

Standen HMHC

Dames 1 – Dash 4-0
Heren 1 – Sneek  2-4
Meisjes A1 – Hondsrug A2 4-0
Meisjes B1 – Dash B3 3-4
Meisjes C1 – Hoogeveen C1 0-1
Meisjes C2 – Sneek C3 2-0
Meisjes C3 – Eelde C3 1-5
Meisjes D1 – Westerkwartier D1 10-0
Meisjes D2 Niet gespeeld
Mixed D3 – Stix D2 1-2
Jongens B1 – Westerkwartier B1 1-6
Jongens C1 – Groningen C2 2-1

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Afvaloven voldoet niet aan vergunning

15-11-2016

HARLINGEN - Stichting verzoekt om sluiting.

Jeugdjournaal Zeerobben

15-11-2016

HARLINGEN – Zaterdagochtend vroeg waren de velden nog wit vanwege de lichte nachtvorst.

HOV Winter Stempelactie van start!

15-11-2016

HARLINGEN - Spaar mee en maak kans op fantastische prijzen!

Reacties

Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Dio Jurien Dio Jurien De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)
Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Dio Jurien Dio Jurien Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Ons Food&Wine Ons Food&Wine Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen