Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws 5

07-11-2016

HARLINGEN - Verslagen en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

HMHC nieuws 5 Jongens B1 wint met mooie cijfers.

Dames 1 speelt een sterke pot

De uitwedstrijd tegen Hardenberg stond afgelopen zondagmiddag op het programma van de Harlinger Dames 1. De vorige keer dat ze tegen dit team hockeyden, speelden ze 2-2 gelijk. De Dames wisten van zichzelf nog dat ze erg sterk speelden, maar dat het scoren niet lukte. Na een week vol goede trainingen en tips betreffende het scoren, zag Harlingen het daarom positief in.

 

Met gezonde zenuwen begonnen de Dames aan de wedstrijd. De Harlingers speelden hun eigen spel. Ze zetten hoge druk en konden daarmee veel balbezit houden. De tegenstanders hebben zich ook aangepast aan dit spel van de Harlinger dames. Zij kozen ervoor half court press te zetten, om Harlingen zo uit hun spel te krijgen. De druk van Hardenberg werd pas gezet vanaf de middenlijn. Gelukkig wisten de Harlingers de bal meerdere malen naar voren te brengen. Marije Doeksen was niet te passeren en wist de bal veilig af te leveren. Toch maakte Hardenberg gebruik van een counter, waardoor Harlingen met 1-0 achter kwam te staan. Net als anders laten de Harlingers het daar niet bij zitten. Ze bleven sterk hockeyen en zetten vooral veel aanvallen op over de rechterkant. Uiteindelijk resulteerde dit in een doelpunt van invalster Bonne Cato Meijeraan, die overal inzetbaar was en hoge druk gaf.

 

De Harlinger dames zijn steeds meer op elkaar ingespeeld en beginnen elkaar steeds beter te leren kennen in het veld. Hardenberg wist echter ook goed hoe ze zich tegen de Harlingers moesten verweren. Nogmaals speelden ze succesvol op de counter voor de rust, wat resulteerde in een 2-1 achterstand voor Harlingen.

 

Na de rust was er een kleine verzwakking te zien, die gelukkig geen schade aanrichtte. Harlingen bleef knokken voor de bal. Ook kunnen de Dames steeds beter omgaan met “randzaken”, zoals de coach het noemt. Er werd mooi samengespeeld en er werd slim gehockeyd. Harlingen creeerde een aantal strafcorners, die ze helaas niet wisten te benutten. Toch konden ze ervoor zorgen nog gelijkspel te maken. Akkefien de Jong kreeg de bal prachtig voor het goal gespeeld en maakte daar gebruik van. Harlingen kreeg meer hoop en dat was te zien in het spel. De laatste vijf minuten speelden ze ontzettend fel en zetten nog mooie aanvallen op. Hester Arends wist nog een aantal keer erg gevaarlijk te zijn bij de keepster van Hardenberg. Helaas lukte het de Dames niet nog een doelpunt te scoren. Ook ditmaal eindigde de wedstrijd tegen Hardenberg in een eindstand van 2-2.

 

 

Volgende week spelen de Harlinger dames thuis op “Super Sunday” tegen Dash om 12.45 uur. Het beloofd een spannende dag te worden met een feestelijke afsluiting.

 

Jongens B1 wint met mooie cijfers

Afgelopen zaterdag speelde Harlingen een thuiswedstrijd tegen Winsum JB1. Harlingen liet prachtig samenspel zien en was direct erg sterk. De verdediging stond goed en kon de ballen goed kwijt naar voren. Keeper Tom Geurtz had deze wedstrijd niet erg veel te doen. De tegenstanders kwamen niet veel in de buurt van de Harlinger cirkel.
Er werden mooie acties naar voren gemaakt en Harlingen was erg gevaarlijk over de rechterkant. Door mooi samenspel tussen Andries Nieuwland en Sjoerd Nieuwland werd Harlingen erg gevaarlijk in de cirkel van de tegenstanders.

 

Ook over de linkerkant waren Jelte Overzet en Jolt Borsch goed op elkaar in gespeeld en wisten mooie acties te maken. Het was Mats Veenstra die het meest te vinden was bij de keeper en wist maar liefst vijf keer te scoren!

 

Ook Andries Nieuwland en Sjoerd Nieuwland mochten beide een mooi doelpunt scoren. Ook Jolt Borsch scoorde nog een doelpunt en Albert Kuiper was de laatste die een doelpunt wist te scoren voor Harlingen. De eindstand werd maar liefst 9-0 voor de thuisploeg. De jongens speelden een prachtige wedstrijd en wonnen verdienstelijk met mooie cijfers.

 

Uitslagen HMHC

Dames 1 – Hardenberg 2-2
Heren 1 – Roden Afgelast
Meisjes A1 – GHBS A5 3-0
Meisjes B1 – Westerkwartier B1 2-1
Meisjes C1 – Groningen C2 1-5
Meisjes C2 – Eelde C3 2-0
Meisjes C3 – Emmen C2 2-4
Meisjes D1 – Eelde D2 4-0
Meisjes D2 – Westerkwartier D1 5-0
Mixed D3 – Winsum D1 0-6
Jongens B1 – Winsum B1 9-0
Jongens C1 – Leeuwarden C1 1-4

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Onderzoek naar de uitvoering van de WMO in zestien Friese gemeenten

07-11-2016

HARLINGEN - Zestien Friese rekenkamers en rekenkamercommissies gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de uitvoering van de WMO in zestien Friese gemeenten.

Bigbags voor huisvuil kottervloot

07-11-2016

HARLINGEN - Naast gebruikte netten en machinekamerafval gaan Noordzeevissers nu ook het ‘huisvuil’ en afgedankt ‘pluis’ apart inleveren.

Briljanten huwelijksjubileum familie Roorda

07-11-2016

HARLINGEN - Vandaag, 7 november 2016, is het 65 jaar geleden dat de heer D. S. (Dick) Roorda en mevrouw L. J. M. (Wies) Timmermans elkaar het ja woord gaven in Haarlem.

Reacties

Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Hema Harlingen Hema Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn ForHim Menswear ForHim Menswear Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Lichtboei De Lichtboei De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas