Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws 18-06-2017

22-06-2017

HARLINGEN - Verslagen en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Dames 1 sluit seizoen af tegen kampioen Epe

 

Afgelopen zondag streed Harlinger Dames 1 niet alleen tegen de hitte, maar ook tegen kampioen Epe. Voor de wedstrijd stond Epe al elf punten los van de nummer twee, oprecht kampioen. Wel wist Epe dat Harlingen een team was dat tegenstand bood aan het kampioensteam. Ze zouden niet zomaar gaan winnen.

 

Na het fluitsignaal bleek echter dat Harlingen nog niet helemaal wakker was. In het eerste kwartier vielen er maar liefst drie tegendoelpunten. Harlingen moest zichzelf bijeenrapen en hadden door dat ze niet op dezelfde voet verder konden spelen. Gelukkig wisten de speelsters zich allemaal te herpakken en konden ze weer gaan hockeyen. Harlingen besefte dat ze meer samen moesten spelen om de goede speelsters van Epe te passeren. Door de hitte werd er veel gewisseld, waardoor iedereen zich volledig kon inzetten. Harlingen bouwde mooie aanvallen op en begonnen mooie combinaties te maken. Echter moesten ze deze wedstrijd ook continu verdedigen, omdat Epe ook in staat was mooie aanvallen op te zetten en snel te counteren. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd met 7-3 voor Epe.

 

Helaas gaat Dames 1 afscheid nemen van een paar erg bijzondere speelsters, die we graag nog even in het zonnetje willen zetten en die we ontzettend gaan missen!!

 

Jeanine Teuben is al dertien jaar lid van de hockeyclub en gaat haar leven opbouwen in Zwolle. Jeanine is een echte spits en maakte de mooiste doelpunten soms vanuit de meest onverwachtste hoeken. Ook afgelopen zondag pikte ze nog twee fantastische doelpunten mee.

 

Anna Posthumus is de stofzuiger van het team. Ze weet overal de ballen te onderscheppen en kan de bal met kracht naar voren brengen. Bente Jongejans is ook dit jaar geslaagd en gaat naar studentenstad Groningen. Bente is laatste man, waarop iedereen kan bouwen. Mocht de spits doorbreken, dan is daar altijd Bente die de bal tegenhoudt.

 

Akke van der Laan, onze “Akke Shine”, heeft dit seizoen vanuit de keeperspositie de meest onmogelijke ballen uit het doel weten te houden en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot één van de beste keepers van HMHC. Akke gaat naar het verre zuiden van het land en gaat studeren in Maastricht. Ook Fabiënne Klijn gaat studeren in Maastricht. Fabiënne is van alle markten thuis en is overal inzetbaar. Ook als trainster was ze te vinden op de club, waar haar teams ontzettend blij mee waren. Lieve meiden, super goed dat jullie geslaagd zijn, maar we gaan jullie erg missen!

 

Aankomende zaterdag gaat Dames 1 nog gezamenlijk afsluiten met een leuk feest en de meeste Dames zijn ook zondag op de hockeyclub te vinden bij het Familie- en vriendentoernooi!

 

Mix D3 wint met dubbele cijfers in kampioenschapwedstrijd

Mix D3 is een samengesteld team, die bestaat uit drie jongens en tien meisjes. Sommige spelers hockeyen dit seizoen voor het eerst. Het team moest dus vanaf de basis opbouwen. Ze hebben dit seizoen erg hard gewerkt om allereerst te leren hockeyen en de spelregels te leren. De meer ervaren spelers konden de nieuwe spelers hierbij helpen. Na de winterstop was zichtbaar dat Mix D3 een echt team aan het worden was. De spelers hielpen elkaar, gaven elkaar aanwijzingen en lieten mooi samenspel zien. Het team won alle wedstrijden en begon hard te trainen om kampioen te worden. Dit werd hen niet makkelijk gemaakt door concurrent Stix D1 die ook alle wedstrijden won.

 

 

De eerste wedstrijd tegen Stix won Harlingen, maar de tweede wedstrijd tegen Stix verloor Harlingen. Alles hing af van de laatste wedstrijd van beide teams afgelopen zaterdag. Harlingen speelde een uitwedstrijd in Roden. De vorige wedstrijd wonnen ze 13-2 van dit team. Harlingen had veel vertrouwen, maar waren ook erg zenuwachtig. Al snel werd de 1-0 gescoord. Helaas zwakte Harlingen af, wellicht door de zenuwen en hitte. De hele eerste helft bleef het 1-0. Harlingen moest laten zien wat ze het hele seizoen geleerd hadden, want mocht Stix ook winnen dan hangt alles af van het doelsaldo. Gelukkig herpakte het team zich en liet na een paar minuten in de tweede helft weer zien wat ze geleerd hadden. Vanaf het moment dat dit lukte, ging het erg snel. Harlingen scoorde de ene goal naar de andere en sloot de wedstrijd af met 10-0 winst. De coaches van Stix en Harlingen hadden tijdens de wedstrijd contact. Stix speelde eerder in de ochtend en had hun laatste wedstrijd verloren. Harlingen D3 werd kampioen en sloot het seizoen af met een knallende wedstrijd. Helaas gaat het team uit elkaar volgend seizoen, maar wat hebben ze het leuk gehad en wat hebben ze hard gewerkt met elkaar en alle begeleiding!

 

Uitslagen HMHC

Heren 1 – Dash 1-4  
Dames 1 – Epe 3-7  
Meisjes A1 – Leeuwarden A2 5-2 KAMPIOEN!
Meisjes B1 – GHBS B4 3-3  
Meisjes C1 – Eelde C1 1-6  
Meisjes C2 – Roden C2 3-1  
Meisjes C3 – Groningen C7  2-1  
Meisjes D1 – Steenwijk D1 6-0  
Mix D3 – Roden D3 10-0 KAMPIOEN!
Jongens B1 – Daring B1 3-3  
Jongens C1 – Graspiepers C1 5-3  
     

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

5e Speelronde Copini 60+ kaatscompetitie 2017

22-06-2017

HARLINGEN - Na het Lanen spektakel, waar enkele kaatsers succesvol waren, en anderen nog steeds hun wonden likken, werd de draad van het competitiekaatsen weer opgepakt.

Dansers V&K-Stenenman schitteren in de Harmonie

22-06-2017

HARLINGEN - Stichting Sportbevordering Leeuwarden organiseerde zondag 18 juni weer een jazzdansfestijn in de Harmonie in Leeuwarden.

Verslag van het CDA Harlingen uit de Raad van 21 juni

22-06-2017

HARLINGEN - Deze keer was de raadsvergadering op de langste dag van het jaar.

Reacties

HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Lichtboei De Lichtboei Almamater Almamater BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt ForHim Menswear ForHim Menswear Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hema Harlingen Hema Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Vogelaar Audio Vogelaar Audio Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen ForHim Menswear ForHim Menswear Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam BENG Evenementen BENG Evenementen