CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

HMHC nieuws 26-03-2017

28-03-2017

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van de Harlinger Mixed Hockeyclub.

Dames 1 houdt stijgende lijn vast

Dames 1 van HMHC speelde afgelopen zondag een wedstrijd in Emmen. Tijdens de yell wezen de Harlinger dames elkaar erop dat het nog wel eens een zware wedstrijd zou kunnen worden. Allereerst konden ze zich de vorige wedstrijd tegen Emmen nog herinneren, waarin het hockeyen moeizaam verliep in een eindstand van 0-0. Ten tweede merkten de Dames tijdens het inspelen dat het veld erg stuiterde, waar de Harlinger dames niet op waren berekend. En tot slot zijn beide teams elkaar tegengekomen in de zaalcompetitie, waar Emmen goed tegenstand bood en waar de keepster van Emmen de sterren van de hemel speelde.

 

Na het beginsignaal bleek al na een paar minuten dat de Harlingers toch het spel domineerden. Er werden continu aanvallen opgezet en ze speelden heel veel op de helft van de tegenstander. Voorstopper Anna Posthumus wist de bal, samen met laatste vrouw Bente Jongejans, continu te onderscheppen wanneer Emmen toch op de helft van de Harlinger dames terecht kwam. Ook invalster Sarah Rushforth speelde alsof ze gewoon bij het team hoort en hield alle ballen tegen.
Zij brachten de ballen naar voren, waar het middenveld en de voorhoede mooie aanvallen creëerden. Desondanks lukte het de Dames in de eerste helft maar één keer te scoren door een rebound op de strafcorner. De keepster van Emmen was, zoals verwacht, erg goed.

 

Na de rust bleef het spel zich op deze manier voortzetten, maar Emmen raakte na nog een doelpunt wat meer gefrustreerd en zaten niet meer lekker in hun spel. De Dames van Harlingen konden zichzelf kalm houden en wisten elkaar te motiveren om hier gebruik van te maken. Hierdoor kon Harlingen in de tweede helft vijf doelpunten scoren met gigantisch mooi samenspel. Eén goal in het bijzonder was van invalster Jente Bijlsma. Na een prachtig hoog schot van Hannamay Tjalsma was het halve team verbaasd dat de bal werd tegengehouden door een speelster van Emmen. Jente Bijlsma twijfelde geen moment en prikte de bal toch nog het doel in. De eindstand van 0-6 en het goede samenspel gaf een goed teamgevoel. Volgende week spelen de Harlinger dames een thuiswedstrijd tegen koploper Epe om 12.45 uur.

 

HMHC Heren 1 geeft de strijd niet op

Zondag stond er weer een nieuwe wedstrijd op het programma voor Heren 1 van de Harlinger Mixed Hockeyclub. De heren reisden af naar Sneek om daar de derde wedstrijd tegen hun te spelen. In de voorgaande wedstrijden konden de Harlingers niet winnen van deze tegenstander. De wedstrijden eindigden toen in 5-0 en 2-4 voor Sneek. De doelstelling voor de Harlingers voor de tweede seizoenshelft is de scores verbeteren ten opzichte van de eerste seizoenshelft.

 

Na het beginsignaal kwamen de heren direct onder hoge druk van de Snekers. Zij speelden snel en de Harlingers waren daar niet op berekend. De verdediging stond alleen weer goed en de heren van Sneek kregen niet de mogelijkheid om in de buurt te komen van de goal. De heren van Harlingen waren alleen slordig in het uitverdedigen en het opbouwen van eigen aanvallen. Veel ballen gingen door het midden en daardoor kwamen ze terecht bij de tegenstander. Uit zo’n zelfde actie wisten de Snekers na 13 minuten spelen hun voordeel te halen. Door een snelle actie belandde de bal via een hard schot achter de keeper van de Harlingers. De heren lieten zich niet kennen door deze tegenslag en gingen zelfs beter spelen. Na twee minuten kwam daardoor het weerwoord van de Harlingers. Menno van der Kuil kwam door een diepe bal een op een met de keeper en hij wist deze snel te passeren. Hierdoor kwam de stand op 1-1. Na deze goal bleef het spel alsmaar heen en weer gaan. De Harlingers bleven veel ballen verliezen op het middenveld en konden daarna weer opnieuw beginnen met verdedigen. Sneek wist tot aan de rust nog twee keer te scoren en de stand bij rust was 3-1 voor Sneek.

 

Tijdens de rust werden de heren aangesproken op het feit dat zij te veel ballen verloren op het middenveld. Op het moment dat ze ballen via de zijkant zouden gaan spelen zouden ze veel gevaarlijker kunnen worden in de cirkel van Sneek.

 

Met dit in het achterhoofd begonnen de Harlingers met goede moed aan de tweede helft. Het ging gelijk het een stuk beter bij het uitverdedigen. De heren kregen meer ruimte door snel heen en weer te plaatsen in plaats van de bal zo hard mogelijk door het midden te slaan. De Harlingers werden direct een stuk gevaarlijk in de buurt van de goal van Sneek, maar de kansen werden nog niet benut. Alleen de Snekers kwamen constant met snelle counters weer terug aan de kant van de Harlingers. In de 40ste minuut wisten zij hierdoor een strafcorner te forceren en deze kans werd ook goed benut. Niet veel later mochten de heren van Harlingen zelf een strafcorner nemen. Het eerste schot werd nog tegengehouden door de keeper, maar hij was niet meer berekend op de rebound van Jan-Willem Tetteroo. De stand kwam hiermee op 4-2, maar de Snekers braken na dit goal snel door bij de verdediging van de Harlingers en de bal rolde de goal in. Het laatste doelpunt viel in de 63ste minuut door Nanne Tjaarda. Door een goede soloactie, kreeg hij de kans om met zijn backhand hard op doel te schieten. Deze kans werd goed benut en de bal vloog hard het net in. Hiermee kwam de eindstand op 5-3 te staan voor Sneek.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Woonlasten in Harlingen behoren tot de laagste van Fryslân

28-03-2017

HARLINGEN - De woonlasten in de gemeente Harlingen liggen onder de gemiddelde woonlasten van Fryslân.

‘Het is zoo geen wonen meer’, onverklaarbaar bewoond in Harlingen 1850-1950

28-03-2017

HARLINGEN - Lezing door Jan Norg en Jeanine Otten in het Hannemahuis, donderdag 6 april 2017, 20.00 uur.

Presentatie fonteinontwerp Harlingen uitgesteld

28-03-2017

HARLINGEN – De presentatie van het schetsontwerp van de fontein voor Harlingen wordt uitgesteld.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis BENG Evenementen BENG Evenementen Almamater Almamater IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Dio Jurien Dio Jurien ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Vogelaar Audio Vogelaar Audio Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Almamater Almamater Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen