Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws 26-03-2017

28-03-2017

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van de Harlinger Mixed Hockeyclub.

Dames 1 houdt stijgende lijn vast

Dames 1 van HMHC speelde afgelopen zondag een wedstrijd in Emmen. Tijdens de yell wezen de Harlinger dames elkaar erop dat het nog wel eens een zware wedstrijd zou kunnen worden. Allereerst konden ze zich de vorige wedstrijd tegen Emmen nog herinneren, waarin het hockeyen moeizaam verliep in een eindstand van 0-0. Ten tweede merkten de Dames tijdens het inspelen dat het veld erg stuiterde, waar de Harlinger dames niet op waren berekend. En tot slot zijn beide teams elkaar tegengekomen in de zaalcompetitie, waar Emmen goed tegenstand bood en waar de keepster van Emmen de sterren van de hemel speelde.

 

Na het beginsignaal bleek al na een paar minuten dat de Harlingers toch het spel domineerden. Er werden continu aanvallen opgezet en ze speelden heel veel op de helft van de tegenstander. Voorstopper Anna Posthumus wist de bal, samen met laatste vrouw Bente Jongejans, continu te onderscheppen wanneer Emmen toch op de helft van de Harlinger dames terecht kwam. Ook invalster Sarah Rushforth speelde alsof ze gewoon bij het team hoort en hield alle ballen tegen.
Zij brachten de ballen naar voren, waar het middenveld en de voorhoede mooie aanvallen creëerden. Desondanks lukte het de Dames in de eerste helft maar één keer te scoren door een rebound op de strafcorner. De keepster van Emmen was, zoals verwacht, erg goed.

 

Na de rust bleef het spel zich op deze manier voortzetten, maar Emmen raakte na nog een doelpunt wat meer gefrustreerd en zaten niet meer lekker in hun spel. De Dames van Harlingen konden zichzelf kalm houden en wisten elkaar te motiveren om hier gebruik van te maken. Hierdoor kon Harlingen in de tweede helft vijf doelpunten scoren met gigantisch mooi samenspel. Eén goal in het bijzonder was van invalster Jente Bijlsma. Na een prachtig hoog schot van Hannamay Tjalsma was het halve team verbaasd dat de bal werd tegengehouden door een speelster van Emmen. Jente Bijlsma twijfelde geen moment en prikte de bal toch nog het doel in. De eindstand van 0-6 en het goede samenspel gaf een goed teamgevoel. Volgende week spelen de Harlinger dames een thuiswedstrijd tegen koploper Epe om 12.45 uur.

 

HMHC Heren 1 geeft de strijd niet op

Zondag stond er weer een nieuwe wedstrijd op het programma voor Heren 1 van de Harlinger Mixed Hockeyclub. De heren reisden af naar Sneek om daar de derde wedstrijd tegen hun te spelen. In de voorgaande wedstrijden konden de Harlingers niet winnen van deze tegenstander. De wedstrijden eindigden toen in 5-0 en 2-4 voor Sneek. De doelstelling voor de Harlingers voor de tweede seizoenshelft is de scores verbeteren ten opzichte van de eerste seizoenshelft.

 

Na het beginsignaal kwamen de heren direct onder hoge druk van de Snekers. Zij speelden snel en de Harlingers waren daar niet op berekend. De verdediging stond alleen weer goed en de heren van Sneek kregen niet de mogelijkheid om in de buurt te komen van de goal. De heren van Harlingen waren alleen slordig in het uitverdedigen en het opbouwen van eigen aanvallen. Veel ballen gingen door het midden en daardoor kwamen ze terecht bij de tegenstander. Uit zo’n zelfde actie wisten de Snekers na 13 minuten spelen hun voordeel te halen. Door een snelle actie belandde de bal via een hard schot achter de keeper van de Harlingers. De heren lieten zich niet kennen door deze tegenslag en gingen zelfs beter spelen. Na twee minuten kwam daardoor het weerwoord van de Harlingers. Menno van der Kuil kwam door een diepe bal een op een met de keeper en hij wist deze snel te passeren. Hierdoor kwam de stand op 1-1. Na deze goal bleef het spel alsmaar heen en weer gaan. De Harlingers bleven veel ballen verliezen op het middenveld en konden daarna weer opnieuw beginnen met verdedigen. Sneek wist tot aan de rust nog twee keer te scoren en de stand bij rust was 3-1 voor Sneek.

 

Tijdens de rust werden de heren aangesproken op het feit dat zij te veel ballen verloren op het middenveld. Op het moment dat ze ballen via de zijkant zouden gaan spelen zouden ze veel gevaarlijker kunnen worden in de cirkel van Sneek.

 

Met dit in het achterhoofd begonnen de Harlingers met goede moed aan de tweede helft. Het ging gelijk het een stuk beter bij het uitverdedigen. De heren kregen meer ruimte door snel heen en weer te plaatsen in plaats van de bal zo hard mogelijk door het midden te slaan. De Harlingers werden direct een stuk gevaarlijk in de buurt van de goal van Sneek, maar de kansen werden nog niet benut. Alleen de Snekers kwamen constant met snelle counters weer terug aan de kant van de Harlingers. In de 40ste minuut wisten zij hierdoor een strafcorner te forceren en deze kans werd ook goed benut. Niet veel later mochten de heren van Harlingen zelf een strafcorner nemen. Het eerste schot werd nog tegengehouden door de keeper, maar hij was niet meer berekend op de rebound van Jan-Willem Tetteroo. De stand kwam hiermee op 4-2, maar de Snekers braken na dit goal snel door bij de verdediging van de Harlingers en de bal rolde de goal in. Het laatste doelpunt viel in de 63ste minuut door Nanne Tjaarda. Door een goede soloactie, kreeg hij de kans om met zijn backhand hard op doel te schieten. Deze kans werd goed benut en de bal vloog hard het net in. Hiermee kwam de eindstand op 5-3 te staan voor Sneek.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Woonlasten in Harlingen behoren tot de laagste van Fryslân

28-03-2017

HARLINGEN - De woonlasten in de gemeente Harlingen liggen onder de gemiddelde woonlasten van Fryslân.

‘Het is zoo geen wonen meer’, onverklaarbaar bewoond in Harlingen 1850-1950

28-03-2017

HARLINGEN - Lezing door Jan Norg en Jeanine Otten in het Hannemahuis, donderdag 6 april 2017, 20.00 uur.

Presentatie fonteinontwerp Harlingen uitgesteld

28-03-2017

HARLINGEN – De presentatie van het schetsontwerp van de fontein voor Harlingen wordt uitgesteld.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje
Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen