Bezoek onze Open Dag

Bezoek onze Open Dag

Woensdag 21 maart staan de deuren open en kunt u een kijkje nemen bij 't Wad, Noorderlicht en Middelstein!
Lees verder...
CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
5 jaar Plus Lunenborg!

5 jaar Plus Lunenborg!

Plus Lunenborg organiseert daarom zaterdag 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur een jubileumfeestdag voor jong en oud!
Lees verder...
Heerlijk Binnen!

Heerlijk Binnen!

Culinaire paas-editie in het Entrepotgebouw te Harlingen, met foodstands, muziek, gezelligheid en er is óók een modeshow van ondernemers uit Harlingen e.o.!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
WAD'N PARTIJ

WAD'N PARTIJ

Betrokken, transparant en kritisch op de inhoud.
Lees verder...
GroenLinks Harlingen

GroenLinks Harlingen

GroenLinks gaat de verkiezingen in met een nieuwe, verjongde kandidatenlijst. Lijsttrekker Stephanie Geurtz over haar belevenissen als nieuweling.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

HMHC nieuws 18-06-2017

22-06-2017

HARLINGEN - Verslagen en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Dames 1 sluit seizoen af tegen kampioen Epe

 

Afgelopen zondag streed Harlinger Dames 1 niet alleen tegen de hitte, maar ook tegen kampioen Epe. Voor de wedstrijd stond Epe al elf punten los van de nummer twee, oprecht kampioen. Wel wist Epe dat Harlingen een team was dat tegenstand bood aan het kampioensteam. Ze zouden niet zomaar gaan winnen.

 

Na het fluitsignaal bleek echter dat Harlingen nog niet helemaal wakker was. In het eerste kwartier vielen er maar liefst drie tegendoelpunten. Harlingen moest zichzelf bijeenrapen en hadden door dat ze niet op dezelfde voet verder konden spelen. Gelukkig wisten de speelsters zich allemaal te herpakken en konden ze weer gaan hockeyen. Harlingen besefte dat ze meer samen moesten spelen om de goede speelsters van Epe te passeren. Door de hitte werd er veel gewisseld, waardoor iedereen zich volledig kon inzetten. Harlingen bouwde mooie aanvallen op en begonnen mooie combinaties te maken. Echter moesten ze deze wedstrijd ook continu verdedigen, omdat Epe ook in staat was mooie aanvallen op te zetten en snel te counteren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 7-3 voor Epe.

 

Helaas gaat Dames 1 afscheid nemen van een paar erg bijzondere speelsters, die we graag nog even in het zonnetje willen zetten en die we ontzettend gaan missen!!

 

Jeanine Teuben is al dertien jaar lid van de hockeyclub en gaat haar leven opbouwen in Zwolle. Jeanine is een echte spits en maakte de mooiste doelpunten soms vanuit de meest onverwachtste hoeken. Ook afgelopen zondag pikte ze nog twee fantastische doelpunten mee.

 

Anna Posthumus is de stofzuiger van het team. Ze weet overal de ballen te onderscheppen en kan de bal met kracht naar voren brengen. Bente Jongejans is ook dit jaar geslaagd en gaat naar studentenstad Groningen. Bente is laatste man, waarop iedereen kan bouwen. Mocht de spits doorbreken, dan is daar altijd Bente die de bal tegenhoudt.

 

Akke van der Laan, onze “Akke Shine”, heeft dit seizoen vanuit de keeperspositie de meest onmogelijke ballen uit het doel weten te houden en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de beste keepers van HMHC. Akke gaat naar het verre zuiden van het land en gaat studeren in Maastricht. Ook Fabiënne Klijn gaat studeren in Maastricht. Fabiënne is van alle markten thuis en is overal inzetbaar. Ook als trainster was ze te vinden op de club, waar haar teams ontzettend blij mee waren. Lieve meiden, super goed dat jullie geslaagd zijn, maar we gaan jullie erg missen!

 

Aankomende zaterdag gaat Dames 1 nog gezamenlijk afsluiten met een leuk feest en de meeste Dames zijn ook zondag op de hockeyclub te vinden bij het Familie- en vriendentoernooi!

 

Mix D3 wint met dubbele cijfers in kampioenschapwedstrijd

Mix D3 is een samengesteld team, die bestaat uit drie jongens en tien meisjes. Sommige spelers hockeyen dit seizoen voor het eerst. Het team moest dus vanaf de basis opbouwen. Ze hebben dit seizoen erg hard gewerkt om allereerst te leren hockeyen en de spelregels te leren. De meer ervaren spelers konden de nieuwe spelers hierbij helpen. Na de winterstop was zichtbaar dat Mix D3 een echt team aan het worden was. De spelers hielpen elkaar, gaven elkaar aanwijzingen en lieten mooi samenspel zien. Het team won alle wedstrijden en begon hard te trainen om kampioen te worden. Dit werd hen niet makkelijk gemaakt door concurrent Stix D1 die ook alle wedstrijden won.

 

 

De eerste wedstrijd tegen Stix won Harlingen, maar de tweede wedstrijd tegen Stix verloor Harlingen. Alles hing af van de laatste wedstrijd van beide teams afgelopen zaterdag. Harlingen speelde een uitwedstrijd in Roden. De vorige wedstrijd wonnen ze 13-2 van dit team. Harlingen had veel vertrouwen, maar waren ook erg zenuwachtig. Al snel werd de 1-0 gescoord. Helaas zwakte Harlingen af, wellicht door de zenuwen en hitte. De hele eerste helft bleef het 1-0. Harlingen moest laten zien wat ze het hele seizoen geleerd hadden, want mocht Stix ook winnen dan hangt alles af van het doelsaldo. Gelukkig herpakte het team zich en liet na een paar minuten in de tweede helft weer zien wat ze geleerd hadden. Vanaf het moment dat dit lukte, ging het erg snel. Harlingen scoorde de ene goal naar de andere en sloot de wedstrijd af met 10-0 winst. De coaches van Stix en Harlingen hadden tijdens de wedstrijd contact. Stix speelde eerder in de ochtend en had hun laatste wedstrijd verloren. Harlingen D3 werd kampioen en sloot het seizoen af met een knallende wedstrijd. Helaas gaat het team uit elkaar volgend seizoen, maar wat hebben ze het leuk gehad en wat hebben ze hard gewerkt met elkaar en alle begeleiding!

 

Uitslagen HMHC

Heren 1 – Dash 1-4  
Dames 1 – Epe 3-7  
Meisjes A1 – Leeuwarden A2 5-2 KAMPIOEN!
Meisjes B1 – GHBS B4 3-3  
Meisjes C1 – Eelde C1 1-6  
Meisjes C2 – Roden C2 3-1  
Meisjes C3 – Groningen C7  2-1  
Meisjes D1 – Steenwijk D1 6-0  
Mix D3 – Roden D3 10-0 KAMPIOEN!
Jongens B1 – Daring B1 3-3  
Jongens C1 – Graspiepers C1 5-3  
     

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

5e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2017

22-06-2017

HARLINGEN - Na het Lanen spektakel, waar enkele kaatsers succesvol waren, en anderen nog steeds hun wonden likken, werd de draad van het competitiekaatsen weer opgepakt.

Dansers V&K-Stenenman schitteren in de Harmonie

22-06-2017

HARLINGEN - Stichting Sportbevordering Leeuwarden organiseerde zondag 18 juni weer een jazzdansfestijn in de Harmonie in Leeuwarden.

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 21 juni

22-06-2017

HARLINGEN - Deze keer was de raadsvergadering op de langste dag van het jaar.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats Vogelaar Audio Vogelaar Audio Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns VVV Harlingen VVV Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zensa Moda Zensa Moda
Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hema Harlingen Hema Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe