CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

HMHC nieuws 19-03-2017

22-03-2017

HARLINGEN - Wedstrijdverslagen van Dames 1 en Heren 1.

Dames 1 laat weer zien wat ze kunnen

Afgelopen zondag speelde Dames 1 een thuiswedstrijd tegen Hondsrug. Ter voorbereiding heeft het team gezamenlijk ontbeten en de sfeer was erg gezellig. Tijdens de voorbespreking wist coach Jong Min Tamminga toch de focus terug te brengen met een korte mindfulnessoefening.

Al gelijk bleek dat dit goed geholpen had en de Harlinger dames pakten gelijk het spel op. Zoals altijd zetten de Dames hoge druk, maar ditmaal deden ze dit echt als een team. Er werden gelijk mooie aanvallen opgezet, helaas nog zonder resultaat. Na een kleine miscommunicatie was het toch Hondsrug die als eerste wist te scoren. Gelukkig wisten de Harlinger dames het goede spel voort te zetten en bouwden ze weer mooie aanvallen op. Na een mooie onderschepping op het middenveld werd de bal naar Hannah-Veerle Touwslager gespeeld op de kop van de cirkel. Zij wist met een mooie beweging de bal onder te brengen bij Akkefien de Jong, die de gelijkmaker wist te scoren. Vanaf dit moment kwam er een keerpunt en was Harlingen niet meer te stoppen. Ze bleven als een team hoge druk zetten. Marije Doeksen wist de bal achterin vaak te onderscheppen en dit resulteerde in het tweede doelpunt van Harlingen door Fabiënne Klijn, die de bal over de keeper wist te schieten. Niet veel later was het Joyce Heida die gebruikmaakte van een strafcorner door de bal in de verre hoek te schieten. Harlingen bleef dit aanvallende spel volhouden. Ook Hannamay Tjalsma wist voor de rust nog een strafcorner te benutten.

 

 

In de rust waarschuwde de Harlinger coach de Dames dat ze niet overmoedig moesten worden. Het grootste gedeelte van de tweede helft lukte het naar de waarschuwing van de coach te handelen. Harlingen bleef goed hockeyen en Hannamay Tjalsma wist opnieuw te scoren uit een strafcorner in de korte hoek. Aan het einde van de wedstrijd verslapten de Dames en kregen ze het nog even moeilijk. Gelukkig zorgde dit niet voor tegendoelpunten. Tot slot werd Harlingen nog beloond met een strafbal, die Hannamay Tjalsma wederom het doel in schoot. Met 6-1 winst konden de Dames met een gerust hart de Heren aanmoedigen. Volgende week spelen de Harlinger dames een wedstrijd in Emmen.

 

HMHC Heren 1 hield goed stand tegen Roden

Afgelopen zondag kwam Roden voor de tweede keer dit seizoen op bezoek bij Heren 1 van de Harlinger Mixed Hockeyclub. De heren hebben dit seizoen nog niet kunnen winnen van deze moeilijke tegenstander. De vorige wedstrijden eindigden 0-10 en 1-7 voor Roden. Voor de Harlingers zou het een onmogelijke taak zijn om deze wedstrijd te winnen, maar de schade beperken was wel het belangrijkste doel.

 

Vanaf het begin van de eerste helft zette Roden volle druk, de Harlingers waren hier echter al op berekend en konden makkelijker uitverdedigen ten opzichte van de vorige keren tegen Roden. De tegenstander kwam soms gevaarlijk in de buurt van de goal van Harlingen, maar de verdediging en de keeper van de Harlingers wisten bijna alle kansen tegen te houden. Dit zorgde voor veel frustratie bij de heren van Roden, waardoor zij minder goed gingen spelen. In de 7de minuut forceerde Roden een strafbal en deze kans werd goed benut. Door schijn dook de keeper de verkeerde kant op en de bal vloog gemakkelijk het zijnet in. Drie minuten later brak Roden door met een snelle counter en de Harlingers konden niet meer op tijd ingrijpen. Na 10 minuten spelen stond de stand op 0-2 voor Roden. Hierna gingen de Harlingers beter hockeyen en ging de verdediging op slot. Roden kwam moeilijk voorbij de 23-meterlijn. De heren van Harlingen konden alleen zelf niet goed doorbreken bij Roden en konden ook geen kansen creëren aan de andere kant van het veld. De stand bij rust was

0-2.

 

Tijdens de rust kregen de heren te horen dat ze goed stonden te hockeyen tegen deze zware tegenstander, maar ze moesten gaan proberen meer kansen te creëren. Als dat zou lukken, konden de Harlingers ook gevaarlijker worden.

 

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd. De Harlingers kregen niet de kans om uit te breken en Roden zette hoge druk op de Harlingers, waardoor de verdedigers hard moesten werken. Alleen de aanvallen van Roden werden keer op keer gestopt door de heren. Pas in het tweede deel van de helft vielen er weer doelpunten. Harlingen had inmiddels geen wissel meer door het uitvallen door een blessure. Roden maakte hier goed gebruik van en ze wisten in 10 minuten drie keer te scoren. Toch bleven de heren veel weerstand bieden tegen al deze aanvallen en gingen nog steeds veel ballen over de achterlijn of naast het doel. In de 58ste minuut viel het laatste doelpunt van de wedstrijd. Weer door een snelle counter werd de bal via een tip-in tussen de palen getikt. Daarna stabiliseerde het spel en kreeg de verdediging weer de mogelijkheid om alles tegen te houden. De eindstand na 70 minuten was uiteindelijk 0-6 voor Roden.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Volkstoneel pakt uit met Vreemde Veugels

22-03-2017

HARLINGEN – Het tienjarige Harlinger Volkstoneel heeft afgelopen weekend in de Stadsschouwburg uitgepakt met het blijspel Vreemde Veugels over de Harlinger camping “Ut Protternest”.

Nieuw bij ForHim Menswear: 100% diervriendelijke heren jassen van Save the Duck!

22-03-2017

HARLINGEN - Kwaliteit, diversiteit en comfort vindt u terug in dit prachtige Italiaanse jassenmerk.

Laat de zomer maar komen!

22-03-2017

HARLINGEN - Wat draagt u deze zomer? Laat u vrijdagmiddag 24 maart inspireren!

Reacties

Karsten Wonen Karsten Wonen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Atelier de Groot Atelier de Groot Vogelaar Audio Vogelaar Audio Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Haarmode Cats Haarmode Cats De Lichtboei De Lichtboei
Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis