Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Visser ATR

Visser ATR

U wilt toch ook de beste prijs voor uw oud ijzer en metalen? Bekijk onze prijzen!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Spaar sneller met de PLUS app

Spaar sneller met de PLUS app

Als je er nu gebruik van maakt ontvang je 10 extra zegels. Dat tikt aan!
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans advocaten

Grijmans advocaten

Scheiden vanaf € 130,= all inn vraag naar de mogelijkheden. Locaties in Harlingen en Bolsward. Gratis inloopspreekuur!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 10 november wegens winterstop gesloten. Groepen kunnen op verzoek een rondleiding boeken. Rond 1 april 2018 gaan we weer open.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de verschillende producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de actuele vacatures bij WestCord Hotels op de Wadden. Solliciteer direct!
Lees verder...

HMHC nieuws 11-06-2017

12-06-2017

HARLINGEN - Verslagen en uitslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Dames 1 pakt punten ondanks onrust

Afgelopen donderdagavond zorgde een berichtje in de WhatsApp-groep van Dames 1 voor een beetje onrust. De wedstrijd van zondag bleek vrijdagavond gespeeld te moeten worden. Hierop was Dames 1 niet voorbereid. Ondanks dat hadden de Harlinger dames erg zin om hun laatste thuiswedstrijd te spelen tegen Emmen.

 

Veel plubliek had zich wederom verzameld om de dames aan te moedigen. Na het fluitsignaal bleek dat de Harlingers deze aanmoediging erg hard nodig hadden. Ze begonnen gelijk aanvallen op te zetten en bleken de sterkere partij. Maar de Dames kopieerden het onrustige spel van de tegenstander. Er werden veel foutjes gemaakt en daarbij speelde de keepster van Emmen ook nog eens de sterren van de hemel. Toch bleef Harlingen de sterkste partij en werd er bijna continu op de helft van Emmen gespeeld. De dames wisten een paar strafcorners en twee strafballen te forceren, waarvan er helaas maar één bal in het doel belandde. Normaal gesproken neemt Hannamay Tjalsma vaak de strafballen, maar door een blessure aan haar rug nam Orren Smeding de strafbal, die net over de achterlijn belandde. De ruststand was 1-0.

 

Na de rust gingen de Harlinger dames iets beter spelen en wisten beter met de keepster van Emmen om te gaan. Ze scoorden met hun onrustige spel nog 4 doelpunten, waaronder een prachtig schot in de kruising uit de rebound van een strafcorner door invalster Jente Bijlsma. Ondanks het minder mooie spel wist Harlinger Dames 1 de dominerende partij te blijven en bleven ze rustig tegenover het verbale gedrag van de tegenstander. De laatste thuiswedstrijd is geëindigd in een eindstand van 5-0. Volgende week speelt Dames 1 een spannende wedstrijd tegen koploper Epe. Er hangt veel af van de wedstrijden van volgende week. Dames 1 kan nog tweede worden en play-offs spelen om te promoveren naar de derde klasse.

 

Heren 1 strijdend ten onder

Afgelopen zondag speelde Heren 1 de laatste thuiswedstrijd tegen Hondsrug. Met twaalf mannen begonnen zij aan de wedstrijd. De eerste negen minuten liet Harlingen een mooi potje hockey zien. Niet veel vaker dit seizoen had Harlingen de overhand. Helaas belandde de bal niet in het doel van Hondsrug, maar in het doel van Harlingen na een snelle counter. Vanaf dit moment ging het in razend tempo bergafwaarts. Het ene doelpunt naar het andere viel in het doel van Harlingen. De Harlinger heren zetten “bang hockey” neer. Ze liet drie aanvallers de aanvallen opzetten en hockeyden achteruit. Toch wisten ze nog één doelpunt te maken vanuit een strafcorner. De ruststand was 1-9.

 

Zonder coach besprak het team zelf wat er misging. Winnen zat er allang niet meer in, maar Harlingen wilde de schade in de tweede helft zo beperkt mogelijk houden. Ook de eerste paar minuten in de tweede helft speelde Harlingen sterk. Ditmaal niet aanvallend sterk, maar verdedigend sterk. Ze hielden allemaal hun mannetje in de gaten en zetten iets meer druk dan de rest van de wedstrijd. Helaas speelde na acht minuten de hitte en conditie op, waardoor ook in de tweede helft 7 doelpunten tegen vielen. Harlingen wist gelukkig nog positief af te sluiten. Ze zetten een mooie aanval op en scoorden een mooi doelpunt. Volgende week sluit Heren 1 het seizoen af in Hoogezand tegen Dash en gaan volgend seizoen als Veteranen verder na afscheid te hebben genomen van de jongere generatie in het team.

 

Standen HMHC

Dames 1 – Emmen 5-0
Heren 1 – Hondsrug 2-16
Meisjes A – Quick Stick A3 4-1
Meisjes B – Groningen B4 4-3
Meisjes C1 – Emmen C1 2-2
Meisjes C2 – Groningen C7 2-2
Meisjes C3 – GHBS C4 1-0
Meisjes D1 – Leeuwarden D3 1-2
Meisjes D2 – Hoogeveen D1 1-4
Mix D3 – Leeuwarden D4 7-3
Jongens B1 – Westerkwartier B1 5-4
Jongens C1 – Groningen C2 2-4

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

WestCord vacatures - Kom jij ons team versterken?

12-06-2017

HARLINGEN - WestCord Hotels is altijd op zoek naar enthousiaste medewerkers die een (bij)baan zoeken in de horeca.

Busreis SWSH 2017

12-06-2017

HARLINGEN - Stichting Welzijn Senioren Harlingen organiseert op woensdag 16 augustus a.s. een busreis door Zuid-Oost Friesland.

Zeer geslaagde vrijdagavond bij fc Harlingen

12-06-2017

HARLINGEN - Wat een fantastisch familieweekend hebben we gehad met z’n allen!

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Almamater Almamater Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Faber Lederwaren en Bijouterieën Faber Lederwaren en Bijouterieën Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Harlinger Ondernemersvereniging (HOV) Harlinger Ondernemersvereniging (HOV)
Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Brasserie de Jasmijn Brasserie de Jasmijn Almamater Almamater Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe