Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws 19-03-2017

22-03-2017

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1.

Dames 1 laat weer zien wat ze kunnen

Afgelopen zondag speelde Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Hondsrug. Ter voorbereiding heeft het team gezamenlijk ontbeten en de sfeer was erg gezellig. Tijdens de voorbespreking wist coach Jong Min Tamminga toch de focus terug te brengen met een korte mindfulnessoefening.

Al gelijk bleek dat dit goed geholpen had en de Harlinger dames pakten gelijk het spel op. Zoals altijd zetten de Dames hoge druk, maar ditmaal deden ze dit echt als een team. Er werden gelijk mooie aanvallen opgezet, helaas nog zonder resultaat. Na een kleine miscommunicatie was het toch Hondsrug die als eerste wist te scoren. Gelukkig wisten de Harlinger dames het goede spel voort te zetten en bouwden ze weer mooie aanvallen op. Na een mooie onderschepping op het middenveld werd de bal naar Hannah-Veerle Touwslager gespeeld op de kop van de cirkel. Zij wist met een mooie beweging de bal onder te brengen bij Akkefien de Jong, die de gelijkmaker wist te scoren. Vanaf dit moment kwam er een keerpunt en was Harlingen niet meer te stoppen. Ze bleven als een team hoge druk zetten. Marije Doeksen wist de bal achterin vaak te onderscheppen en dit resulteerde in het tweede doelpunt van Harlingen door Fabiënne Klijn, die de bal over de keeper wist te schieten. Niet veel later was het Joyce Heida die gebruikmaakte van een strafcorner door de bal in de verre hoek te schieten. Harlingen bleef dit aanvallende spel volhouden. Ook Hannamay Tjalsma wist voor de rust nog een strafcorner te benutten.

 

 

In de rust waarschuwde de Harlinger coach de Dames dat ze niet overmoedig moesten worden. Het grootste gedeelte van de tweede helft lukte het naar de waarschuwing van de coach te handelen. Harlingen bleef goed hockeyen en Hannamay Tjalsma wist opnieuw te scoren uit een strafcorner in de korte hoek. Aan het einde van de wedstrijd verslapten de Dames en kregen ze het nog even moeilijk. Gelukkig zorgde dit niet voor tegendoelpunten. Tot slot werd Harlingen nog beloond met een strafbal, die Hannamay Tjalsma wederom het doel in schoot. Met 6-1 winst konden de Dames met een gerust hart de Heren aanmoedigen. Volgende week spelen de Harlinger dames een wedstrijd in Emmen.

 

HMHC Heren 1 hield goed stand tegen Roden

Afgelopen zondag kwam Roden voor de tweede keer dit seizoen op bezoek bij Heren 1 van de Harlinger Mixed Hockeyclub. De heren hebben dit seizoen nog niet kunnen winnen van deze moeilijke tegenstander. De vorige wedstrijden eindigden 0-10 en 1-7 voor Roden. Voor de Harlingers zou het een onmogelijke taak zijn om deze wedstrijd te winnen, maar de schade beperken was wel het belangrijkste doel.

 

Vanaf het begin van de eerste helft zette Roden volle druk, de Harlingers waren hier echter al op berekend en konden makkelijker uitverdedigen ten opzichte van de vorige keren tegen Roden. De tegenstander kwam soms gevaarlijk in de buurt van de goal van Harlingen, maar de verdediging en de keeper van de Harlingers wisten bijna alle kansen tegen te houden. Dit zorgde voor veel frustratie bij de heren van Roden, waardoor zij minder goed gingen spelen. In de 7de minuut forceerde Roden een strafbal en deze kans werd goed benut. Door schijn dook de keeper de verkeerde kant op en de bal vloog gemakkelijk het zijnet in. Drie minuten later brak Roden door met een snelle counter en de Harlingers konden niet meer op tijd ingrijpen. Na 10 minuten spelen stond de stand op 0-2 voor Roden. Hierna gingen de Harlingers beter hockeyen en ging de verdediging op slot. Roden kwam moeilijk voorbij de 23-meterlijn. De heren van Harlingen konden alleen zelf niet goed doorbreken bij Roden en konden ook geen kansen creëren aan de andere kant van het veld. De stand bij rust was

0-2.

 

Tijdens de rust kregen de heren te horen dat ze goed stonden te hockeyen tegen deze zware tegenstander, maar ze moesten gaan proberen meer kansen te creëren. Als dat zou lukken, konden de Harlingers ook gevaarlijker worden.

 

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd. De Harlingers kregen niet de kans om uit te breken en Roden zette hoge druk op de Harlingers, waardoor de verdedigers hard moesten werken. Alleen de aanvallen van Roden werden keer op keer gestopt door de heren. Pas in het tweede deel van de helft vielen er weer doelpunten. Harlingen had inmiddels geen wissel meer door het uitvallen door een blessure. Roden maakte hier goed gebruik van en ze wisten in 10 minuten drie keer te scoren. Toch bleven de heren veel weerstand bieden tegen al deze aanvallen en gingen nog steeds veel ballen over de achterlijn of naast het doel. In de 58ste minuut viel het laatste doelpunt van de wedstrijd. Weer door een snelle counter werd de bal via een tip-in tussen de palen getikt. Daarna stabiliseerde het spel en kreeg de verdediging weer de mogelijkheid om alles tegen te houden. De eindstand na 70 minuten was uiteindelijk 0-6 voor Roden.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Volkstoneel pakt uit met Vreemde Veugels

22-03-2017

HARLINGEN – Het tienjarige Harlinger Volkstoneel heeft afgelopen weekend in de Stadsschouwburg uitgepakt met het blijspel Vreemde Veugels over de Harlinger camping “Ut Protternest”.

Nieuw bij ForHim Menswear: 100% diervriendelijke heren jassen van Save the Duck!

22-03-2017

HARLINGEN - Kwaliteit, diversiteit en comfort vindt u terug in dit prachtige Italiaanse jassenmerk.

Laat de zomer maar komen!

22-03-2017

HARLINGEN - Wat draagt u deze zomer? Laat u vrijdagmiddag 24 maart inspireren!

Reacties

Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hema Harlingen Hema Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Dio Jurien Dio Jurien De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Visie Events Visie Events Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" VVV Harlingen VVV Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Haarmode Cats Haarmode Cats Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt