Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Eurootje!

Eurootje!

Bij Plus Lunenborg: meer dan 100 aanbiedingen voor maar 1 Eurootje!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
3e Heerlijk Harlingen

3e Heerlijk Harlingen

8-9-10 september wordt het weer super gezellig aan de Dokkade te Harlingen met dé Heetste Hamburger, het Rad van Fortuin, eten & drinken!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april 2017 gaat de bouw weer los en zijn we open voor publiek. Kom kijken en klim aan boord. Tot dan!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws 3

04-10-2016

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1.

Dames 1 groeit als team

Zondagmiddag speelde Dames 1 van Harlingen haar tweede thuiswedstrijd tegen Hoogeveen. De Harlinger Dames hadden deze week matig getraind en de coach hamerde dus op opperste concentratie en scherpte. Statistisch gezien moest Harlingen ook deze week weer met dubbele cijfers kunnen winnen. Dames 1 had erg veel zin in de wedstrijd en zelfs in de regen stond het publiek klaar langs de lijn.

 

Na het startsignaal was meteen duidelijk dat de Harlinger dames sterker waren dan op de trainingen van deze week. Al binnen vier minuten was het Orren Smeding die Harlingen op een voorsprong bracht. Na veel mooie acties over de rechterkant wist Harlingen steeds de bal in de cirkel van Hoogeveen te krijgen. Hannamay Tjalsma en Akkefien de Jong wisten kort na elkaar te scoren. In het kwartier dat volgde, verzwakte de Harlinger dames. Ze begonnen individuele loopacties te maken, wat niet de afspraak was. Gelukkig herpakten ze zich weer en het was wederom Orren Smeding, die zich op het juiste moment aanbood op de juiste plaats. Met 5-0 ging Dames 1 de rust in.

 

Na de rust ging Harlingen op dezelfde manier de tweede helft in. Ze maakten slimme beslissingen en creëerden zo een strafcorner. Bente Jongejans wist de bal in de rebound door de benen van de keeper te schieten. Nog geen minuut later deed Hannah-Veerle Touwslager met succes een poging om de Harlinger dames op een voorsprong van 7-0 te brengen. Hierna volgden veel mooie loopacties vanaf de rechterkant. Hester Arends schoot de bal in het dak van het doel en niet veel later was het weer Hannah-Veerle Touwslager die scoorde.

 

Elke keer als Hoogeveen doorbrak, stond de ijzersterke verdediging klaar. Keepster Akke van der Laan had zondag niet veel te doen, maar wist de ballen die ze kreeg uit het Harlinger doel te houden. Na mooi uit verdedigen van Marije Doeksen, kwam de bal in de cirkel van Hoogeveen terecht. Na een schot op doel, creëerde Harlingen een strafbal. Hannamay Tjalsma wist deze te benutten. Niet veel later maakte zij een actie over de achterlijn en bracht de bal voor het doel. Manon Schakenbos tikte de bal in het doel van Hoogeveen. Met een eindstand van 11-0 gingen de Harlingen dames tevreden het veld af. Volgende week speelt Dames 1 uit tegen Hondsrug.

 

HMHC H1 speelt ondanks ruim verlies een goede wedstrijd

Afgelopen zondag moesten de heren van de Harlinger Mixed Hockeyclub uit spelen. Deze keer moesten zij tegen Hondsrug uit Zuid Laren. Net zoals de tegenstander van vorige week is Hondsrug een nieuwe tegenstander voor de Harlingers. Dus ze wisten niet wat ze precies konden verwachten van de tegenstander.

 

Na het beginsignaal begonnen de Harlingers verdedigend erg sterk. De aanvallen van Hondsrug werden al vroeg opgevangen en de heren kregen veel ruimte om uit te verdedigen. De Harlingers wisten een aantal keer gevaarlijk door te breken, maar deze kansen werden niet benut. Aan de andere kant kwam Hondsrug ook een aantal keer gevaarlijk in de cirkel van de Harlingers, maar ook deze pogingen waren niet succesvol. Halverwege de tweede helft waren de heren uit Zuid Laren net iets sneller dan de Harlingers en zij wisten via een tip-in de score te openen. De Harlingers bleven strijden en Hondsrug kreeg het niet makkelijk. Vlak voor rust wisten zij nog een strafcorner te forceren, deze wisten ze wel te benutten en pushten de bal hoog in de goal. Daarmee was de ruststand 2-0.

 

De Harlingers waren erg tevreden over het spel wat ze in de eerste helft hadden laten zien. Ze moesten na de rust meer gaan letten op de verdediging op eigen helft, want als dat niet gebeurde, kon Hondsrug gevaarlijk gaan worden in het 23-meter gebied van de Harlingers.

In het begin van de tweede helft was de concentratie niet optimaal bij de Harlingers. Ballen werden ingeleverd en de snelheid was uit het spel. Hondsrug wist hiervan goed te profiteren en zij wisten in deze fase veel goals te maken. Halverwege de tweede helft stond de score op 7-0. Vanaf dat moment gingen de Harlingers beter spelen. De concentratie was weer terug en ze wisten weer kansen te creëren. Kort daarna kregen de Harlingers een strafcorner, via een prachtig schot van Jarl Ammeraal wist Maarten Vlieger te scoren. Daarmee kwam de stand op 7-1 met ongeveer nog 10 minuten te spelen. De Harlingers bleven strijden, maar doordat ze maar één wissel hadden, sloop de vermoeidheid in het spel. Hondsrug slaagde er daarna in om nog twee keer te scoren en daardoor was de eindstand uiteindelijk 9-1.

 

Standen HMHC

Heren 1 – Hondsrug H1 1-8
Dames 1 – Hoogeveen D1 11-0
Meisjes A1 – Hondsrug A2 5-2
Meisjes B1 – Roden B2 2-1
Meisjes C1 – Leeuwarden C2 0-4
Meisjes C2 – Steenwijk C2 0-1
Meisjes C3 – Sneek C4 8-2
Meisjes D1 – Dash D1 2-0
Meisjes D2 – Graspiepers D2 6-0
Mixed D3 – Stix D1 5-3
Jongens C1 – Sneek C1 1-1
Jongens B1 – Sneek B1 2-3

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Jeugdjournaal Zeerobben

04-10-2016

HARLINGEN – Het was weer eens de zaterdag van de verrassingen.

fc Harlingen boekt verdiende overwinning

04-10-2016

DRACHTEN - Onlangs kopte een krant dat er donkere wolken hingen boven fc Harlingen, maar dankzij een zwaar bevochten, maar dik verdiende overwinning in Drachten schijnt er voor de mannen van trainer Duco Mulder weer licht aan de horizon.

NIEUW! Bij Jumbo Olaf Hermus: Vers gemaakte Pizza en Sushi!

04-10-2016

HARLINGEN - Jumbo Olaf Hermus heeft het versassortiment uitgebreid met verse sushi en vers belegde pizza's!

Reacties

Hema Harlingen Hema Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Jager Accountancy B.V. De Jager Accountancy B.V. Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg ForHim Menswear ForHim Menswear Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje