CDA Harlingen

CDA Harlingen

Het CDA staat voor een toekomst met zingeving en perspectief. Een sterk netwerk met ervaren bestuurders en betrokken politici!
Lees verder...
HOOP

HOOP

Harlinger Onafhankelijke Ouderen Partij - Voor Harlingen is er niet alleen HOOP, maar ook zekerheid voor een mooie toekomst!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar ze alle 24!

Spaar ze alle 24!

Bij PLUS LUNENBORG spaar je nu voor 24 verschillende Mario Kart Koins. Alle favoriete karakters zijn te verzamelen: Mario, Princess Peach, Luigi en nog veel meer!
Lees verder...
ChristenUnie Harlingen

ChristenUnie Harlingen

'Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei'
Lees verder...
Harlinger Belang

Harlinger Belang

Stem 21 maart lokaal, sociaal en vertrouwd: stem op Harlinger Belang!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
PvdA Harlingen

PvdA Harlingen

Samen voor een sterke & sociale gemeente. Stem 21 maart PvdA Harlingen!
Lees verder...
VVD Harlingen

VVD Harlingen

Verantwoord, voortvarend, doelgericht. NU is de tijd voor VVD Harlingen!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

HMHC nieuws 11-06-2017

12-06-2017

HARLINGEN - Verslagen en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Dames 1 pakt punten ondanks onrust

Afgelopen donderdagavond zorgde een berichtje in de WhatsApp-groep van Dames 1 voor een beetje onrust. De wedstrijd van zondag bleek vrijdagavond gespeeld te moeten worden. Hierop was Dames 1 niet voorbereid. Ondanks dat hadden de Harlinger dames erg zin om hun laatste thuiswedstrijd te spelen tegen Emmen.

 

Veel plubliek had zich wederom verzameld om de dames aan te moedigen. Na het fluitsignaal bleek dat de Harlingers deze aanmoediging erg hard nodig hadden. Ze begonnen gelijk aanvallen op te zetten en bleken de sterkere partij. Maar de Dames kopieerden het onrustige spel van de tegenstander. Er werden veel foutjes gemaakt en daarbij speelde de keepster van Emmen ook nog eens de sterren van de hemel. Toch bleef Harlingen de sterkste partij en werd er bijna continu op de helft van Emmen gespeeld. De dames wisten een paar strafcorners en twee strafballen te forceren, waarvan er helaas maar één bal in het doel belandde. Normaal gesproken neemt Hannamay Tjalsma vaak de strafballen, maar door een blessure aan haar rug nam Orren Smeding de strafbal, die net over de achterlijn belandde. De ruststand was 1-0.

 

Na de rust gingen de Harlinger dames iets beter spelen en wisten beter met de keepster van Emmen om te gaan. Ze scoorden met hun onrustige spel nog 4 doelpunten, waaronder een prachtig schot in de kruising uit de rebound van een strafcorner door invalster Jente Bijlsma. Ondanks het minder mooie spel wist Harlinger Dames 1 de dominerende partij te blijven en bleven ze rustig tegenover het verbale gedrag van de tegenstander. De laatste thuiswedstrijd is geëindigd in een eindstand van 5-0. Volgende week speelt Dames 1 een spannende wedstrijd tegen koploper Epe. Er hangt veel af van de wedstrijden van volgende week. Dames 1 kan nog tweede worden en play-offs spelen om te promoveren naar de derde klasse.

 

Heren 1 strijdend ten onder

Afgelopen zondag speelde Heren 1 de laatste thuiswedstrijd tegen Hondsrug. Met twaalf mannen begonnen zij aan de wedstrijd. De eerste negen minuten liet Harlingen een mooi potje hockey zien. Niet veel vaker dit seizoen had Harlingen de overhand. Helaas belandde de bal niet in het doel van Hondsrug, maar in het doel van Harlingen na een snelle counter. Vanaf dit moment ging het in razend tempo bergafwaarts. Het ene doelpunt naar het andere viel in het doel van Harlingen. De Harlinger heren zetten “bang hockey” neer. Ze liet drie aanvallers de aanvallen opzetten en hockeyden achteruit. Toch wisten ze nog één doelpunt te maken vanuit een strafcorner. De ruststand was 1-9.

 

Zonder coach besprak het team zelf wat er misging. Winnen zat er allang niet meer in, maar Harlingen wilde de schade in de tweede helft zo beperkt mogelijk houden. Ook de eerste paar minuten in de tweede helft speelde Harlingen sterk. Ditmaal niet aanvallend sterk, maar verdedigend sterk. Ze hielden allemaal hun mannetje in de gaten en zetten iets meer druk dan de rest van de wedstrijd. Helaas speelde na acht minuten de hitte en conditie op, waardoor ook in de tweede helft 7 doelpunten tegen vielen. Harlingen wist gelukkig nog positief af te sluiten. Ze zetten een mooie aanval op en scoorden een mooi doelpunt. Volgende week sluit Heren 1 het seizoen af in Hoogezand tegen Dash en gaan volgend seizoen als Veteranen verder na afscheid te hebben genomen van de jongere generatie in het team.

 

Standen HMHC

Dames 1 – Emmen 5-0
Heren 1 – Hondsrug 2-16
Meisjes A – Quick Stick A3 4-1
Meisjes B – Groningen B4 4-3
Meisjes C1 – Emmen C1 2-2
Meisjes C2 – Groningen C7 2-2
Meisjes C3 – GHBS C4 1-0
Meisjes D1 – Leeuwarden D3 1-2
Meisjes D2 – Hoogeveen D1 1-4
Mix D3 – Leeuwarden D4 7-3
Jongens B1 – Westerkwartier B1 5-4
Jongens C1 – Groningen C2 2-4

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

WestCord vacatures - Kom jij ons team versterken?

12-06-2017

HARLINGEN - WestCord Hotels is altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die een (bij)baan zoeken in de horeca.

Busreis SWSH 2017

12-06-2017

HARLINGEN - Stichting Welzijn Senioren Harlingen organiseert op woensdag 16 augustus a.s. een busreis door Zuid-Oost Friesland.

Zeer geslaagde vrijdagavond bij fc Harlingen

12-06-2017

HARLINGEN - Wat een fantastisch familieweekend hebben we gehad met z’n allen!

Reacties

Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Dio Jurien Dio Jurien IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Atelier de Groot Atelier de Groot Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear